Огляд Lexus LC 2023: підкреслює індивідуальність

8 березня 2023

Lexus LC 2023 року - це стильний, вишуканий та преміальний автомобіль. Він пропонує два потужних силових агрегати (один з них гібридний варіант), спортивну керованість, плавну поїздку та висококласний інтер’єр. До помітних недоліків можна віднести заплутану інформаційно-розважальну систему та тісний задній ряд.

Вибрати новий Лексус ЛЦ 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Лексус ЛЦ не отримує помітних змін у 2023 році.

Кому варто купити?

LC сподобається покупцям, які шукають ексклюзивність, комфорт, швидкість та стильний дизайн. Ті, хто вибирає Lexus LC 2023 мають бути готові до витрат на паливо та обслуговування. Варто зауважити, що це автомобіль не для сімейного використання, оскільки має невеликий багажник та тісний другий ряд. А от якщо ви їздите наодинці чи з одним пасажиром, любите драйв за кермом та хочете підкреслити свій статус, тоді новий Lexus LC 2023 - те, що треба.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Окрім покращеного налаштування підвіски, між моделями LC 2022 та 2023 років немає помітних відмінностей. Минулорічні автомобілі варті вашої уваги.

Ціна нового Lexus LC починається з 95 600$.

Lexus LC або Jaguar F-Type

F-Type з LC об'єднує багато спільних рис. F-Type має елегантний екстер’єр, асортимент двигунів V8 і чудову керованість. У моделі купе також знайдеться чималий вантажний простір. Ф-Тайп має простішу у використанні інформаційно-розважальну систему порівняно з ЛЦ, але його мультимедіа працює трохи повільно. Інтер’єр також здається застарілим та має менше стандартних опцій порівняно з кабіною Лексус.

Lexus LC або Porsche 911

Недарма Porsche 911 вважається культовим. Порівняно з LC, він пропонує кращу керованість, більше варіантів двигунів та настільки ж добре побудований салон. LC виглядає шикарнішим всередині та пропонує набагато більше стандартних функцій, однак 911 вражає можливостями налаштування. Обидва автомобілі мають другий ряд, але їх краще використовувати для додаткового багажу, ніж для перевезення людей. Загалом LC - це авто для невимушених комфортних поїздок, а 911 зосереджений насамперед на продуктивності.

Lexus LC або Mercedes-Benz S-Class Coupe

Mercedes-Benz S-Class Coupe має вражаючий дизайн та найсучасніші технології. Хоча двигуни S-Class Coupe потужніші за пропозицію LC, але купе Lexus отримало агресивніший дизайн та спортивніший характер.

Lexus LC або Audi RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback - ще один конкурент оновленого Lexus LC, який пропонує вищі продуктивність та динаміку. RS7 виграє в параметрі внутрішнього простору. До того ж, його салон буквально “начинений” технологіями. Однак, зовнішній вигляд LC 2023 виглядає агресивніше та сподобається тим, хто хоче виділитись.

Салон

І купе, і кабріолет LC вміщують чотирьох осіб. Передні сидіння огортають м'якістю та відмінно підтримують, а от другий ряд дуже тісний.

В якості інтер'єру Lexus LC 2023 важко знайти недоліки. Салон повністю відповідає статусу шикарного авто. Дизайнери використали шкіру та замшу, додали акуратний декор з дерева та металу, щоб створити враження вишуканості та ексклюзивності.

 

Важче похвалити інформаційно-розважальну систему LC.  Незважаючи на те, що мультимедіа оснащена великою кількістю функцій, дисплей не має сенсорних можливостей. Контролер сенсорної панелі відволікає від використання під час водіння та виглядає застарілим. На додачу, інтерфейс меню не можна назвати інтуїтивно зрозумілим, а графіку - чіткою. 

Вантажний відсік теж не являється перевагою LC. Багажники в купе LC 500 і 500h мають 152 л та 133 л відповідно. Кабріолет пропонує мізерні 96 л.

Відео тест-драйв Lexus LC 2023 року

Технічні характеристики

Lexus LC 2023 доступний з 471-сильним 5,0-літровим V8 або гібридною силовою установкою потужністю на 354 к.с. Остання складається з 3,5-літрового двигуна V6, батареї ємністю 1,1 кВт/год і пари електродвигунів загальною потужністю 354 к.с. 

Удосконалений V8 забезпечує швидке прискорення та лінійну передачу потужності, коли авто набирає швидкість. Він гарчить на розганяє купе LC 500 до перших 100 км/год за 4,4 с, тоді а кабріолет - за 4,6 секунди. Гібридний LC 500h стартує з місця до 100 км/год за 4,7 с. 

У всіх комплектаціях Lexus LC 2023 оснащений лише заднім приводом.

Показники витрати пального Lexus LC середні для сегменту:

  • 11,5 л/100 км з двигуном V8,
  • 8 л/100 км в гібридній версії.

LC забезпечує чудовий баланс маневреності та комфорту, надійної керованості та плавності поїздки майже всіма дорожніми покриттями. Цей Lexus впевнено проходить повороти, випереджає інші авто та вливається в потік на шосе.
 

 Характеристики Lexus LC 2023 
 Потужність   471 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,4 с 
 Максимальна швидкість   270 км/год 
 Середня витрата палива   11,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   84 л 

 

Безпека

LC оснащений найновішими функціями активної допомоги водієві та традиційними системами пасивної безпеки. Стандартні засоби безпеки включають 8 подушок безпеки (включно з колінними та бічними аербегами водія та переднього пасажира), світлодіодні фари з потрійним променем, гальмівну систему ABS, камеру заднього виду, а також контроль тяги та курсової стійкості. До списку стандартних асистентів водія входить система попередження про зіткнення з функцією виявлення пішоходів, попередження про виїзд зі смуги руху з допоміжною системою підтримки смуги, динамічний радарний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду та інтелектуальне дальнє світло. Серед додаткових опцій – інтуїтивно зрозуміла система допомоги під час паркування з автоматичним гальмуванням і проекційний дисплей.

Розміри та вага

  • Колісна база - 287 см,
  • Довжина - 477 см,
  • Ширина - 192 см,
  • Висота - 134 см.

Важить Лексус ЛЦ від 1795 кг до 2010 кг, залежно від моделі та комплектації.

Можливі комплектації

Lexus LC 2023 випускається в трьох комплектаціях: LC 500, LC 500h і LC 500 Convertible. LC 500 і LC 500 Convertible оснащені двигуном 471-сильним V8 в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. LC 500h поставляється з 354-сильною гібридною силовою установкою з трансмісією, яка поєднує CVT та чотирьохступінчатий автомат. Індивідуалізувати свій Лексус можна додатковими пакетами, як от Sport чи Dynamic Handling.

 

Попередній огляд Огляд Audi A5 2023: гордість виробника
Вибрати автомобіль Ауді А5 2023 на Automoto.ua
Вибрати нову Мазда СХ-30 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mazda CX-30 2023: спортивний і сімейний