Огляд Mini Cooper Countryman 2023: яскравий вибір

24 квітня 2023

Компактний Mini Cooper Countryman 2023 поєднує в собі спортивний характер, комфорт та неповторний стиль. Це найбільша модель в лінійці бренду, які пропонує практичність та фірмову драйвовість бренду. Кросовер доступний з різними двигунами та кількома варіантами індивідуалізації. Та чи витримає конкуренцію Mini Countryman в 2023 році?

Вибрати новий кросовер Міні Кантрімен 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Доданий стандартний Apple CarPlay
  • Представлений пакет Untamed Edition

Кому варто купити?

Mini Cooper Countryman 2023 сподобається покупцям, які шукають компактний кросовер з відмінною маневреністю та просторим салоном. Авто може стати ідеальним вибором для людей, яким важливий стильний та яскравий дизайн автомобіля.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Mini додає Apple CarPlay до стандартних функцій Countryman. В списку комплектацій з'являється новий пакет для моделей Cooper S і гібридних моделей SE під назвою Untamed Edition. Такий варіант тюнінгу Mini Countryman доступний з специфікаціями Cooper S, Cooper S All4 і Cooper SE All4 і пропонує 18-дюймові двоколірні диски, акценти на дверях в кольорах Momentum Grey Metallic і Frozen Bluestone, чорний дах та кришки дзеркал. Інтер’єр Untamed Edition відрізняється синьою і зеленою окантовкою, написом Untamed на сидіннях та інших поверхнях, зображенням гірського пейзажу на панелі приладів.

Технічні характеристики кросовера Міні Кантрімен 2023 року залишаються без змін.

Ціна Mini Cooper Countryman починається від $29 600.

MINI Countryman або Mazda CX-30

CX-30 вважається одним з найпреміальніших автомобілів у сегменті.  Салон CX-30 виглядає дорожче своєї вартості. Цей кросовер Мазда відрізняється відмінною керованістю та комфортністю поїздки.   Стандартний повний привід СХ-30 є великою перевагою, адже більшість конкурентів, серед яких і Mini, пропонують його лише як опцію.

Countryman або BMW X1

BMW X1 — це розкішний субкомпактний позашляховик, побудований на тій же платформі, що й Countryman. Обидва авто пропонують стильний інтер’єр і жваве керування. Однак X1 може похвалитися потужнішим базовим двигуном і більшим багажником, що дає йому перевагу в цьому протистоянні.

MINI Countryman або Volkswagen Taos

Taos - один із найновіших автомобілів у сегменті, з сучасними технологіями та актуальними асистентами водія. До того ж, Таос коштує дешевше, ніж Cooper. Хоча цей Фольксваген не може похвалитись таким спортивним керуванням та лінійкою двигунів, як кроссовер Mini. 

Салон

Салон Mini Cooper Countryman пятимісний. Попри те, що це субкомпактний позашляховик, на задньому ряду комфортно розмістяться двоє дорослих. 

В салоні Countryman легко впізнати типовий Mini завдяки хромованим елементам, круглим формам та яскравим акцентам. Загальне оформлення інтер'єру не змінювалося протягом тривалого часу, але всі матеріали якісні.

 

 

Довгий і вузький екран інформаційно-розважальної системи Countryman виглядає дещо маленьким порівняно з деякими конкурентами. Проте чітка графіка та хороший контраст дозволяють легко читати інформацію. 

Countryman стандартно оснащений 6,5-дюймовим екраном для інформаційно-розважальної системи, а також доступний 8,8-дюймовий дисплей з навігацією та можливістю Apple CarPlay. Засмучує відсутність сумісності з Android Auto, адже користувачам телефонів Android доведеться обійтися простим підключенням Bluetooth. Аудіосистема Harman Kardon забезпечує чистий звук із достатньою потужністю.

Об'єм багажника Кантрімен складає 489 л простору за другим рядом і 1348 л зі складеними сидіннями другого ряду. В цілому кросовер пропонує менше місця, ніж більшість його конкурентів, але залишається наймісткішим Mini.

Відео тест-драйв Mini Cooper Countryman 2023 року

 

Технічні характеристики

В стандартній комплектації під капотом Mini Cooper Countryman знаходиться 1,5-літровий трициліндровий, який видає 135 к.с.

Доступні три силові агрегати:

  • 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю на 189 к.с.,
  • 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю на 301 к.с.,
  • гібридний на 221 к.с., який складається з 1,5-літрового трициліндрого двигуна та електродвигуна. Передні колеса приводяться в рух від бензинового мотора, а задні – від електромотора.

Усі кросовери, крім Plug-in Hybrid, мають передній привід та доступний повний привід (який Mini називає All4).

Передньопривідні моделі оснащені семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, а повнопривідні мають восьмиступінчастий автомат. Плагін-гібрид SE обладнаний шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Витрата Countryman залежить від комплектації:

  • 5,2 л/100 км з 1,5-літровим двигуном та переднім приводом,
  • 5,8 л/100 км з 2,0-літровим двигуном та переднім приводом.

Плагін-гібрид Кантрімен витрачає 2,4 л/100 км. Запас ходу лише на електриці складає 48 км згідно циклу WLTP. Батарея повністю заряджається приблизно за 2 години від розетки 240 V.

Цей Mini може й поступається в спортивному характері іншим моделям бренду, але залишається одним із найманевреніших  автомобілів у своєму класі. Поїздка дещо жорстка, але комфортна. 
 

 Характеристики Mini Cooper Countryman 2023 
 Потужність   135 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,7 с 
 Максимальна швидкість   203 км/год 
 Середня витрата палива   8,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Список функцій безпеки Міні Кантрімен досить невеликий з урахуванням ціни авто. В стандартний набір входять 8 подушок безпеки, ABS, контроль тяги та курсової стійкості, камера заднього виду, задні датчики паркування, динамічний круїз-контроль із гальмуванням, автоматичним екстреним гальмуванням та системою підтримки смуги руху. 

Розміри та вага

Габарити Міні Кантрімен:

  • Колісна база - 266 см, 
  • Довжина - 169,7 см,
  • Ширина - 182 см,
  • Висота - 155 см.

Важить Кантрімен від 1561 до 1780 кг.

Можливі комплектації

Купити Міні Кантрімен 2023 можна в комплектаціях Cooper Countryman (базова), Cooper S Countryman, John Cooper Works Countryman All4 і Cooper SE Countryman All4. Стилізувати кросовер та доповнити набір технологій допоможуть доступні пакети опцій. 

 

Попередній огляд Огляд Subaru Ascent 2023: нова альтернатива
Вибрати новий Субару Асцент 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий автомобіль Мерседес ЦЛС-клас 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz CLS 2023: вишуканий та потужний