Огляд Porsche Cayenne 2023: швидкість та комфорт

14 квітня 2023

Porsche Cayenne 2023 - один з небагатьох авто в сегменті середньорозмірних позашляховиків, який гарантує легкість та маневреність в керуванні. З іншого боку, чого ж ще очікувати від Порше? Хіба що величезного асортименту силових агрегатів та можливостей індивідуального налаштування, розкішного в найменших деталях інтер’єру та захоплено-заздрісливих поглядів оточуючих. А чи знайдуться в нового Porsche Cayenne 2023 недоліки?

Вибрати новий позашляховик Порше Каєн 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Позашляховик залишається без помітних змін.

Кому варто купити?

Porsche Cayenne буде цікавим вибором для тих, хто шукає швидкість, потужність та комфорт в одному авто. Цей позашляховик здатний вразити параметрами, що повністю відповідає стилю марки Porsche. Модель вдало балансує високі характеристики спортивного автомобіля зі здатністю перевозити пасажирів та багаж в комфортних умовах.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Cayenne не отримав оновлень в 2023 році, тому можна розглянути минулорічні версії. Позашляховик актуального покоління існує з 2019 року. В 2020 з'явилася модель Porsche Cayenne купе.

Ознайомтесь з відгуками про Порш Каєн, щоб не помилитись з вибором.

Porsche Cayenne або Porsche Macan

Преміальний компактний Macan знаходиться перед Cayenne у лінійці позашляховиків Porsche. Макан коштує приблизно на $15 000 дешевше, тому його можна назвати доступнішим варіантом. До того ж, менший Порше трохи економніше витрачає пальне. З іншого боку, задні сидіння та багажник Macan значно поступаються в просторі Каєн. Крім того, його характеристики не можуть зрівнятися з двигунами V8, які доступні в деяких комплектаціях Cayenne. Зрештою, обидва Порше - відмінні люксові позашляховики.

Porsche Cayenne або Audi Q8

Q8 має багато спільного з Cayenne: схожі двигуни, трансмісії, технічні характеристики та розміри кузова. Салони обох авто оформлені вишуканими матеріалами, а базові комплектації коштують однаково. Відмінності ж з'являються в вартості та продуктивності. Q8 пропонує набагато більше стандартних функцій, ніж Cayenne, і його якість поїздки плавніша. Водночас Q8 не такий маневрений і спортивний, Каєн.

Салон

Cayenne доступний у двох варіантах кузова: пятимісний позашляховик і чотиримісне купе з можливістю додати заднє середнє сидіння та збільшити місткість до п’яти осіб. 

Інтер'єр Porsche Cayenne 2023 - це вишуканий стиль та люксове  виконання. Безліч високоякісних матеріалів (шкіра, метал, алюміній та пластик), продумана ергономіка та відмінна шумоізоляція роблять кожну поїздку преміальною. І нагадують, що ви знаходитесь в салоні Порше.

 

 

Особливої уваги заслуговує 12,3-дюймовий центральний екран інформаційно-розважальної системи Porsche Communication Management (PCM). Мультимедіа включає підтримку бездротового Apple CarPlay, але для Android Auto потрібен шнур. Для керування кліматом та іншими опціями пропонується сенсорна панель. До неї треба звикнути, а ще - запастись серветками. На гладкій поверхні залишаються помітні відбитки пальців. 

Додатково, PCM містить динамічну систему управління, яка регулює поведінку автомобіля на дорозі в залежності від обраних налаштувань, таких як режим поїздки, стиль водіння, тип дорожнього покриття та інші.

Porsche Cayenne 2023 пропонує досить великий багажник з об'ємом 770 л, який збільшується до 1710 л зі складеними задніми сидіннями. Вантажний відсік має рівну поверхню і декілька рівнів для завантаження різних речей.

Відео тест-драйв Porsche Cayenne 2023 року

Технічні характеристики

Купити Порше Каєн можна з різними варіантами двигунів. Список силових агрегатів виглядає так:

  • бензиновий 3,0-літровий V6 на 335 к.с. та 450 Нм;
  • бензиновий 2,9-літровий V6 на 434 к.с. та 550 Нм;
  • бензиновий 4,0-літровий V8 на 453 к.с та 620 Нм;
  • бензиновий 4,0-літровий V8 на 542 к.с. та 770 Нм;
  • бензиновий 4,0-літровий V8 з підвищеною потужністю, що генерує 631 к.с. та 850 Нм.

Всі варіанти двигунів Porsche Cayenne поєднуються з 8-ступінчастою АКПП та повним приводом.

Базовий Porsche Cayenne набирає розгін до 100 км/год за 5,9 с, топовий Turbo GT - за 3,1 с.

Витрата пального Porsche Cayenne 2023 залежить від двигуна та комплектації, середні показники такі:

  • базовий - 10.0 л/100 км;
  • S - 10.9 л/100 км;
  • GTS - 11.6 л/100 км;
  • Turbo - 12.4 л/100 км;
  • Turbo GT - 13,8 л/100 км.

В керуванні та поїздці Cayenne більше схожий на спортивний седан, ніж 2,5-тонний кросовер. Він врівноважено, але швидко проходить повороти, легко маневрує, миттєво прискорюється та впевнено гальмує. Підвіска пом’якшує більшість нерівностей. Помітно підвищує комфорт поїздки пневматична підвіска або адаптивні амортизатори, які називають Porsche Active Suspension Management або PASM.
 

 Характеристики Porsche Cayenne 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,9 с 
 Максимальна швидкість   245 км/год 
 Середня витрата палива   10 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   89 л 

 

Безпека

У стандартний набір безпеки Cayenne входить 10 аербегів, камера заднього виду, передні та задні датчики паркування, виявлення лобового зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням і склоочисники з датчиком дощу. Вдосконалені асистенти водія можна отримати за доплату. Це може бути  адаптивний круїз-контроль із системою допомоги у заторах і розпізнаванням дорожніх знаків, системаа підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон, камеру кругового огляду та інше.

Розміри та вага

Кузов Porsche Cayenne має такі розміри:

  • Колісна база - 289 см,
  • Довжина - 493 см, 
  • Ширина - 198 см,
  • Висота - 170 см.

Вага Порш Каєн становить близько 2,2-2,3 тонни, залежно від комплектації та двигуна.

Можливі комплектації

Купити новий Porsche Cayenne 2023 можна в кузові позашляховик або купе. Кожна версія доступна в комплектаціях: базова, S, GTS, Turbo та Turbo GT. 

Ціна Каєн починається з $72 200 та з підйомом лінійкою специфікацій швидко перетинає тризначну межу. 

 

Попередній огляд Огляд Honda Accord 2023: повне оновлення
Вибрати нову Хонда Акорд 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий седан БМВ 7 серії 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд BMW 7 Series 2023: оновлений комфорт