Огляд Toyota Highlander 2024

20 грудня 2023

Toyota Highlander 2024 - трирядний сімейний позашляховик. Автомобіль порадує практичністю, маневреністю та невисокою, за мірками класу, витратою пального. Та чи достатньо цього, щоб привернути увагу покупців в 2024 році?

Шукати позашляховик Тойота Хайлендер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Серйозних змін не очікується.

Кому варто купити?

Toyota Highlander варто розглянути покупцям, які шукають авто з комфортною поїздкою, багатьма стандартними опціями та 8-місним салоном. Гібридна версія сподобається тим, хто вибирає економний позашляховик з широким набором стандартних технологій та зручним керуванням.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Оновлення для 2024 року мінімальні. Комплектацію Highlander L знято з виробництва, а моделі XLE, XSE, Limited і Platinum отримали стандартні підйомні двері з електроприводом з функцією відчинення без рук. 

Новий Toyota Highlander 2024 представляє четверте покоління, яке з'явилося на ринку в 2020 році.

Toyota Highlander або Kia Telluride

Kia Telluride пропонує більше вантажного простору та вищу висоту стелі в усіх рядах, ніж Highlander. Інтер’єр Теллурайд надзвичайно зручний і технологічний, а інформаційно-розважальна система є однією з найкращих. Двигун V6 в позашляховика Кіа потужніший, ніж чотирициліндровий турбомотор в автомобіля Тойота, але компромісом є вища витрата пального. На додачу, Telluride коштує дешевше, ніж Highlander. 

Toyota Highlander або Nissan Pathfinder

Pathfinder був оновлений до 2022 року, тому це один із найновіших дизайнів у сегменті. Він забезпечує тиху та комфортну поїздку, а також може буксирувати більше вантажу, ніж Highlander, якщо оснащений пакетом буксирування. У обох авто є однаковий недолік - обмежений вантажний простір за третім рядом. 

Салон

Трирядний салон Toyota Highlander 2024 вміщує 7 або 8 осіб в залежності від комплектації. Перший і другий ряди просторі та зручні, а ось третій ряд тісний.

Інтер’єр Highlander практичний і добре скомпонований з якісних матеріалів. В топових версіях з’являються вишукані елементи, такі як оздоблення з натуральної шкіри та дерев’яні акценти.

Highlander оснащено найновішою інформаційно-розважальною системою Toyota. Базова модель отримала 8,0-дюймовий дисплей та 7,0-дюймову цифрову панель приладів. Вищі комплектації Хайлендер пропонують 12,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи та 12,3-дюймовий цифровий приладовий дисплей. В обох варіантах радує чітка графіка, швидка реакція на команди та зрозумілі меню. 

Бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth і точка доступу Wi-Fi є стандартними. Базовою є аудіосистема з шістьма динаміками, доступна система з 11 динаміками від JBL.

Розмір багажника Highlander складає:

  • 453 л - за третім рядом, 
  • 1370 л - за другим рядом,
  • 2387 л - з опущеними сидіннями третього і другого рядів.

Відео тест-драйв Toyota Highlander 2024 року

Технічні характеристики

У бензинових варіантах Toyota Highlander 2024 року використовується 2,4-літровий двигун з турбонаддувом, який розвиває 265 к.с. Усі негібридні Highlander оснащені восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Передній привід є стандартним для Toyota Highlander, а повний доступний для всіх рівнів комплектації. 

Гібрид Toyota Highlander 2024 року оснащений 2,5-літровим рядним чотирициліндровим двигуном, парою електродвигунів і автоматичним варіатором. Загальна потужність складає 243 к.с. Стандартно позашляховик передньопривідний, доступний привід на всі колеса. 

Розгін бензинового Toyota Highlander до 100 км/год займає 9 секунд, гібрид швидший на кілька десятих секунди.

Витрачає Хайлендер в середньому:

  • 9,2 л/100 км - бензинова модель, передній привід,
  • 9,6 л/100 км - бензинова модель, повний привід,
  • 6,7 л/100 км - гібридна модель, передній привід,
  • 6,8 л/100 км - гібридна модель, повний привід.

Highlander 2024 року складно назвати спортивним або драйвовим. Проте він дає відчуття впевненості завдяки точному керму та чудовій маневреності з урахуванням розмірів. Мінімальний нахил кузова допомагає Хайлендер зберігати відчуття контролю. 
 

 Характеристики Toyota Highlander 2023 
 Потужність   265 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата пального   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   67 л 

Безпека

Toyota оснащує кожен Highlander 2024 року набором технологій допомоги водієві Toyota Safety Sense 2.5+. В пакет входять адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, автоматичне екстрене гальмування вперед, система екстреного керування кермом, розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне дальнє світло. Інші стандартні функції: контроль старту на схилі, контроль розгойдування причепа та контроль спуску. В топових специфікаціях позашляховика Toyota пропонує передні та задні датчики паркування, а також камеру огляду на 360 градусів.

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см, 
  • Довжина - 496 см,
  • Ширина - 193 см,
  • Висота - 175 см,
  • Кліренс - 20,3 см.

Важить Toyota Highlander 2024 від 1850 кг до 2000 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Toyota Highlander 2024 можна бензиновій та гібридній версіях. Бензинова модель доступна в комплектаціях LE, XLE, XSE, Limited і Platinum, гібридна пропонує специфікації  LE, LE Nightshade, XLE, XLE Nightshade, Limited і Platinum.

Попередній огляд Огляд Audi A3 2024
Шукати автомобіль Ауді A3 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти новий позашляховик Джип Вранглер 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jeep Wrangler 2024