Огляд Mazda3 2023: стиль і драйв

4 серпня 2023

Mazda3 2023 привертає увагу поєднанням витонченого стилю кузова та вишуканого інтер’єру. Додайте до цього спортивну динаміку водіння та опцію потужного двигуна з турбонаддувом і повного приводу. Ось і секрет, чому Mazda 3 є однією з кращих в сегменті. 

Вибрати автомобіль Мазда 3 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • новий 191-сильний базовий двигун,
  • стандартні Apple CarPlay і Android Auto,
  • доступний повний привід у версії Carbon.

Кому варто купити?

Компактна Mazda3 сподобається тим, хто шукає потужні двигуни, спортивний характер, плавну поїздку, інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальна систему та першокласний салон за розумною ціною. До того ж, модель доступна як хетчбек, і як седан. Мазда3 підійде вам, якщо ви готові до компромісу у вигляді невеликого багажника та тісного заднього ряду.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році Mazda замінила 2,0-літровий базовий двигун 2,5-літровим чотирициліндровим на 191 к.с. Функція дезактивації циліндрів допомагає новому силовому агрегату економити пальне. Крім того, Android Auto та Apple CarPlay приєдналися до списку стандартних функцій Mazda3, а комплектація Carbon Edition отримала опціональний повний привод.

Mazda3 або Honda Civic

Honda Civic - культовий компактний автомобіль. Civic швидко розганяється, може похвалитися драйвовою керованістю та пропонує комфортну поїздку. Зрештою, всі ці характеристики є у Mazda3 2023. Однак авто від Хонда виграє завдяки простору на задніх сидіннях і трохи більшому багажнику. З іншого боку, Mazda3 доступна з повним приводом, тоді як Civic можна знайти лише з переднім приводом. Яке б авто ви не вибрали, це буде вдалий варіант. 

Mazda3 або Toyota Corolla

Toyota Corolla пропонує комфорт, щедрий набір стандартних функцій і відмінну економію пального. Однак цих плюсів недостатньо, щоб цілком перемогти Mazda3. Mazda набагато спортивніша та привабливіша для водіння, має один з найкращих салонів у класі та пропонує опцію двигуна з турбонаддувом, і все це за аналогічну стартову роздрібну ціну. Варто купити нову Mazda3 2023.

Mazda 3 або Hyundai Elantra

Hyundai Elantra - чудова пропозиція з точки зору загальної цінності, адже пропонує довший список стандартних функцій, ніж Mazda 3, за нижчою ціною. Elantra також забезпечує більше простору для ніг ззаду та трохи кращу вантажопідйомність, а також пропонує версію гібриду. Однак Mazda 3 більш стильна і спортивна, і її можна замовити з повним приводом.

Салон

І хетчбек, і седан Mazda 3 вміщують п’ять пасажирів. Але це не найпросторіші салони у сегменті. Особливо, коли йдеться про задній ряд.

Салон Mazda 3 виглядає вишукано, незалежно від того, виберете ви тканинне чи шкіряне оздоблення. Інтер'єр оформлено високоякісними матеріалами та деталізовано на рівні деяких розкішних автомобілів.

 

Стандартний 8,8-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійної системи Мазда 3 керується поворотною ручкою на консолі, інтуїтивно зрозумілий і простий у використанні. Усі комплектації оснащені стандартними інформаційно-розважальними технологіями, такими як потокова передача Bluetooth, інтеграція Apple CarPlay і Android Auto, два порти USB, HD Radio, та звукова система з восьми динаміків. Carbon Edition представляє преміальну аудіосистему Bose з 12 динаміками. Моделі преміум-класу та вище мають супутникове радіо та навігацію SiriusXM.

Вантажний простір - не найсильніша сторона цієї моделі. Седан Mazda3 пропонує 374 л, хетчбек - 569 л. Задні сидіння обох типів кузова складаються, щоб розмістити більше речей.

Відео тест-драйв Mazda 3 2023 року

Технічні характеристики

Базовий 2,5-літровий двигун Мазда3 має пристойну 191 “конячку”. Але це атмосферний мотор, тому мусить набрати обертів, відправити фактичну потужність ​​на колеса. До речі, потужність передається на передні колеса через шестиступінчасту спортивну автоматичну коробку передач Skyactive з електронним керуванням. 

Топовий 2,5-літровий двигун з турбонаддувом видає 227 к.с. на звичайному або 250 к.с. на високоякісному паливі. Він приводить в рух передні колеса через шестишвидкісну коробку-автомат або всі чотири колеса через шестиступінчасту механічну коробку передач у версії хетчбек Premium.

Базова версія з оновленим двигуном доволі економна за мірками класу. Mazda3 витрачає:

  • 7,3 л/100 км у версії базовий седан,
  • 7,5 л/100 км у версії базовий хетчбек.

Незалежно від типу кузова Mazda3 легко долає повороти та звивисті дороги. Додатковий повний привід є унікальною особливістю компактної моделі та додає порцію спортивності. Незважаючи на драйвовий характер, амортизація настільки добре налаштована, що комфорт поїздки залишається надзвичайно високим.
 

 Характеристики Mazda3 2023 
 Потужність   191 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,2 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год  
 Середня витрата палива   7,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Mazda 3 - один із найбезпечніших автомобілів свого класу, адже отримав 5 зірок за рейтингом безпеки Euro NCAP. Стандартними є вісім подушок безпек, разом з аербегами для колін передніх пасажирів, ABS, контроль тяги та стійкості. Усі специфікації мають інтелектуальну підтримку гальм, попередження про виїзд зі смуги руху, систему підтримки смуги руху, адаптивний круїз-контроль із функцією зупинки та руху, сповіщення про втрату уваги водія, моніторинг тиску в шинах і автоматичне дальнє світло.

Розміри та вага

Седан Мазда 3:

  • Колісна база - 272 см,
  • Довжина - 466 см,
  • Висота - 144 см,
  • Ширина - 157 см.

Хетчбек Мазда 3:

  • Колісна база - 272 см,
  • Довжина - 446 см,
  • Висота - 144 см,
  • Ширина - 157 см.

Споряджена вага коливається від 1400 кг до 1539 кг.

Можливі комплектації

У лінійці Mazda 3 є кузов седан і хетчбек та сім варіантів комплектацій: 2.5 S, Select, Preferred, Carbon Edition, Premium, 2.5 Turbo, 2.5 Turbo Premium Plus. Також доступно кілька пакетів опцій.

 

Попередній огляд Огляд Kia Sorento 2023: вартий уваги
Вибрати позашляховик Кіа Соренто 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Додж Дюранго 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Dodge Durango 2023: нестримна потужність