Огляд Subaru Forester 2024: практичний та надійний

12 квітня 2024

Конкурентам з класу компактних кросоверів важко перевершити Subaru Forester 2024 року в характеристиках практичності. Його салон надзвичайно просторий і зручний, а багажник має достатньо місця для перевезення речей. Форестер їздить дуже комфортно та демонструє відмінні показники безпеки. Але в дечому він все ж поступається суперникам. Які недоліки приховує Субару Форестер 2024?

Знайти кросовер Субару Форестер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Стандартні світлодіодні протитуманні фари та задній спойлер на даху Crystal Black Silica для комплектації Premium
  • Чорні накладки протитуманних фар з геометричною текстурою для комплектації Limited

Кому варто купити?

Subaru Forester — це мудрий вибір в класу компактних позашляховиків. Здатність до бездоріжжя, надійна механіка та практичний, не гламурний стиль, роблять його досить універсальним варіантом. Завдяки чудовим показникам безпеки та відсутності серйозних проблем протягом життєвого циклу цього покоління, Форестер збереже актуальність протягом найближчих років. Економний, просторий, доступний, безпечний і універсальний Subaru Forester відповідає більшості вимог покупців кросоверів. Чи дійсно підходить вам автомобіль, допоможуть дізнатись відгуки про Субару Форестер.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

2024 модельний рік не приносить суттєвих змін для Forester. Незначні оновлення стосуються окремих комплектації. Акценти крил радіатора Touring тепер мають темне хромоване покриття, а спойлери на даху Premium, Limited і Touring змінили колір на Crystal Black Silica. Світлодіодні протитуманні фари замінили галогенні фари Premium. Оздоблення передньої центральної консолі тепер імітує шкіру з контрастними швами.

Ціна Субару Форестер починається з $27 100.

Subaru Forester або Subaru Outback

Outback — варта уваги пропозиція Subaru, яка перевершує Forester у кількох паратетрах. Outback має більшу вантажну площу та вищу потужність буксирування, ніж Forester, і доступний з потужнішим двигуном. Однак Форестер пропонує інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему. Обидва Subaru мають подібні списки характеристик, той самий базовий двигун і схожу стартову рекомендовану роздрібну ціну.

Subaru Forester або Hyundai Tucson

Hyundai Tucson є одним із кращих варіантів у класі компактних SUV . Він пропонує просторий салон, довгий список стандартних функцій, комфортну поїздку та хорошу економію палива. Він також має приголомшливі показники безпеки, а його інтер’єр вишуканіший, ніж у Forester. Обидва позашляховики мають однакову потужність базових двигунів і схожу початкову ціну.

Салон

У салоні Subaru Forester 2024 достатньо місця для п’ятьох дорослих і навіть високим пасажирам має бути комфортно на другому ряду.

Простора кабіна кросовера виглядає якісно та довговічно. Інтер'єр Subaru Forester не можна назвати вишуканим, але стиль помітно покращується з підняттям вверх лінійкою комплектацій.

 

 

Стандартний сенсорний екран Forester має діагональ 6,5 дюйма, а опціональний — 8 дюймів. Обидва працюють з інформаційно-розважальною системою Subaru Starlink. 

Подвійний центральний екран простий у використанні. Навігаційна система зрозуміла і добре реагує на голосові команди. Якщо Apple CarPlay і Android Auto вам більше до смаку, ніж стандартний інтерфейс, є гарна новина: Subaru робить системи інтеграції смартфонів стандартними. Кілька портів USB розташовані в обох рядах сидінь. 

Об'єм вантажного простору Subaru Forester року складає 509 л. Багажник можна збільшити до 1768 л, якщо скласти задні сидіння. Високий дах і продумане розташування вантажу дозволяють використовувати простір для великих речей.

Відео тест-драйв Subaru Forester 2024 року

Технічні характеристики

Форестер пропонується лише з з 2,5-літровим атмосферним чотирициліндровим двигуном на 182 к.с. Він поєднується з автоматичним CVT і добре відомою системою повного приводу Subaru. 
Середня витрата пального Субару Форестер:

  • 8,0 л/100 км — більшість комплектацій,
  • 8,8 л/100 км — версія Wilderness.

Якщо ви плануєте часто виїжджати на природу, варто купити Subaru Forester Wilderness 2024, який обладнаний для бездоріжжя. У нього є підвіска та всюдихідні шини, які збільшують дорожній просвіт до 23 см, що на 2,5 см вище стандартного, товстіші накладки на днище. Зміни в автоматичному CVT покращують реакцію на низький крутний момент. Режим руху по бездоріжжю X-Mode перепрограмований для забезпечення кращого зчеплення на слизькій поверхні. В салоні вас чекає практична водостійка обшивка. 
 

 Характеристики Subaru Forester 2024 
 Потужність   182 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,5 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата палива   8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   63 л 

Безпека

Набір засобів допомоги водієві та активної безпеки Subaru EyeSight є стандартним для Forester 2024 року. Це означає, що автоматичне екстрене гальмування спереду, допомога утриманню смуги руху та адаптивний круїз-контроль входять в базовий набір. Комплектації вищих рівнів додають попередження про перехресний рух ззаду та моніторинг сліпих зон.

Розміри та вага

  • Колісна база — 267 см,
  • Довжина — 462 см,
  • Ширина — 181 см,
  • Висота — 173 см.

Споряджений кросовер важить від 1490 до 1580 кг.

Можливі комплектації

Для нового Subaru Forester 2024 доступні шість комплектацій: Base, Premium, Sport, Wilderness, Limited і Touring. Усі версії мають однакові технічні параметри: 182-сильний чотирициліндровий двигун, коробку передач CVT і повний привід.

Попередній огляд Огляд Mazda 3 2024: спортивний характер
Шукати автомобіль Мазда 3 2024 року на AUTOMOTO.UA
Знайти новий позашляховик Ленд Ровер Рендж Ровер 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Land Rover Range Rover 2024: абсолютний престиж