Porsche Macan 2023: спортивний люкс

10 жовтня 2022

Porsche Macan 2023 року відрізняється фантастичними характеристиками та високоякісним інтер'єром. Хоча він дорожчий і не такий практичний, ніж деякі розкішні компактні позашляховики, ці компроміси влаштовують багатьох покупців. Чи підійде вам Porsche Macan, дізнайтеся з огляду.

Вибрати новий Порше Макан 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Нова версія Macan T,
  • Всі Macan отримують адаптивний круїз-контроль як стандартне обладнання. 

Кому варто купити?

Є три причини купити Порше Макан 2023 року. По-перше, тому що вам потрібен один з найшвидших і найзручніших компактних розкішних позашляховиків, які є на ринку. По-друге, вам дуже подобається стиль Macan. По-третє, ви хочете абсолютно новий позашляховик Porsche, але більший та дорожчий Cayenne несумісний з вашим бюджетом. 
Ціна базової версії Porsche Macan – 57 500$. Вартість топового Porsche Macan GTS - 82 900$.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році позашляховик отримає нову версію середнього рівня, Macan T, яка включає дещо більше стандартних функцій продуктивності, ніж базова модель. Крім того, в моделі 2023 представлений перетасований список стандартних опцій допомоги водію, серед яких адаптивний круїз-контроль.

Компанія Porsche відома створенням одних із найкращих спортивних автомобілів у світі, але саме Macan та Cayenne є рушійною силою бізнесу та прибутковості автовиробника. Незважаючи на те, що Porsche постійно оновлює Macan, це все ще покоління, яке з'явилося в 2015 модельному році. Дев'ять років без повного редизайну - це ціла вічність для автомобільної промисловості.

Якщо ви хочете знайти Порше Макан на автобазарі, почитайте відгуки власників. 

Порше Макан або БМВ Х3

І Macan, і BMW X3 пропонують потужні варіанти двигунів, відмінну керованість та привабливий інтер'єр. X3 забезпечує просторі місця в задньому ряду та місткий вантажний відсік, а його стартова ціна нижча, ніж у Macan. Porsche - це більш спортивний автомобіль, проте BMW - більш практичний варіант.

Порше Макан або Мерседес-Бенц GLC

Macan зосереджений на захоплюючій динаміці водіння, а Mercedes-Benz GLC більше орієнтований на розкіш. Власник GLC отримає на порядок люксовіший інтер'єр та набір передових технологій. На противагу цьому Macan пропонує спортивнішу керованість та більше опцій підвищення продуктивності. Пасажирський простір заднього ряду і вантажопідйомність не вражають в жодній моделі, і обидві вони недешеві за мірками свого класу. Зробити вибір, швидше за все, допоможуть особисті вподобання.

Салон

Macan 2023 вміщує п'ять осіб. Передні сидіння Macan огортають зручністю та підтримують в маневрах, а місця під ногами і над головою достатньо. На задньому ряду нормальна висота стелі, але простору під ногами мало. Тому більшості дорослих на задньому ряду салону буде недовго комфортно.

Porsche Macan має гарний та мінімалістичний дизайн салону. Його можна налаштувати за допомогою широкого вибору матеріалів. Якість збірки відмінна, але інтер'єр Porsche Macan не такий інноваційний чи преміальний, як у деяких конкурентів.

 

З Macan ви отримаєте вантажний простір нижче середнього для розкішних сегментів компактних позашляховиків. Але хіба хтось купує Порше, щоб возити мішки з цементом для ремонту? Багажник має об'єм 482 л, а максимальна місткість складає 1498 л при складених задніх сидіннях. Усі специфікації стандартно поставляються із задніми дверима з електроприводом.

Інформаційно-розважальна система Macan заслужила похвалу за простоту управління, швидку реакцію та чітку графіку. Велика кількість кнопок, розташованих каскадом на панелі приладів, спочатку може збентежити, але вони інтуїтивно зрозумілі. Зверніть увагу, що Android Auto недоступний у Macan.

Відео тест-драйв Porsche Macan 2023 року

Технічні характеристики

Характеристики Порш Макан залежить від того, яку версію ви оберете. Це позашляховик може бути "бадьорим" або зовсім "божевільним". 

Базовий Macan і Macan T середнього рівня поставляються з рядним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 261 к.с., якого достатньо для повсякденних поїздок.

Два варіанти V6 з подвійним турбонаддувом, 375 л. для Macan S та 434 к.с. для Macan GTS забезпечують неймовірну швидкість. Porsche Macan S набирає розгін з нуля до першої сотні, за оцінками Porsche, за 4,6 секунди. Час розгону GTS від 4,3 секунди.

Середня витрата палива Porsche Macan 2023 з базовим двигуном становить 10,6 л/100 км, з V6 - 11,7 л/100 км.
Всі версії Порш Макан 2023 стандартно поставляються з повним приводом і 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.

Незалежно від того, яку комплектацію ви виберете, компактний позашляховик Porsche забезпечує впевнене гальмування і завидну маневреність.

Базовий Macan та Macan T середнього класу пропонують досить плавну поїздку, але моделі S та GTS, орієнтовані на продуктивність, додають жорсткості на нерівному асфальті.
 

 Характеристики Porsche Macan 
 Потужність   261 л.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,0 с 
 Максимальна швидкість   231 км/год 
 Середня витрата палива   10,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

 

Безпека

Macan може бути оснащений широким спектром технологій допомоги водієві , але мало які з них входять у стандартний набір. У "базі" є: адаптивний круїз-контроль, камера заднього виду, передні та задні датчики паркування, склоочисники з датчиком дощу, попередження про вихід зі смуги руху. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 280 см,
  • Довжина – 473 см,
  • Ширина – 192 см,
  • Висота – 163 см.

Споряджена маса Макан коливається від 1883 до 1996 кг.

Можливі комплектації 

Новий Porsche Macan 2023 випускається в чотирьох комплектаціях: Base, T, S і GTS. Всі специфікації стандартно поставляються з повним приводом та семиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Як і у всіх автомобілях Porsche, багато функцій, які входять до стандартної комплектації автомобілів-конкурентів, для Macan доведеться оплачувати додатково.

 

Попередній огляд Огляд GMC Acadia 2023: універсальний позашляховик
Вибрати позашляховик GMC Acadia 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Фольксваген Атлас 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volkswagen Atlas 2023: комфорт для сім'ї