Огляд Mazda 3 2024: спортивний характер

10 квітня 2024

Компактна Mazda 3 поєднує драйв за кермом та висококласний інтер’єр, тому завжди виділяється в сегменті. Цей автомобіль створює враження на клас дорожчого в усіх параметрах, від водіння до дизайну та якості. Хоча Мазда 3 неможливо не помітити серед конкурентів, вона відстає в деяких характеристиках. Дізнайтесь більше про плюси та мінуси моделі 2024 року з огляду!

Шукати автомобіль Мазда 3 2024 року на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Доступний 10,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto
  • Нова комплектація Carbon Turbo для хетчбека
  • Моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух ззаду тепер стандартні для базової комплектації

Кому варто купити?

Нова Mazda 3 буде вдалим вибором для покупців компактного автомобіля з витонченим інтер’єром і вишуканим досвідом водіння, який перевершує свою ціну. Водії оцінять чітку керованість, а пасажири — комфорт поїздки. Але якщо ви шукаєте великий багажник або просторі задні сидіння, розгляньте пропозиції конкурентів.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Mazda додає до списку стандартних функцій Mazda3 моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух позаду. Крім того, з'являється спеціальне оздоблення Carbon виключно для хетчбека Turbo. Carbon Turbo поставляється в кольорі Zircon Sand Metallic з темними акцентами. В інтер’єрі поєднується теракотова шкіра з чорною замшею. Комплектація Carbon Edition отримує доступний 10,3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи з бездротовим підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. 

Mazda3 або Honda Civic

Honda Civic — один з найсерйозніших конкурентів у класі компактних авто. І Civic, і Mazda3 жваво розганяються, пропонують чітке управління та комфортну поїздку. Водночас Civic випереджає суперника в параметрі простору для пасажирів на задніх сидіннях. До того ж, багажник седана Хонда більший, ніж у седані Mazda. З іншого боку, Mazda3 можна знайти з повним приводом, на відміну від Civic, який поставляється тільки з переднім приводом. Обидва автомобілі мають однакові початкові ціни, тому вибір між ними, ймовірно, залежить від особистих уподобань.

Mazda3 або Toyota Corolla

Toyota Corolla не можна назвати лідером у класі, але вона все ще може багато чого запропонувати, як от велику кількість стандартних функцій і відмінну економія пального. Однак Mazda перевершує Тойота в цьому порівнянні завдяки привабливішій керованості, вишуканішому салону та доступному двигуну з турбонаддувом.

Салон

Купити нову Мазда 3 можна в кузовах седан та хетчбек. Обидва варіанти розраховані на п'ятьох осіб та мають не надто просторі задні сидіння. В Mazda 3 хетчбек високим пасажирам заважатиме похила лінія даху.

Салон Мазда 3 2024 року виглядає на вищому рівні. Інтер'єр сучасний, естетичний та наповнений високоякісними матеріалами. Стильна приладова панель поєднується з оздобленим шкірою трьохспицевим ​​кермом. Низький рівень шуму додає поїздкам преміальності.

 

Інформаційно-розважальна система Мазда 3 має 8,8-дюймовий сенсорний екран, який керується поворотним диском. Цього року моделі Turbo оснащені новим 10,3-дюймовим екраном, який додає функціональність сенсорного екрану в поєднанні з Apple CarPlay або Android Auto. Завдяки цьому підключення смартфона є бездротовим, а також є бездротова зарядка телефону.

Вантажний простір Mazda3 залежить від типу кузова:

  • 374 л — седан,
  • 569 л — хетчбек.

Відео тест-драйв Mazda 3 2024 року

Технічні характеристики

Mazda 3 доступна в комплектації з двома варіантами двигуна. Стандартний 2,5-літровий атмосферний мотор видає 191 к.с., та поставляється з FWD або AWD. Шестиступінчаста автоматична коробка передач є базовою, але шестиступінчаста механіка доступна для хетчбека Mazda 3 2024 з переднім приводом.

Верхні комплектації оснащені більш потужним 2,5-літровим двигуном з турбонаддувом. Він видає 250 к.с. та поєднується з повним приводом і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Витрата Mazda 3 в базовій версії: 

  • 7,3 л/100 км у кузові седан,
  • 7,5 л/100 км у кузові хетчбек.

Компанія Mazda досягла успіху в тому, щоб забезпечити спортивний досвід керування преміального класу без шкоди для комфорту поїздки. За кермом автомобіля вас чекають захоплюючі враження, незалежно від того, який тип кузова виберете. Mazda 3 справляється з звивистими дорогами та гострими поворотами, як спорткар. Додатковий повний привід додає компактному авто ще більше атлетизму.

І седан, і хетчбек забезпечують м’яку подорож в більшості дорожніх ситуацій, адже більшість недоліків дороги залишаються непоміченими для пасажирів. 
 

 Характеристики Mazda 3 2024 
 Потужність   191 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,2 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата пального   7,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

Безпека

Mazda 3 2024 року має багато стандартних функцій безпеки. Навіть на базовому рівні набір систем допомоги водієві передбачає адаптивний круїз-контроль із функцією зупинки та руху, моніторинг сліпих зон із попередженням про перехресний рух ззаду, попередження про виїзд зі смуги руху з допоміжною системою підтримки смуги руху, моніторинг уваги водія. 

Розміри та вага

Седан Мазда 3:

  • Колісна база — 272 см,
  • Довжина — 466 см,
  • Висота — 144 см,
  • Ширина — 157 см.

Хетчбек Мазда 3:

  • Колісна база — 272 см,
  • Довжина — 446 см,
  • Висота — 144 см,
  • Ширина — 157 см.

Споряджений автомобіль важить від 1400 кг до 1539 кг.

Можливі комплектації

Mazda 3 2024 року доступна в 7 варіантах комплектацій: 2.5 S (тільки седан), 2.5 S Select Sport (седан або хетч), 2.5 S Preferred (седан або хетч), 2.5 S Carbon Edition (седан або хетч), 2.5 S Premium (тільки хетчбек), 2.5 Carbon Turbo (седан або хетч), 2.5 Turbo Premium Plus (седан або хетч).
Ціна авто починається з $24 170.

Попередній огляд Огляд BMW 4-Series 2024: зухвалий вибір
Знайти нову БМВ 4 серії 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти кросовер Субару Форестер 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Subaru Forester 2024: практичний та надійний