Огляд Lexus NX 2023: вишуканий вибір

30 червня 2023

Преміальний позашляховик Lexus NX конкурує в сегменті, де  де стиль, щедрий рівень оснащення, комфорт і розкіш салону мають величезне значення. І NX впевнено витримує конкуренцію. Його головна привабливість полягає в ціннісній пропозиції. Цей Lexus пропонує більше за гроші, ніж багато суперників, особливо дорожчі “німці”. Але деякі недоліки заважають автомобілю Lexus NX стати кращим з кращих. 

Вибрати новий кросовер Лексус NX 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає серйозних оновлень.

Кому варто купити?

Лексус NX сподобається покупцям, які шукають комфортабельний круїзер із великою кількістю технологій у красивому та якісному салоні. Позашляховик виділяється стильним дизайном кузова, не відстає від конкурентів в параметрі преміальності інтер'єру та має широку гаму силових агрегатів. На завершення списку переваг - легендарна надійність Lexus.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Lexus NX нового покоління з'явився в минулому році, тому модель 2023 не зазнає серйозних змін.

Lexus NX або Acura RDX

Переваги Acura RDX схожі до плюсів NX: просторий та комфортний салон, довгий список стандартних функцій і м’яка поїздка. Однак RDX виграє завдяки спортивній керованості та більшому вантажному відсіку. Але зауважте, що пропозиція від Акура обійдеться дорожче. Загалом, обидва позашляховики варті того, щоб ви їх вибрали, але RDX є дещо кращим варіантом.

Lexus NX Hybrid або Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 Hybrid має майже те саме внутрішнє обладнання, що й у NX Hybrid. Тойота пропонує RAV4 в версії звичайного гібрида або плагін-гібрида. Обидва варіанти економні в витраті палива, а також забезпечують більше вантажного простору, ніж NX Hybrid. Toyota також коштує дешевше, ніж Lexus, але пропонує подібне обладнання. Тому, якщо ви готові відмовитись від розкоші, яку пропонує Lexus, Toyota стане кращим вибором.

Lexus NX Hybrid або Kia Sportage Hybrid

Kia Sportage Hybrid - чудовий варіант в класі. Кросовер від Кіа привертає увагу відмінною економією пального, просторим та сучасним салоном. Попри те, що Sportage Hybrid - це не розкішним автомобіль, він має багато спільного з NX Hybrid, наприклад комфортабельні висококласні салони. Якщо вам потрібні деякі переваги Lexus, але ви хочете заощадити кілька тисяч доларів, вибирайте Kia.

Салон

Новий Lexus NX 2023 року вміщує п'ять людей. Обидва ряди пропонують просторі сидіння з підтримкою та достатнім простором, що полегшує довгі поїздки. Двоє дорослих можуть зручно розміститися на задньому ряду, а от трьом може бути тісно.

Салон NX повністю відповідає ціннику. Буде складно знайти деталь, яка б розчарувала. Завдяки минулорічному оновленню, великій кількості приємних на дотик матеріалів та відмінній якості збірки інтер’єр можна вважати одним із найкращих у класі.

 

 

Панель приладів розташована перед очима водія, а піднята центральна консоль перенесла багато основних елементів керування на висоту руки. Це дійсно зручно. Наприклад, не потрібно використовувати сенсорний екран, щоб регулювати температуру в салоні, оскільки Lexus залишив кілька старих добрих фізичних кнопок. 

У минулому Лексус отримував порцію критики за надто складні інформаційно-розважальні системи. На щастя, NX пропонує інтуїтивно зрозумілу мультимедіа зі стандартним 9,8-дюймовим сенсорним екраном, а також доступним 14-дюймовий сенсорним екраном. Обидва дисплеї пропонують чітку графіку та швидко реагують на введення. Голосові команди також працюють добре. Однак для вивчення цієї системи може знадобитися деякий час, оскільки деякі меню важко знайти. Усі специфікації оснащені  Android Auto та Apple CarPlay для віддзеркалення смартфона.

Вантажний простір NX не можна назвати найкращим. Позашляховик пропонує 520 літрів в багажника, що є середнім показником для класу. NX також має під підлогою сховище для зарядних кабелів, чого ви не знайдете в більшості конкурентів. 

Відео тест-драйв Lexus NX 2023 року

Технічні характеристики

Lexus NX 2023 випускається у кількох конфігураціях з різними двигунами: 

  • з традиційною силовою установкою (NX 250 і NX 350),
  • гібрид (NX 350h), 
  • плагін-гібрид (NX 450h+). 

NX 250 має 2,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 203 к.с., NX 350 - 2,4-літровий двигун з турбонаддувом на 275 “конячок”. Обидва поєднані з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка плавно перемикає передачі. 

Модель 250 доступна з переднім або повним приводом, тоді як модель 350 має тільки повний привід. 

NX Hybrid і гібрид, що підключається до мережі, мають силову установку з трьох електродвигунів та 2,5-літрового чотирициліндрового бензинового двигуна. NX 350h видає 240 кінських сил, а NX 450h+ має 304 к.с. 

Обидва працюють у поєднанні з безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT), яка передає потужність на всі колеса.

Витрата пального Lexus NX:

  • 8,1 л/100 км - NX 250,
  • 9,2 л/100 км - NX 350,
  • 6,9 л/100 км - NX 350h,
  • 6,1 л/100 км - NX 450h+.

Плагін-гібридний Lexus NX 2023 здатний проїхати лише на електротязі 60 км.
 

 Характеристики Lexus NX 2023 
 Потужність   203 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,1 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата палива   8,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

 

Безпека

Позашляховик Лексус NX отримав п’ять зірок із п’яти за безпеку від  Euro NCAP. Позашляховик, безперечно, пропонує багато технологій, які допоможуть уникнути аварії. На додачу до стандартного набору з 8 аербегів, покупці можуть розраховувати систему безпеки Lexus Safety System+ 3.0, яка складається з динамічного радарного круїз-контролю з керуванням швидкістю на поворотах, асистента визначення смуги руху, асистента дорожніх знаків та інтелектуального дальнього світла.

Розміри та вага

  • Колісна база - 269 см,
  • Довжина - 466 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 166 см.

Вага позашляховика NX складає 1680-1775 кг.

Можливі комплектації

Lexus NX доступний в комплектація NX 250, NX 350, NX 350h, NX 450h+.

Попередній огляд Огляд Honda HR-V 2023: більше елегантності
Вибрати новий позашляховик Хонда ХРВ 2023 на Automoto.ua
Знайти новий електромобіль Тесла Модель 3 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Tesla Model 3 2023: вишуканий мінімалізм