Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2022

2 лютого 2022

Porsche Panamera 2022 - це більше, ніж спортивний люксовий автомобіль. Це спосіб підкреслити свій статус. Але модель не можна звинуватити в тому, що вона лише ефектно виглядає. Авто впевнено конкурує у люксовому сегменті завдяки широкій лінійці силових агрегатів (V6, V8 та plug-in-hybrid), демонструє спортивний характер та дарує комфорт пасажирам у королівському салоні.

Купити новий Порше Панамера 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Що приготував Порше для потенційних покупців Панамера у 2022 році? Ми розповімо у докладному огляді!

Нове у 2022 році 

  • додали стандартний бездротовий Android Auto,
  • представили пакет дизайну Platinum Edition,
  • розширили колірну палітру відтінками Aventurine Green та Copper Ruby.

Кому варто купити? 

Шукаєте першокласний суперлюксовий автомобіль? Подивіться на Панамера. Модель представлена ​​в такому різноманітті конфігурацій, комплектацій та стилів кузова, що ви точно підберете свій варіант. Врешті-решт, якщо ви можете дозволити собі Porsche Panamera, чому б не купити?

Нове чи б/у авто? 

Цього року представлено кілька оновлень для Панамера, але вони незначні. Пакет Platinum Edition тепер доступний для моделей Panamera, Panamera 4S та Panamera 4 E-Hybrid 2022 року. Він включає чорні зовнішні елементи, унікальні 21-дюймові колеса з матовим платиновим покриттям, затемнені лінзи фар і спортивний значок Platinum Edition на алюмінієвих накладках порогів. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Всі Panamera 2022 отримують оновлену мультимедіа PCM 6.0, яка робить Android Auto стандартною функцією, а також пропонує бездротове підключення Apple CarPlay і вбудовані інтерфейси для Apple Music і Apple Podcasts. Ціна Porsche Panamera 2022 у салоні починається з $88 400.

Нагадаємо, що нова модель Порше Панамера дебютувала минулого року, тому варто подивитися пропозиції автобазару.

Порше Панамера або Порше Тайкан

Taycan – електромобіль бренду Porsche. Незважаючи на електричну трансмісію та футуристичний стиль, Тайкан має багато спільного з Панамера. Обидві машини створені для гострих відчуттів, з прискоренням, що захоплює дух, динамічною керованістю і плавним ходом. Однак Panamera має кілька переваг: більший вантажний відсік і простішу мультимедіа (хоча й далеку від досконалості).

Porsche Panamera або Audi A7 

Audi A7 - це великий люксовий автомобіль, який обійдеться вам значно дешевше, ніж Porsche Panamera в базовій комплектації, але запропонує багато переваг. Обидва авто мають кузов хетчбек, широкий вибір двигунів, вишукану поїздку та гостре керування. Хоча Ауді А7 й коштує менше, зате стандартно поставляється з довгим списком технологій та функцій безпеки, а також вміщує більше речей у багажнику. 

Салон

Panamera вміщує чотирьох людей у ​​моделях Sedan та Executive та п'ять у версії Sport Turismo. Передні сидіння безкомпромісно комфортні для водія та пасажира будь-якого зросту. Задні крісла також зручні, а простір варіюється від достатнього у версіях Sedan і Sport Turismo до величезного конфігурації Executive з довгою колісною базою.

Кожен Porsche має гарний салон, але Panamera виводить інтер'єр на зовсім інший рівень. Він тихий, елегантний та стильний, а якість матеріалів зашкалює. Кожна деталь у салоні Порше Панамера нагадує про шестизначну вартість авто. 

Конкуренти класу не можуть зрівнятися з цим Porsche в об’ємі вантажного простору. Розмір багажника Panamera залежить від типу кузова, але всі вони виграють від того, що цей автомобіль є ліфтбеком, а не седаном з окремим багажником. Загальна цифра виглядає так: близько 510 л простору задніми сидіннями та близько 1415 л зі складеними сидіннями. У гібридних моделях ці показники падають приблизно до 396 л та 1276 л відповідно.

Ви отримуєте стандартне компонування приладів Порше з тахометром у центрі. Аналогові циферблати оточені екранами з високою роздільною здатністю, які відображають важливу інформацію. Porsche використовує 12,3-дюймовий сенсорний екран як центральний елемент. Під ним ви знайдете кнопки швидкого доступу для клімат-контролю та короткого перемикача передач. Більшість органів управління перенесено на кермо. На жаль, ця система заплутана і складна у використанні в процесі керування, але до неї швидко звикаєш.

Відео тест-драйв Porsche Panamera 2022 року

Технічні характеристики 

Porsche Panamera неможливо дорікнути у браку варіантів трансмісії та виборі параметрів. "Найслабшим" з цієї групи є 325-сильний двигун V6 з подвійним турбонаддувом, а хедлайнером - плагін-гібрид потужністю 690 л. (двигун V8 з подвійним турбонаддувом та електромотор). Між ними знаходяться ще один твін-турбо V6, пара твін-турбо V8 і два плагін-гібридні варіанти.

Навіть із базовим двигуном Porsche Panamera набирає розгін до 100 км/год за 5 секунд. Потужніші моделі розганяються 3 секунди.

Всі версії використовують один і той самий восьмишвидкісний автомат Porsche Doppelkupplung (PDK) з подвійним зчепленням. 

Автомобілі в будь-якій комплектації, за винятком базової, стандартно поставляються з повним приводом.

Porsche Panamera демонструє приблизно середню для класу витрату палива. Показники у змішаному циклі виглядають так:

  • 10,7 л/100 км із двигунами V6 із подвійним турбонаддувом,
  • 13,1 л/100 км із твін-турбо V8.

Плагін-гібридні моделі досить ефективні на електриці і витрачають еквівалент 4,7 л/100 км у комбінованому русі, але мають запас ходу лише 27-30 км. При перемиканні на бензин ви отримаєте 13,8 л/100 км у версіях E-Hybrid. Повне заряджання акумулятора займає близько 3 годин.

Безпека

Незалежні організації не проводили краш-тестів Panamera 2022 року.

Розміри та вага 

Довжину Porsche Panamera визначає тип кузова:

  • хетчбек 5 м,
  • Sport Turismo 5 м,
  • Executive 5,2 м. 

Споряджена маса Panamera коливається від 1915 до 2455 кг. 

Можливі комплектації 

Купити Порше Панамера 2022 року в кузові:

  • хетчбек (який виробник називає седаном), 
  • Executive з подовженою колісною базою,
  • універсал Sport Turismo.

Також є безліч рівнів оформлення салону, типів трансмісій і наборів функцій. Porsche пропонує вісім комплектацій Panamera: базова, 4, 4S, 4 E-Hybrid, 4S E-Hybrid, GTS, Turbo S та Turbo S E-Hybrid.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Escape 2022
Купити новий автомобіль Форд Ескейп 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Кіа Спортейдж 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2022