Огляд Volvo S90 2023: комфорт та безпека

2 жовтня 2023

Volvo S90 - це стильний, вишуканий і безпечний середньорозмірний седан. Він приваблює комфортом та сучасними технологіями допомоги водієві, а також пропонує гібридну модель, для тих, хто хоче заощадити на бензині. Однак Volvo S90 2023 поступається маневреністю та драйвом більш спортивним конкурентам, а ще має невеликий багажник та дещо заплутану мультимедіа. 

Вибрати новий седан Вольво С90 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Виробник спрощує лінійку комплектацій. 

Кому варто купити?

Volvo S90 сподобається покупцям, які шукають люксове авто з вишуканим та лаконічним дизайном, просторим та комфортним якісним салоном. Це спокійний і розкішний крейсер, який має репутацію неперевершеної безпеки та високої надійності, на що не можуть претендувати його європейські конкуренти. Новий Volvo S90 - вдала альтернатива деяким з більш очевидних варіантів розкішних седанів середнього розміру, якщо спортивність не є головним акцентом.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Volvo спрощує лінійку седанів S90 до 2023 року: попередні комплектації замінені на Plus і Ultimate. Таким чином, технічні характеристики моделі Вольво S90 2023 початкового рівня були оновлені в поєднанні з вищими цінами.

Volvo S90 або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class - лідер в сегменті преміальних автомобілів середнього розміру. Він, на відміну від седана Volvo, доступний у версіях седан, купе, кабріолет і універсал. Е-клас пропонує потужніший двигун, плавніший хід і довгий список стандартних функцій, і все це за таку ж ціну, як S90. 

Volvo S90 або BMW 5 серії

BMW 5 серії – ще один чудовий варіант у своєму класі. 5 серія вражає  просторим і шикарним інтер’єром, м’якою поїздкою, спортивним керуванням, потужним двигуном і простою у використанні інформаційно-розважальною системою. Він також має високий показник безпеки. Авто від БМВ знаходиться тому ж ціновому діапазоні, що й Volvo, але пропонує більше. 

Volvo S90 або Audi A6

Топові комплектації Audi A6 55 TFSI та Volvo S90 Recharge мають однакову ціну. Однак гібридна трансмісія Volvo пропонує значно більше потужності, ніж м’який гібрид Audi V6 з турбонаддувом, і S90 Recharge може проїхати до 60 км на електриці, тоді як A6 55 TFSI, не рухається лише на електротязі. Крім того, S90 забезпечує більше простору під ногами на задньому ряду.

Салон

Вольво С90 2023 вміщує п'ять пасажирів. Обидва ряди мають м’які та зручні сидіння з достатньою кількістю простору для комфортних тривалих поїздок. Двоє дорослих зручно розмістяться на задньому ряду, але трьом може бути тісно.

В салоні Volvo S90 панує скандинавський підхід. Мінімалістичний стиль створює відчуття легкості та затишку. Це дійсно зручний та естетично приємний автомобіль, який будь-яку поїздку перетворює на шикарну подорож. Для оздоблення салону використано багато високоякісних матеріалів, серед яких шкіра, метал і дерево.

S90 оснащено найновішою інформаційно-розважальною системою Volvo на базі Android. Меню 9-дюймового вертикально розташованого сенсорного екрану може заплутати, тому знадобиться час, щоб повністю ознайомитися з різними опціями. Є кілька фізичних кнопок для налаштувань гучності звуку,  але більшість команд розташовано на сенсорному екрані. Набір служб Google включає Google Assistant, Google Maps і Google Play. Однак система також підтримує Apple CarPlay і пропонує бездротове оновлення програмного забезпечення.

Багажник Вольво S90 вміщує до 382 л вантажу. Цей показник поступається основним конкурентам. Оскільки автомобіль був розроблений з урахуванням гібридизації, розміщення електромотора не впливає на вантажопідйомність.

Відео тест-драйв Volvo S90 2023 року 

Технічні характеристики

Volvo оснащує S90 2023 рядним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і наддувом, який підтримується 48-вольтовою системою м’якого гібрида. Восьмиступінчаста коробка-автомат передає потужність на систему повного приводу. Виробник називає це трансмісією B6, яка видає загальну потужність 295 к.с. 

Версія S90 Recharge T8 eAWD використовує той самий базовий 2,0-літровий чотирициліндровий двигун із наддувом і турбонаддувом та додає до два електромотори. Разом силова установка видає потужність 455 к.с. Бензиновий двигун приводить в рух передні колеса, електродвигуни - задні колеса. 

Комплектація S90 В6 розганяється до 100 км/год за 6,2 секунди. Плагін-гібрид T8, він же Recharge T8 eAWD, набирає 100 км/год за 4,6 секунди.

Середня витрата пального:

  • 8,5 л/100 км - трансмісія В6,
  • 8,1 л/100 км - трансмісія Т8, режим бензин+електро.

Комплектація Recharge має електричний запас ходу до 60 км. Батарея повністю заряджається приблизно за 5 годин.
У S90 більше уваги приділяється комфорту, ніж спорту. Управління спокійне, гальма впевнені, але кермо не надто гостре. 
 

 Характеристики Volvo S90 2023 
 Потужність   295 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год    6,2 с 
 Максимальна швидкість   225 км/год 
 Середня витрата палива   8,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   51 л 

 

Безпека

Безпека - одна з переваг Volvo S90. До списку стандартних асистентів водія та функцій активної безпеки входять автоматичне екстрене гальмування вперед та назад, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, адаптивний круїз-контроль та систему підтримки смуги руху. Система камер огляду на 360 градусів також є стандартною. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 306 см,
  • Довжина - 508 см,
  • Ширина - 189 см,
  • Висота - 145 см.

Важить споряджене авто від 1948 кг до 2099 кг.

Можливі комплектації

Volvo пропонує S90 з 295-сильним двигуном в комплектаціях Plus і Ultimate. Седан також доступний з плагін-гібридною силовою установкою на 455 “коней” у версії Ultimate. Купити новий Вольво S90 можна від $57 000.

 

Попередній огляд Огляд Subaru Impreza 2023
Вибрати автомобіль Субару Імпреза 2023 на Automoto.ua
Вибрати кросовер Субару Крострек 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Subaru Crosstrek 2023: для міста і для пригод