Огляд Tesla Model 3 2023: вишуканий мінімалізм

3 липня 2023

Електромобіль Tesla Model 3 має в своєму списку досягнень статус світового лідера продажів серед EV. Чим же модель так приваблює покупців? Model 3 поєднує в собі найкращі характерні риси Tesla: передові технології, надійний запас ходу, вражаючу продуктивність та мінімалістичний дизайн. Попри такий перелік переваг, можуть розчарувати якість збірки та складна інформаційно-розважальна система.

Знайти новий електромобіль Тесла Модель 3 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Збільшення запасу ходу базової специфікації і моделі Long Range.

Кому варто купити?

Tesla Model 3 сподобається покупцям, які шукають екологічний, потужний та технологічний автомобіль. Цей електрокар пропонує високу потужність та прискорення, якому позаздрять багато традиційних авто, а також передові технології, серед яких автопілот та безліч крутих опцій.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Tesla збільшила максимальний запас ходу Model 3 у базовій комплектації та комплектації Long Range. Зауважте, що виробник має звичку вносити постійні зміни у свої моделі, а не проводити одне велике оновлення для кожного модельного року.

Вартість нової Тесла Модель 3 стартує з $40 240.

Tesla Model 3 або Tesla Model Y

Tesla Model Y - преміальний електричний позашляховик, який має багато спільних рис зі Model 3. Model Y пропонує чудовий запас ходу, захоплюючі силові агрегати та безліч стандартних технологій і функцій допомоги водієві. З ним ви отримаєте більше місця для пасажирів у другому ряді та більше простору для вантажу, а також доступний третій ряд. Водночас Model Y об'єднують з Model 3 спільні проблеми: не завжди зручна інформаційно-розважальна система та жорстка якість поїздки. Стартова ціна Model Y приблизно на $15 000 вища, ніж базової Model 3.

Tesla Model 3 або Ford Mustang Mach-E

Mustang Mach-E - це серйозний конкурент для Модель 3 в усіх параметрах. Mustang Mach-E дебютував лише в 2021 році. І це не електромобільна версія легендарної моделі Ford, а сімейний кросовер із продуктивністю, гідною назви Mustang. 

Tesla Model 3 або Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 з'явився на ринку в минулому році. Його дизайн в стилі ретро виділяється з потоку машин на дорозі. Але незвичний зовнішній вигляд, це не єдине, що може привабити в Ioniq 5. Електромобіль від Хюндай приємний у керуванні, зручний і надзвичайно практичний. Єдиною справжньою слабкістю Ioniq 5 є запас ходу, який поступається Model 3.

Салон

Model 3 - це дворядний седан, який вміщує до п’яти осіб. Сидіння в обох рядах забезпечують хороший баланс між підтримкою та комфортом. Спереду місця достатньо, а от ззаду похила лінія даху трохи скорочує висоту стелі. Зате відсутність трансмісійного тунелю додає простір під ногами.

Салон Tesla Model 3 викликає суперечливе враження. Одні залишаються в захваті від мінімалістичного дизайну інтер’єру, а інші називають його занадто простим як такого дорогого автомобіля.

 

 

Коли ви вперше відкриваєте двері, в салоні Модель 3 вас вражають дві речі. По-перше, він виглядає більшим, ніж здається зовні. По-друге, це величезний центральний екран (15 дюймів) на приладовій панелі.

Отже, на приладовій панелі Model 3 домінує масивний сенсорний екран, який керує майже всіма функціями електромобіля. Як і в інших Tesla, це одночасно і перевага, і недолік. Використання інформаційно-розважальної системи під час водіння може відволікати через складну структуру меню та відсутність фізичних ручок і кнопок для таких загальних функцій, як клімат-контроль і гучність звуку. Примітно, що Apple CarPlay і Android Auto недоступні. 

Вантажний простір нової Tesla Model 3 2023 складається, вже традиційно для електрокарів, з двох багажників. Задній вантажний відсік пропонує 560 л, передній - 97 л.

Відео тест-драйв Tesla Model 3 2023 року

Технічні характеристики

Tesla Model 3 доступна в кількох специфікаціях. Базовий варіант - задньопривідний з одним двигуном на 271 к.с. Long Range і Performance - повноприводні з двома двигунами на 455 к.с. та більшими акумуляторами. Стандартна трансмісія забезпечує досить швидке прискорення - 5,8 секунди до 100 км/год. Силові агрегати Long Range і Performance пропонують більше бадьорості. Розгін до  цих Tesla Model 3 до 100 км/год займає 4,2 і 3,1 секунди відповідно.

Усі варіанти Model 3 оснащені одноступінчастою автоматичною коробкою передач.

Ємність батареї та запас ходу 2023 року

Одномоторна Model 3 початкового рівня оснащена акумулятором ємністю 50 кВт/год і має максимальний запас ходу 437 км. У повноприводних версій з подвійним двигуном Long Range і Performance під капотом знаходяться батареї ємністю 75 кВт/год. Тесла в таких комплектаціях проїжджає на одному заряді 576 і 506 км відповідно. Це фантастичні показники для класу люксових електромобілів.
 

 Характеристики Tesla Model 3 2023 
 Потужність   271 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,8 с 
 Максимальна швидкість   225 км/год 
 Запас ходу   437 км 
 Ємність батареї   50 кВт/год 

 

Безпека

Основні функції безпеки Модель 3 входять в набір засобів допомоги водієві Autopilot. Це попередження про лобове зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, адаптивний круїз-контроль, допомога в утриманні смуги руху, моніторинг сліпих зон. Стандартний комплект аербегів складається з пари подушок безпеки для колін, пари фронтальних, пари бічних подушок безпеки та двох шторок безпеки.

Розміри та вага

Розміри Tesla Model 3:

  • Колісна база - 287 см,
  • Довжина - 469 см,
  • Ширина - 185 см,
  • Висота - 144 см.

Споряджена вага - 1306-1844 кг.

Можливі комплектації

Tesla пропонує Model 3 2023 року в трьох комплектаціях: Model 3 (базова), Long Range і Performance.

Попередній огляд Огляд Lexus NX 2023: вишуканий вибір
Вибрати новий кросовер Лексус NX 2023 на Automoto.ua
Вибрати седан Ніссан Сентра 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Nissan Sentra 2023