Огляд тест-драйву: Lexus GX 2019

19 березня 2019

Наскільки хороший семимісний Lexus GX 460 2019? Виявляється, що настільки, що компанія не запропонувала жодних змін на поточний рік. Насправді, позашляховик потроху втрачає позиції, використовуючи рамну платформу Toyota 4Runner. Вона, звісно, потужна, але не зовсім пасує схильному до комфорту і вишуканості класу. Сучасному GX бракує комфорту їзди і стабільності управління Audi Q7 чи Acura MDX, між тим, він виділяється в плані технологічності, рівня безпеки та здібностей підкорювати бездоріжжя. А буксирувальними можливостями він поступається хіба що Land Rover Discovery. Бонусом стане висока вартість перепродажу, що добре, якщо згадати його стартову ціну.

Огляд тест-драйву: Lexus GX 2019

Вам сподобається

Якщо ваш розкішний позашляховик повинен мати достатньо потужності для проведення азартних вихідних, Lexus GX вартий уваги. Небагато суперників здатні перевершити легендарну надійність і витривалість.

Вам може не сподобається

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте просторий, але не дуже великий позашляховик з винятковими дорожніми манерами, новітніми технологіями, то Audi Q7, Mercedes-Benz GLS і Land Rover Discovery підійдуть краще. Крім того, Apple CarPlay і Android Auto досі не доступні GX.

Нове у 2019 році

У поточному році позашляховик отримав десятирічну підписку на «Enform Safety Connect and Service Connect». Покупці нині можуть завести автомобіль, налаштувати клімат-контроль і відчинити двері через смартфон. У базу певних моделей увійшли моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду.

Враження від їзди

Зважаючи на рамну конструкцію та високий кліренс Lexus GX 460 не здатний їздити і входити в повороти як позашляховик, створений на основі легкового автомобіля. Між тим, він має вдосталь електричних допоміжних систем підвіски задля забезпечення стабільності ходу на високих швидкостях. Загалом, їзда у GX жорсткіша, ніж у Infiniti QX60 і Acura MDX, але стандартна систем повного приводу дозволяє йому заїжджати туди, куди більшість суперників ніколи не посміють. Система кінетичної підвіски допомагає мінімізувати крен корпусу, покращити зчеплення і артикуляцію коліс, гарантуючи GX всюдихідність, яку можна порівняти хіба що з тим, що пропонує Land Rover. 4.6-літровий V8 гарантує необхідний запас потужності, дозволяючи буксирувати до 2.948 кг. На жаль, вражаюча потужність досягається за рахунок значного поглинання пального.

Найкращі характеристики

Використовуючи жорсткіші стабілізатори підвіски, прикріплені до гідроциліндрів, система кінетичної підвіски (KDSS) здатна змінювати ступінь супротиву. Система покращує динаміку при їзді по асфальтованим поверхням та прохідність по бездоріжжю з кращою артикуляцією коліс.

Стандартна система повного приводу GX є однією з найкращих у сегменті. Вона використовує активну протибуксувальну систему для обмеження проковзування коліс та центральний диференціал з обмеженим проковзуванням і електронним блокуванням для надійного розподілу потужності.

Детально про автомобіль Lexus GX

Інтер’єр

Салон Lexus GX 2019 пропонує три ряди і сім місць. Можливість скласти другий ряд у співвідношенні 40/20/40 та повністю скласти третій ряд дає змогу обрати необхідну конфігурацію. Рівень комфорту передніх сидінь вразить навіть вибагливих покупців, другий ряд цілком придатний для тривалого перебування дорослих, а от третій ряд краще залишити дітям. Базова модель і наступна за нею Premium пропонують обшивку «NuLuxe», в той час як шкіряна обшивка доступна для тієї ж Premium і стандартна для Luxury. Прилади легкі у сприйнятті, а елементами управління легко користуватися, але варто готуватися до чималої їх кількості. Окремого компліменту заслуговує якість співвідношення деталей.

Відео тест-драйв Lexus GX 2019 року

Екстер’єр

Висока, квадратоподібна стилізація є першочерговим доказом здібностей позашляховика, які не приховати жодними заокругленими лініями. Така стилізація має свої переваги. Двері великі, а полегшити посадку і висадку покликані стандартні підніжки. Декому можуть сподобатися, декому ні, двері багажника, які відкриваються у правий бік. Це може ускладнити процес завантаження і розвантаження зі сторони бордюру. З іншого боку для відкривання дверей не потрібно нахилятися.

Базова комплектація

Комплектації Lexus GX небагато чисельні, але дуже добре оснащені. Навіть у базовій формі GX 460 це привабливий варіант. Він постачається з штучною шкірою обшивки, декоративними дерев’яними вставками, 10 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, двозонним клімат-контролем, камерою заднього виду, електроприводом люку даху та кермом, яке налаштовується по куту і вильоту. Сумувати не дадуть AM/FM/CD аудіосистема з 9 динаміками, 8.0-дюймовий сенсорний екран, Bluetooth, два USB входи, додатки Siri Eyes Free iPhone і Enform. Про безпеку дбають 10 подушок, активні підголівники та система «Lexus Safety Connect».

Опційне обладнання

Базова модель звісно добре оснащена, але при бажанні отримати більше, варто звернути увага на Premium. Тут можна розраховувати на тризонний клімат-контроль з фільтрацією повітря, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, склоочисники з сенсорами дощу, протитуманні світлодіодні вогні та систему «Intuitive Parking Assist». Модель Luxury пропонує адаптивну підвіску, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух, капітанські крісла другого ряду, автоматичне складання бічних дзеркал, шкіряне рульове колесо з підігрівом та функцію автоматичного складання третього ряду. Іншими вартими уваги опціями стали аудіосистема «Mark Levinson Premium Surround Sound» на 17 динаміків, пакет «Driver Support» та розважальна система для задніх сидінь з двома екранами.

Під капотом

За потужність відповідає єдиний 4.6-літровий V8 двигун на 296 кінських сил і 438 Нм. Компонується він п’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. До сотні позашляховик розганяється за 8.3 секунд. Витрата пального Lexus GX перебуває на рівні 17.7 л/100км у міському, 9.9 л/100км у заміському та 12.8 л/100км у змішаному циклах. На жаль, дизель для Lexus GX недоступний.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Fiesta
Огляд тест-драйву: Ford Fiesta
Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2019