Огляд Porsche Cayenne 2024: конкурент суперкарів

26 січня 2024

Cayenne — найпопулярніша модель Porsche у всьому світі протягом останніх років. І навіть складно уявити, що перший Каєн викликав невдоволення автолюбителів. Адже як “чистокровний” бренд спортивних машин може створити позашляховик? У 2024 році Porsche оновив Cayenne, щоб зробити популярну модель ще привабливішою для шанувальників. 

Вибрати автомобіль Порше Каєн 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Зменшений модельний ряд, але з більшою кількістю стандартного обладнання
  • Оновлений дизайн салону
  • Свіжий зовнішній стиль
  • Модифіковані двигуни
  • Переналаштована підвіска

Кому варто купити?

Чудова керованість і неперевершена продуктивність є найбільшими перевагами та причинами купити Порше Каєн. Водночас це практичний та надзвичайно зручний у керуванні позашляховик.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Cayenne третього покоління отримав велике оновлення в середині циклу. Porsche освіжив зовнішній стиль позашляховика, переналаштував двигуни для збільшення потужності, відмовився від моделей GTS і Turbo. Зміни торкнулись й інтер'єру. В салоні з'явилося кермо від 911 і нова панель приладів, на якій розміщено подвійний 12,65/12,3-дюймовий цифровий дисплей: один для панелі приладів, а інший для оновленої інформаційно-розважальної системи. 10,9-дюймовий дисплей для пасажирів також доступний як частина довгої горизонтальної панелі приладової панелі, що містить центральний екран. 

Купити новий Porsche Cayenne 2024 можна від $79 200.

Porsche Cayenne або BMW X5

Як і Cayenne, X5 є спортивним преміальним позашляховиком середнього розміру. Обидва авто мають елітний та добре сконструйований інтер’єр, потужні двигуни та безліч стандартних функцій. У BMW нижча початкова ціна та більше багажного відділення, ніж у Porsche, але Cayenne має спортивнішу керованість, простішу у використанні інформаційно-розважальну систему та більше можливостей налаштування.

Porsche Cayenne або Audi Q8

Q8 має деякі спільні риси з Cayenne: потужні двигуни, високоякісні інтер’єри та чудові інформаційно-розважальні технології. Q8 не такий маневрений, як Cayenne, але пропонує більше багажного відділення та шикарніший салон. Жодна модель не економна щодо використання пального. Cayenne демонструє кращі загальні характеристики, але він дорожчий, ніж Q8.

Салон

Новий Porsche Cayenne 2024 — це люксовий позашляховик середнього розміру на п’ять місць. У моделі купе передбачено чотири місця, але є можливість додати п’яте без доплати.

Інтер’єр Cayenne 2024 року поєднує в собі елементи спортивних Порше, як от 911, із традиційними елементами преміального позашляховика. Результатом є сучасна, орієнтована на водія кабіна з чудовою якістю виконання та великою кількістю люксових матеріалів, таких як дерево, шкіра та вуглецеве волокно. За бажанням та можливостями гаманця можна персоналізувати майже кожен елемент салону Cayenne.

 

Для всіх комплектацій використовується однакова інформаційно-розважальна система. Приладова панель тепер містить 12,65-дюймовий цифровий прилад із сенсорним екраном 12,3 дюйма, встановленим по центру праворуч. Система включає в себе бездротові Apple CarPlay і Android Auto, навігацію, SiriusXM, можливість Wi-Fi, HD Radio, Bluetooth, кілька USB-портів і аудіосистему з десятьма динаміками. Додатковий 10,9-дюймовий сенсорний екран переднього пасажира дає доступ до навігації, інформаційно-розважальних та інших функцій. Стандартну аудіосистему можна оновити до будь-якої з двох систем Bose: об’ємного звуку з 14 динаміками або 3D-звуку з 21 динаміком.

Багажне відділення складно назвати перевагою Cayenne. Позашляховик пропонує 770 л за заднім рядом і 1707 л зі складеними задніми сидіннями. Версії купе Porsche Cayenne мають 662 л за другим рядом і 1537 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Porsche Cayenne 2024 року

Технічні характеристики

Порше випускає Cayenne 2024 з трьома варіантами двигунів: 

  • 348-сильним шестициліндровим з турбонаддувом, 
  • 468-сильним твін-турбо V8,
  • 650-сильним твін-турбо V8. 

Кожен мотор Porsche Cayenne працює в парі з восьмиступінчастою АКПП і повним приводом.

Усі варіанти силових агрегатів забезпечують достатню потужність та динаміку. З базовим двигуном Porsche Cayenne набирає розгін до 100 км/год за 5,7 с, топова модель Turbo GT з V8 — за 3,1 секунди. 

Витрата пального Porsche Cayenne:

  • 12,4 л/100 км — версія з V6,
  • 14,8 л/100 км — версія з V8.
     
 Характеристики Porsche Cayenne 2024 
 Потужність   348 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,7 с 
 Максимальна швидкість   247 км/год 
 Середня витрата пального   12,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   90 л 

Безпека

Покращений список функцій активної безпеки Porsche Cayenne 2024 року включає автоматичне екстрене гальмування, напівавтономне паркування, моніторинг сліпих зон, систему підтримки смуги руху, систему активного обмеження швидкості та розпізнавання дорожніх знаків. Серед доступних опцій: нічне бачення, монітор кругового огляду з або без автоматичного паркування, дистанційне паркування зі смартфоном, проекційний дисплей, адаптивний круїз-контроль з системою зупинки та руху, тощо.

Розміри та вага

  • Колісна база - 289 см,
  • Довжина - 493 см,
  • Ширина - 198 см,
  • Висота - 169 см.

Важить споряджений Каєн від 2121 кг до 2293 кг.

Можливі комплектації

Porsche пропонує Cayenne 2024 у двох варіантах кузова: стандартному (позашляховик) та купе. Доступні комплектації: базова, Cayenne S та Cayenne Turbo GT лише для купе. Porsche пропонує багато додаткових пакетів і окремих функцій для персоналізації позашляховика. 

Попередній огляд Огляд Toyota Camry 2024: популярний і надійний
Знайти нову Тойота Камрі 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати новий Лексус NX 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Lexus NX 2024: шикарна поїздка