Огляд Lexus ES 2024: максимум комфорту

19 червня 2024

Середньорозмірний седан Lexus ES забезпечує достатню потужність, напрочуд хорошу керованість і характерний для бренду акцент на комфорті та спокої. Зручний салон, першокласна якість виготовлення, а також стандартний великий пакет передових систем допомоги водієві роблять авто універсальним вибором в сегменті. Деякі конкуренти дадуть більше спортивних вражень за кермом, але Лексус ЕС 2024 має свої “козирі в рукаві”. Найвагоміша перевага в тому, що він доступніший за більшість своїх конкурентів.

Вибрати новий Лексус ЕС 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Доступний пакет Technology із 12,3-дюймовим сенсорним екраном, проекційним дисплеєм і ключем картки SmartAccess.

Кому варто купити?

Lexus ES 2024 — це відмінний вибір для тих, хто шукає надійний, комфортний та добре оснащений седан преміумкласу. Автомобіль зацікавить шанувальників розкоші, адже пропонує високий рівень комфорту, якісні матеріали та ретельно продуманий інтер'єр. Завдяки просторому салону та місткому багажнику, ES підходить як для щоденних, так і для робочих поїздок. Тому, він актуальний для невеликий сімей та ділових людей.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році Lexus робить пакет Technology більш доступним для різних комплектацій. З точки зору продуктивності, моделі 2023 і 2024 ES дуже схожі. Останнє велике оновлення седана Лексус відбулось в 2022 році. Тоді виробник освіжив зовнішній дизайн, зробив інформаційно-розважальну систему сенсорною та розширив набір стандартних функцій безпеки, а пакет Dynamic Handling став доступний для ES F Sport. Минулого року з'явився ​​бездротовий зв'язок Apple CarPlay і Android Auto. 

Lexus ES або Audi A6

Audi A6 пропонує більш інтерактивну інформаційно-розважальну систему та спортивніший дизайн, ніж Lexus ES. Однак, ES забезпечує тихішу та м'якшу поїздку, що робить його ідеальним для тривалих подорожей. A6 має потужніші двигуни та точніше керування, але ES виграє в питанні комфорту та економії пального. Для тих, хто цінує сучасні технології та динамічне водіння, Audi A6 стане привабливішим вибором, тоді як Lexus ES підходить для тих, хто шукає спокій і комфорт.

Lexus ES або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class пропонує більш вишуканий інтер'єр та передові технології в порівнянні з Lexus ES. E-Class також має потужніші двигуни та спортивніший характер, що робить його ідеальним для водіїв, які цінують динаміку та люкс. Проте ES виділяється своєю плавною поїздкою, надійністю та відмінною економією палива. Для покупців, які шукають максимальний комфорт і спокій на дорозі, Lexus ES буде кращим вибором, тоді як E-Class підходить тим, хто хоче поєднати преміальність із продуктивністю.

Салон

В салоні lexus ES є місця для п'ятьох. Передні сидіння зручні, з достатньою кількістю подушок і простору для дорослих. Задні сидіння такі ж м'які, але високим дорослим може бути трохи тісно під час довгих поїздок через брак висоти стелі.

Інтер'єр ES зручний і сучасний. Використано багато високоякісних матеріалів: дерево, алюмінієві акценти, м’який на дотик пластик. Салон цього Lexus виглядає красиво, але поступається кабінам  багатьох конкурентів.

 

Для базових моделей ES стандартними є 8,0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, бездротові Apple CarPlay і Android Auto, а також аудіосистема з 10 динаміками. Топові варіанти отримали склоочисники з датчиком дощу, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, обігрів керма та подовжувач подушки водійського сидіння з електроприводом. 12,3-дюймовий сенсорний екран є стандартним для моделі Ultra Luxury та доступний для решти модельного ряду. 

Серед інших опцій lexus ES: кришка багажника з електроприводом «вільні руки», бічні дзеркала з електроприводом, задня сонцезахисна шторка з електроприводом і аудіосистема Mark Levinson із 17 динаміками.  

Багажник lexus ES має об'єм 393 л. Це досить пристойний показник як для преміального автомобіля середнього розміру, однак задні сидіння не складаються, що може ускладнити розміщення габаритних речей.

Відео тест-драйв Lexus ES 2024 року

Технічні характеристики

Лексус ЕС оснащений 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 203 к.с. Він легко справляється з рухом містом, але може не впоратись з маневрами на вищих швидкостях. 

Лексус ЕС 350 демонструє кращі характеристики завдяки 3,5-літровому V6 потужністю 302 к.с., який не має проблем на шосе. 

Обидва двигуни працюють у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка забезпечує своєчасне та швидке перемикання передач. Повний привід стандартний для ES 250, тоді як 350 доступний лише з переднім приводом.

Lexus ES доступний як гібрид з 2,0-літровим рядним чотирициліндровим двигуном та електродвигуном. Сумарна потужність ES Hybrid складає 215 к.с. Усі гібридні комплектації оснащені електронною безступінчастою автоматичною коробкою передач.

Середня витрата пального:

  • 8,0 л/100 км — ES 250,
  • 8,7 л/100 км — ES 350,
  • 5,3 л/100 км — ES300h. 
     
 Характеристики Lexus ES 2024 
 Потужність   203 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,6 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата пального   8,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

Безпека

Система безпеки Lexus Safety System+ 2.5 є стандартною для кожного нового Лексус ЕС 2024 року. Він оснащений адаптивним круїз-контролем, автоматичним дальнім світлом, утриманням у смузі руху з центруванням смуги, автоматичним екстреним гальмуванням і розпізнаванням дорожніх знаків. Контроль сліпих зон і моніторинг поперечного руху позаду також є стандартними.  

Розміри та вага

Розміри Lexus ES 2024

  • Колісна база — 287 см
  • Довжина — 497 см
  • Ширина — 186 см
  • Висота — 144 см

Можливі комплектації

Lexus випускає ES 2024 з двома силовими агрегатами: моделі ES 250 мають чотирициліндровий двигун і стандартний повний привід, а версії ES 350 отримують потужніший двигун V6 і передній привід. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач є стандартною. Доступні п’ять варіантів комплектацій: ES, F Sport Design, Luxury, Ultra Luxury і F Sport Handling (лише 350). Lexus ES Hybrid випускається в версіях: базова (300h), F Sport Design, F Sport Handling, Luxury і Ultra Luxury. Усі моделі оснащені гібридною силовою установкою потужністю 215 к.с., електронною безступінчатою автоматичною коробкою передач і переднім приводом.

Попередній огляд Огляд BMW 5-Series 2024: новий стандарт інновацій
Знайти нове авто БМВ 5 серії 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти нову Хонда Сівік 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Honda Civic 2024: стиль і характер