Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2020

12 червня 2020

Porsche Taycan 2020 року - це розкішний електромобіль, який є першим справжнім конкурентом легендарної Tesla Model S. У цього авто є все, що потрібно: зручний і стильний салон, моментальне прискорення і комфортне керування.

Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2020

Нове в 2020 році

  • Porsche Taycan - абсолютно новий автомобіль

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Porsche Taycan забезпечує вражаюче швидке прискорення, відмінну маневреність і м'яку їзду по нерівній і звивистій дорозі завдяки своїй електричній повнопривідній системі. Якщо ваш бюджет дозволяє придбати автомобіль такого сегменту, обов'язково зверніть увагу на Taycan.

Нове або б/в авто?

Porsche Taycan - це абсолютно новий автомобіль, тому ви не знайдете б/в модель минулих років на ринку. Цей електрокар - реалізація проекту Porsche Mission E, який дебютував в якості концепт-кару в 2015 році.

Porsche Taycan або Tesla Model S?

Більшість автомобілістів віддають перевагу Tesla, незважаючи на вражаючі технічні характеристики Porsche Taycan. Що не дивно, адже Model S коштує дешевше, а також забезпечує більший запас ходу, ніж Taycan. Це є одним із найважливіших факторів при виборі електромобіля.

Porsche Taycan або Porsche Panamera?

Porsche Panamera - це високоефективний автомобіль преміум-класу, який також як і Taycan забезпечує енергійне прискорення завдяки потужним гібридним моторам, зручному управлінню і м'якій їзді. Але, якщо ви хочете повністю електричний автомобіль, вибирайте Porsche Taycan.

Салон

Porsche Taycan - це чотиридверний седан, який вміщує до 5 чоловік. Передні і задні сидіння моделі однаково комфортні та обладнані функціями підігріву та масажу, а салон виконаний із натуральної шкіри і дерева. Автомобіль має відмінну шумоізоляцію, тому на високих швидкостях ви практично не відчуєте шум від дороги або вітру.

Об'єм багажного відсіку Porsche Taycan становить 340 л.

Taycan обладнаний 16,8-дюймовим кластером цифрових датчиків і 10,9-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. Ці дисплеї керують клімат-контролем, обігрівом сидінь і настройками гучності. Додатковий третій сенсорний екран розташований на приладовій панелі з боку пасажира, і його можливості аналогічні основним інформаційно-розважального екрану.

Відео тест-драйв Porsche Taycan 2020 року

Технічні характеристики

Porsche Taycan має електричну систему повного приводу. Він складається з двох електродвигунів (по одному на кожну вісь), які забезпечують потужність 429 к.с. в варіації 4S і 616 кінських сил для Turbo і Turbo S.

На відміну від інших електромобілів, Taycan обладнаний двошвидкісною трансмісією, вбудованою в задню вісь.

Зарядка Taycan в домашніх умовах за допомогою спеціального пристрою на 240 вольт або станції 2-го рівня займає від 10 до 11 годин. Установка 3-го рівня може збільшити рівень батареї Taycan до 80% за 90 хвилин.

Висока швидкість зарядки стала можлива завдяки 800-вольтовій силовій установці. Її інша перевага - більш низькі робочі температури для двигунів.

Porsche Taycan прекрасно почуває себе як на вузьких звивистих дорогах, так і в умовах міста. Стандартна пневматична підвіска цієї моделі відмінно справляється з нерівним асфальтом.

Безпека

Porsche Taycan 2020 року поставляється в стандартній комплектації з камерою заднього виду, парктроніками, системою розпізнавання дорожніх знаків, системою утримання смуги руху, адаптивними фарами, попередженням при лобовому зіткненні і автоматичним екстреним гальмуванням.

Доступні функції допомоги водієві включають в себе моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, камеру з об'ємним оглядом і камеру нічного бачення.

Розміри і вага

Довжина Porsche Taycan становить становить 4.87 м. Його споряджена маса коливається від 2166 до 2330 кг.

Можливі комплектації

Porsche Taycan 2020 року випускається в трьох комплектаціях: 4S, Turbo і Turbo S. Варіація початкового рівня 4S оснащена багатьма функціями безпеки і системами допомоги водієві, що і топові версії, а також має аналогічну динаміку водіння, але коштує значно дешевше. Запас ходу базового Taycan становить 320 км. Моделі Turbo і Turbo S можуть проїхати на одному заряді 407 і 463 км відповідно.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Eclipse Cross 2020
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Eclipse Cross 2020
Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2020