Огляд Volvo S60 2023: скандинавський люкс

22 лютого 2023

S60 - це стильний розкішний седан від Volvo. Він має мінімалістичний, але елегантний інтер’єр з високоякісними матеріалами та зручними сидіннями. Шведський седан забезпечує впевнену керованість і пропонує одні з найбільш потужних і передових систем допомоги водієві у своєму класі. Ба більше, Volvo S60 - це єдина модель у сегменті, яка оснащується плагін-гібридним двигуном. Та чи є недоліки у цього красеня? Дізнайтесь з огляду Volvo S60 2023.

Вибрати седан Вольво С60 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Додані інформаційно-розважальні системи на основі Google.
  • Перейменовані комплектації.

Кому варто купити?

Середньорозмірний люксовий седан Volvo S60 2023 року буде цікавим для тих, хто шукає автомобіль з багатою комплектацією,  високим рівнем комфорту та безпеки. Шикарний салон з якісних матеріалів і просторі сидіння навіть на задньому ряду зроблять приємною як рутинну поїздку, так і далеку подорож.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 модельному році Volvo перейменовує комплектації S60 і оновлює його інформаційно-розважальну систему. Нова мультимедіа з вертикально орієнтованим сенсорним екраном має інтерфейс на базі Google з чіткішою графікою та новими налаштуваннями меню. З точки зору продуктивності, моделі S60 2022 і 2023 років практично однакові. Актуальне покоління існує з 2019 року. Перегляньте відгуки про Volvo S60, щоб зрозуміти, чи підходить вам авто 2023 року.

Volvo S60 або Audi A4

Audi A4 - преміальний компактний автомобіль, який має високі оцінки всіх параметрів. Він пропонує першокласний салон, інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему, просторі сидіння, три варіанти потужних двигунів, економну витрату пального та спортивні характеристики. І все це обійдеться вам на кілька тисяч доларів дешевше, ніж S60. Volvo стандартно оснащено додатковими функціями допомоги водієві, але їх можна додати і в Audi.

Volvo S60 або Mercedes Benz C-Class

Mercedes Benz C-Class — ще один люксовий невеликий автомобіль, який пропонує багато можливостей. Нещодавно оновлений C-Class отримав шикарний інтер’єр, прості у використанні та сучасні технології, ще вищий комфорт поїздки, потужне прискорення та спортивне керування. Він пропонує збалансоване поєднання комфорту та продуктивності, а його початкова ціна не набагато перевищує вартість S60. В цьому порівнняні C-Class - кращий автомобіль.

Салон

Салон Volvo S60 2023 року вражає своєю сучасністю та комфортом. Передні сидіння забезпечують максимальний комфорт завдяки м'якій обшивці та можливості електронного налаштування. На задньому ряді є достатньо місця для дорослих пасажирів, що робить автомобіль ідеальним варіантом для довгих поїздок з родиною чи друзями.

Інтер'єр вирізняється високоякісними матеріалами та стильним дизайном. Верхня частина приладової панелі вкрита шкірою з декоративними швами.

 

 

Центральний дисплей сенсорного екрану виглядає як частина консолі, де зібрані всі необхідні кнопки та регулятори. Особливо вражає великий дисплей під панелью приладів, який відображає всю необхідну інформацію про автомобіль та системи безпеки.

Нова інформаційно-розважальна система S60 на основі Google включає карти Google, Google Play і Google Assistant. Загалом система працює добре та має чітку графіку. Вона може приймати команди через сенсорний екран, фізичну кнопку “Додому” та голосове керування. Однак потрібен деякий час, щоб звикнути до компонування та команд, і деякі критики скаржаться на відсутність кнопки налаштування звуку.

Volvo S60 має один із найменших багажників у класі розкішних компактних автомобілів. Він пропонує 328 л простору, що достатньо для кількох валіз або пакетів з продуктами. Задні сидіння складаються, щоб допомогти розмістити негабаритний вантаж.

Якщо розмір багажника є критично важливим параметром для вас, придивіться до Volvo V60. Це версія Вольво С60 в кузові універсал з вантажним простором 529/1441 л.

Відео тест-драйв Volvo S60 2023 року

Технічні характеристики

Під капотом Volvo S60 2023 знаходиться чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який видає 247 к.с. Мотор працює в парі з восьмиступінчастою коробкою-автомат з плавним перемиканням передач. Ця версія відмінно підходить для міста та впорається з викликами на трасі, проте не подарує вам спортивних вражень. Розгін Volvo S60 до першої сотні на спідометрі займає 7,7 секунд.

Плагін-гібридний S60 Recharge оснащений гібридною силовою установкою, яка розвиває 455 к.с. З таким налаштуванням S60 пропонує трохи більше драйву та швидше прискорення (4,3 с до 100 км/год).

Витрата пального S60:

  • 7,7 л /100 км з переднім приводом,
  • 8,1 л/100 км з повним приводом. 

Плагін-гібрид Recharge витрачає еквівалент 3,2 л/100 км під час поїздки в режимі бензин+електро та 7,8 л/100 км під час роботи лише бензинового двигуна. Запас ходу S60 Recharge на електриці становить 65 км.
 

 Характеристики Volvo S60 2023 
 Потужність   247 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,5 с 
 Максимальна швидкість   183 км/год 
 Середня витрата палива   7,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Volvo S60 2023 року оснащений численними технологіями безпеки та допомоги водієві, що дозволяють зменшити ризик ДТП та забезпечують комфортну поїздку.
Однією з найважливіших технологій є система City Safety, яка автоматично розпізнає пішоходів, велосипедистів та інші перешкоди на дорозі, попереджаючи водія про можливість зіткнення та автоматично гальмуючи, щоб уникнути аварії.

Серед інших технологій безпеки можна виділити систему попередження про небезпечну ситуацію на дорозі, яка спрацьовує, коли автомобіль рухається занадто близько до іншого транспортного засобу. Також передбачена допомога в утриманні смуги, контроль сліпих зон та автоматичне гальмування під час паркування.

Volvo S60 також оснащений технологіями допомоги водієві, які роблять керування авто комфортнішим та ефективнішим. Наприклад, система автоматичного гальмування в заторах допомагає уникнути частого прискорення та гальмування, чим зменшує втому водія. Крім того, у автомобілі є асистент автоматичного регулювання швидкості та асистент розпізнавання дорожніх знаків.

Розміри та вага

Розміри Volvo S60 2023 виглядають так:

  • Довжина - 476 см,
  • Ширина - 185 см,
  • Висота - 143 см,
  • Кліренс - 14,5 см.

Вага залежить від конкретної комплектації кузова та коливається в межах 1572-1827 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Вольво С60 2023 року можна в комплектаціях Core, Plus і Ultimate . Стандартний двигун B5 пропонується з переднім або повним приводом. Опція гібридного двигуна Recharge T8 доступна в тих же версіях, а такою варіанті Polestar Engineered Performance. Плагін-гібрид стандартно поставляється з повним приводом.

Попередній огляд Огляд Dodge Charger 2023 року: прощання
Вибрати новий Додж Чарджер 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Субару Форестер 2023 в каталозі Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Subaru Forester 2023: стильний всюдихід