Електричний Tesla Model X 2022: огляд авто

22 липня 2022

Tesla Model X існує вже більше шести років, але все ще привертає увагу оточуючих. Зацікавленість з'являється ще до того, як відчиняються двері "крила сокола". Електричний позашляховик Tesla Model X 2022 не має собі рівних серед конкурентів в показниках прискорення. Як це, спитаєте ви? Дізнайтесь з огляду всі характеристики та "фішки" Тесла Модель Х 2022!

Вибрати нову Тесла Модель Х 2022 на автобазарі Automoto.ua

Нове у 2022 році

Кросовер Тесла Модель Х не отримав помітних оновлень у 2022 році. 

Кому варто купити?

Модель X створена, щоб дивувати. Він вразить ваших пасажирів своєю неймовірною швидкістю та панорамним вітровим склом, а також приверне увагу дверима “соколине крило”. Ефектний зовнішній вигляд - вже вагома причина Тесла Модель Х. Але це далеко не все. 

Версія Plaid, яка є специфікацією з трьома електродвигунами і потужністю 1020 к.с. розганяється до 100 км/год за 2,5 секунди. Tesla Model X також відрізняється серйозним запасом ходу – проїжджає на повній зарядці майже 563 км. 

Підсумуємо: Тесла Модель Х - це автомобіль для тих, хто шукає семимісний електричний позашляховик з приголомшливим зовнішнім виглядом, значним запасом ходу та запаморочливою швидкістю. І готовий сплатити шестизначну суму за новий кросовер.

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Перегляньте оголошення про продаж Тесла Модель Х на автобазарі. На це є дві причини. По-перше, Tesla вносить безліч змін до своїх автомобілів протягом року, тому легко підтримувати актуальність електрокара. По-друге, цього року Модель Х не отримав серйозних змін у конструкції, дизайні чи комплектаціях.

Tesla Model X або Tesla Model S

Tesla Model S займає топові позиції серед розкішних електромобілів і має багато спільного з позашляховиком Model X. Електрокари поєднує захоплююча керованість, більшість однакових функцій, дещо нудний інтер'єр та вибір дво- або тримоторних силових агрегатів. Модель X має запас ходу до 563 км, а Model S здатна проїхати понад 640 км. Щоб зробити правильний вибір, подумайте: наскільки важливими є дальність поїздки та характеристики продуктивності, а також який тип кузова шукаєте. Model S – це комфортабельний п'ятимісний седан з відмінним об'ємом вантажного простору для свого сегменту, але Model X може вмістити до семи осіб та перевозити набагато більше речей.

Tesla Model X або Audi e-tron

Audi e-tron є привабливим вибором, якщо вам не потрібна божевільна продуктивність і значний запас ходу Model X. Або якщо ваш бюджет “не тягне” шестизначну суму. Позашляховик e-tron коштує близько 66 000 $ і пропонує запас ходу близько 350 км, на відміну від 560 км Model X, який обійдеться вам приблизно в 115 000 $. Крім меншої вартості, Audi має інші переваги: ​​шикарніший інтер'єр з кращою якістю збірки, наявність Android Auto та Apple CarPlay. E-tron пропонує менше вантажного простору, ніж Model X, та вміщує лише п'ять осіб, водночас Tesla вміщує до семи людей та має величезний багажний відсік. 

Салон

Тесла Модель X 2022 має мінімалістичний салон. Більшість матеріалів гарної якості, але ви можете бути розчаровані загальним дизайном та відсутністю "родзинки", особливо з огляду на шестизначну ціну автомобіля. І хоча остання версія кросовера має багато покращень у збірці, вона все ще не відповідає високим стандартам, встановленим іншими люксовими брендами.

Позашляховик Тесла вміщує до семи людей. Дворядне п'ятимісне компонування є стандартним, а в базовій моделі ви можете додати третій ряд для двох осіб (для семимісного компонування) або вибрати капітанські крісла другого ряду, які скорочують кількість сидячих місць до шести.

 

У параметрі вантажомісткості цьому електрокару складно знайти рівних як серед електротранспорту, так і серед кросоверів. Загалом у Модель Х є максимум 2576 л вантажного простору. Оскільки попереду немає традиційного двигуна, ви отримуєте невеликий простір для зберігання під капотом, куди можна вмістити кілька пакетів із покупками або навіть невеликих валіз.

А як щодо мультимедіа? Наявність дійсно технологічних чудес не заважають Model X мати деякі недоліки. Відсутність інтеграції зі смартфоном через Apple CarPlay та Android Auto – серйозний мінус. Є Bluetooth, але це погана альтернатива.

Як і в інших автомобілях Tesla, центральним елементом салону є масивний сенсорний мультимедійний екран. З його допомогою здійснюється регулювання гучності звуку та клімату, які зазвичай керуються ручками або кнопками.

Великий дисплей виглядає чудово і пропонує зрозуміле меню. Але є нюанси. Майже повна відмова від традиційних елементів керування поширюється на нещодавно оновлене рульове колесо у формі хомута, на якому ви навіть не знайдете під кермом перемикач для поворотників! Щоб продемонструвати намір повернути, доведеться натиснути цифрову кнопку на кермі.

Відео тест-драйв Tesla Model X 2022 року

 

Технічні характеристики

Стандартна трансмісія Tesla Model X 2022 року складається з акумулятора на 100 кВт/год, двох електродвигунів, повного приводу і одноступеневої коробки передач. Маючи карколомні 670 "конячками", кросовер блискавично зривається з місця навіть при легкому натисканні на педаль "газу". Розгін Tesla Model X до 100 км/год займає 3,8 с. 

Версія Plaid оснащена трьома електродвигунами, які розвивають потужність 1020 к.с. Позашляховик розганяється до 100 км/год як суперкар – за 2,5 с. 

Максимальна швидкість Тесла Модель Х складає 250 км/год, специфікації Plaid – 262 км/год.

Ємність батареї та запас ходу

Запас ходу позашляховика Model X у базовій версії з п'ятимісним компонуванням та 20-дюймовими колесами – 560 км. 

Залежно від встановлених коліс показник може зменшуватись до 529 км.

Model X Plaid з 20-дюймовими колесами приїжджає на одному заряді 535 км, а з 22-дюймовими колесами – 500 км.
Позашляховик поставляється з бортовим зарядним пристроєм потужністю 11,5 кВт, звичайним набором зарядних шнурів і комплектом адаптерів.

Заряджання Tesla Model X від домашньої розетки займає близько 18 години, використання станцій швидкої зарядки дозволяє відновити запас ходу до 280 км запасу ходу за 15 хвилин.

 Характеристики Tesla Model X 
 Потужність   670 к.с., 1020 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   3,8 с, 2,5 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год, 262 км/год 
 Запас ходу    500-560 км     
 Ємність батареї   100 кВт/год 

 

Безпека

Model X може бути оснащена функцією, яка поки здається екзотичною – автопілотом. Напівавтономний режим керування Tesla використовує кілька камер, датчиків і радарів для виявлення об'єктів, людей та інших транспортних засобів та використовує дані для самостійного керування позашляховиком. Модель X також пропонує функцію Summon, яка дозволяє користувачу віддалено паркувати авто у важкодоступних місцях.

Розміри та вага

  • Колісна база – 296 см,
  • Довжина – 503 см,
  • Ширина - 207 см,
  • Висота – 168 см.

Вага Тесла Модель Х у базовій версії – 2352 кг.

Можливі комплектації

Tesla Model X 2022 випускається у двох комплектаціях: Base and Plaid. Двомоторна повнопривідна базова Tesla Model X коштує від 114 990$. І це є найвищою стартовою ціною серед люксових електричних позашляховиків. Модель X Plaid продається за ціною 138 990$.

 

Попередній огляд Огляд Volkswagen Passat 2022: універсальний седан
Вибрати на автобазарі Automoto.ua новий седан Фольксваген Пассат 2022
Вибрати новий електричний кросовер Форд Мустанг Mach-E 2022
Наступний огляд Електричний Ford Mustang Mach-E 2022: огляд авто