Огляд Lexus GX 2023: преміальний всюдихід

3 листопада 2022

Lexus GX 2023 – один із небагатьох рамних позашляховиків, орієнтованих на розкіш. Насправді у нього всього два конкуренти: Mercedes-Benz G-Class та Land Rover Defender. GX поставляється з безнаддувним 4,6-літровим двигуном V8, справжньою системою повного приводу 4x4 та вміщує до семи осіб. Він працює як сімейний тягач, який з легкістю може впоратися з бездоріжжям. Водночас він не позбавлений недоліків. Його поїздка жорстка, кермо важке, а V8 дуже ненажерливий. Що запропонує покупцям оновлений Лексус GX 2023? Наш огляд розкаже!

Вибрати новий позашляховик Лексус GX 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Стандартна аудіосистема преміум-класу Mark Levinson з'явилася у комплектації Luxury.

Кому варто купити?

Lexus GX сподобається покупцям, які шукають преміальний позашляховик із дійсно “позашляховими” здібностями. Поєднання розкоші та потужності посилюється репутацією надійності Лексуса.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Комплектація Luxury тепер стандартно поставляється з аудіосистемою преміум-класу Mark Levinson з 17 динаміками, але в іншому між моделями GX 2022 і 2023 немає ніяких істотних відмінностей. Це покоління було вперше випущено у продаж у 2010 році і за 13 років зазнало трьох великих фейсліфтінгів. Останнє помітне оновлення було торік. Воно додало стандартну навігацію, Android Auto та Apple CarPlay в інформаційно-розважальну систему. Тому можна вибирати Лексус ГХ на автобазарі. 

Хороша новина в тому, що є відгуки про Lexus GX від реальних власників. Вони допоможуть визначитись із комплектацією. 

Lexus GX або Lexus RX

Для покупців розкішних позашляховиків середнього розміру Lexus RX є привабливішим вибором, ніж GX. RX може бути налаштований як дво- або трирядний автомобіль з майже такою ж кількістю місць для сидіння, що і GX, але з нижчою стартовою ціною. Крім того, RX пропонує безліч функцій, плавну поїздку, швидке прискорення та економну витрату палива. GX має хороші позашляхові якості та додатковий вантажний простір, але цього недостатньо, щоб перевершити RX.

Lexus GX або Acura MDX

Acura MDX з трьома рядами сидінь може похвалитися одним із найбільших вантажних відсіків у своєму класі, багатим списком стандартних функцій, потужним двигуном та економною витратою палива. Ходові якості MDX отримують неоднозначні відгуки, але її поїздка спокійніше, ніж у GX. Крім того, Acura обійдеться вам дешевше. У цьому порівнянні MDX кращий, ніж GX.

Салон

Новий Lexus GX 2023 вміщує сім осіб у стандартній конфігурації та шість із доступними капітанськими кріслами другого ряду. GX підтримує легендарну репутацію Lexus щодо комфорту: сидіння настільки м'які, що ви відчуєте себе ніби на м'якому дивані. Однак на третьому ряду зручно почуватимуться лише діти. 

Салон Lexus GX виглядає застарілим, але якість матеріалів та збірки не викликає жодних сумнівів. Загалом в інтер'єрі позашляховика немає нічого особливого.

 

Максимальний об'єм вантажного простору GX складає 1840 л. Доступ до багажника здійснюється через важкі двері, що прикріплені на петлях з боку пасажира. У результаті завантаження речей на узбіччі стає проблемою.
10,3-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи GX має просте меню. Крім того, фізичні елементи управління спрощують налаштування загальних функцій, таких як аудіосистема та клімат-контроль, під час водіння. Користувачі також оцінять стандартну інтеграцію зі смартфоном для Apple CarPlay та Android Auto. Проте віддалена сенсорна панель, яка працює так само, як трекпад ноутбука, не надто проста у використанні, особливо в дорозі.

Відео тест-драйв Lexus GX 2023 року

 

Технічні характеристики

Lexus пропонує GX 2023 в комплектації з 4,6-літровим двигуном V8 потужністю 301 к.с. Мотор працює в парі з шестишвидкісним автоматом із плавним перемиканням передач. 
Витрата палива Lexus GX складає 15,6 л/100 км у місті та 12,4 л/100 км на шосе. Ці показники є найгіршими в сегменті.

Стандартний повний привод забезпечує чудове зчеплення GX з дорогою. Пакет Off-Road, який додає систему паркувальних камер з круговим оглядом, контроль повзання, захисну пластину та охолоджувач трансмісії, доступний у специфікації Luxury. Цей пакет включає Multi-Terrain Monitor, який використовує камери під автомобілем, щоб показати водію дорожнє покриття, яким він проїжджає. Також є Multi-Terrain Select із безліччю режимів водіння. 
 

 Характеристики Lexus GX 
 Потужність   301 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,2 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   14 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   87 л 

 

Безпека

Lexus оснащує всі моделі автоматичним екстреним гальмуванням, активним контролем смуги руху та моніторингом сліпих зон. У деяких конфігураціях є камера кругового огляду.

Розміри та вага

  • Колісна база – 279 см,
  • Довжина – 488 см,
  • Ширина – 188 см,
  • Висота – 188 см.

Споряджений позашляховик важить 2325 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Lexus GX 2023 можна в одній з трьох основних комплектацій: базової, Premium and Luxury. Також доступна модель Black Line Special Edition, яка додає кермо з декором з дерева та підігрівом, чорні хромовані акценти, світло-сірі внутрішні декоративні шви, систему паркувальних камер з об'ємним оглядом та режими руху по пересіченій місцевості.

У кожній версії під капотом є 301-сильний двигун V8, шестиступінчаста автоматична коробка передач і система повного приводу. 

Ціна Лексус GX 2023 починається з 57 575 $.

Попередній огляд Огляд Kia K5 2023: сімейний седан з характером
Вибрати новий седан Кіа К5 2023 на автобазарі Automoto.ua
Вибрати новий седан Hyundai Elantra Hybrid 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Elantra Hybrid 2023: стильний і економний