Огляд тест-драйву: Acura TLX 2021

18 червня 2021

Акура TLX - невеликий люксовий седан. Нова Acura TLX 2021 року відкриває друге покоління і з чистого аркуша пише історію моделі. 

Купити новий автомобіль Акура ТЛХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Ця Акура була створена з нуля на новій платформі, щоб поліпшити всі аспекти TLX. Зовні седан став довшим і ширшим, з агресивнішими пропорціями. Автомобіль отримав інші двигуни, актуальні технічні характеристики Acura та високоякісні матеріали в салоні.

Але чи достатньо цього, щоб покупці вибрали ТЛХ замість типових моделей Audi, BMW або Mercedes?

Нове в 2021 році 

Автомобіль Acura повністю перероблений для 2021 модельного року.

Кому варто купити? 

Оновлений Acura TLX 2021 року - безумовний претендент на покупку, якщо вам потрібен преміальний середньорозмірний седан. TLX вражає своєю стильною кабіною, впевненою керованістю, м'якою поїздкою та динамічним двигуном. Особливо гарні моделі з повним приводом і адаптивною підвіскою.

Найприємніше у всій цій історії те, що купити Акура ТЛХ можна набагато дешевше, ніж будь-якого конкурента-однокласника європейської марки.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Є багато відмінностей між моделями TLX 2020 і 2021 років. Acura TLX 2021 змінила вигляд і характеристики. Ця нова модель має чітку керованість, виглядає агресивніше, стала ширшою та нижчою, ніж раніше. У седана енергійний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом і 10-ступінчаста автоматична коробка передач, тоді як попередній TLX пропонував безнаддувні чотирьох- і шестициліндрові двигуни, а також восьми- і дев'ятиступеневу трансмісію.

Не менш важлива зміна в салоні - стандартний 10,2-дюймовий інформаційно-розважальний дисплей та якісніші матеріали інтер'єру. Все це робить розкішний седан помітно вишуканішим за попередника. Вибір очевидний: тільки нове авто Акура.

Acura TLX або Acura ILX

ILX - маленький автомобіль преміум-класу, який знаходиться перед TLX в лінійці Acura. У них схожий зовнішній вигляд, але не більше того. TLX - кращий автомобіль в усіх відношеннях. У нього потужніший двигун, різкіше управління, плавніший хід, а також просторіший та висококласніший салон. Порівняно дешева ILX може бути привабливою, але якщо ви готові заплатити за TLX, то не пошкодуєте.

Acura TLX або Honda Accord

Acura TLX стикається з жорсткою конкуренцією з боку свого корпоративного "родича" Honda Accord. Обидва чотирьохдверних седана подібні маневреністю, плавністю ходу, потужними двигунами з турбонаддувом і багатьма однаковими стандартними функціями безпеки. Accord обійдеться вам дешевше. Седан із позначкою "Хонда" витрачає менше палива, має просторе заднє сидіння і просту інформаційно-розважальну систему. На противагу цьому TLX пропонує преміальний і тихий салон на додаток до доступного повного приводу (Accord тільки передньопривідний). Зрештою, обидва варіанти гарні.

Салон

Acura TLX - чотиридверний седан на п'ять місць. Передні сидіння м'які та зручні, для високих водіїв і пасажирів досить місця для голови, ніг і ліктів. Посадка водія зручна. 

Велике розчарування - задні крісла. Вони прекрасно підходять для дітей молодшого та підліткового віку, але для більшості дорослих будуть явно тісними. З приємного: салон залишається тихим на будь-яких швидкостях. 

Acura TLX може похвалитися спортивним дизайном інтер'єру, який доповнює його агресивний екстер'єр. Дизайн кабіни нагадує спортивний автомобіль Acura NSX, особливо гладкий центральний блок та кнопковий перемикач передач. 

Acura серйозно поліпшила матеріали TLX в порівнянні з попереднім поколінням. У седані першого покоління був дешевий на дотик пластик. У новій Акура пластика хоч і багато, але це міцний, текстурований матеріал. Його доповнює шкіра з прострочкою.

Навіть після редизайну TLX не вдалося повністю уникнути асоціації Acura з Honda. Розподільний пристрій буде знайомий людям, які водили машини Honda останнього покоління. 

TLX пропонує солідне місце для зберігання в салоні. Прогумований лоток для телефону, який служить майданчиком для бездротової зарядки, ідеально розташований і підходить для великих смартфонів. Тандемні підстаканники мають елементи, що запобігають перекиданню, а в центральному підлокітнику можна розмістити гаманці та інші особисті речі. Також є пара USB-портів і 12-вольтна розетка.

Acura TLX має 380 л багажного відділення - це приблизно середній показник для класу. Задні сидіння складаються в пропорції 60/40, що полегшує розміщення довгих предметів.

Acura TLX оснащений фірмовим інтерфейсом True Touchpad. Ця інформаційно-розважальна система складається з 10,2-дюймового дисплея, встановленого високо на приладовій панелі в межах прямої видимості водія. Управління здійснюється за допомогою тачпада на центральній консолі, а також декількома фізичними кнопками. 

Дисплей швидко реагує на введення, а графіка радує чіткістю. Доступна аудіосистема ELS з 17 динаміками заслуговує похвали за багату якість звуку. Apple CarPlay та Android Auto є стандартними.

Відео тест-драйв Acura TLX 2021 року

Технічні характеристики 

Acura TLX 2021 року стандартно поставляється з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 272 кінських сили, 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач і переднім приводом. Доступний повний привід.

Двигун звучить вишукано, і більшу частину крутного моменту він видає на низьких оборотах, допомагаючи TLX швидко розганятися. 100 км/год авто набирає за 5.9 с. АКПП працює плавно й відмінно справляється з повсякденними поїздками Acura. 

Двигуни Acura повинні бути оновлені в середині модельного року. Очікується турбований в V6 під капотом моделі TLX Type S.

Стандартна Акура ТЛХ 2021 року витрачає 8.7 л/100 км.

Acura TLX має спортивну динаміку водіння. Седан поводиться стійко і зібрано на поворотах з мінімальним нахилом корпусу. Рульове управління різке, хоча трохи легковаге, а гальма забезпечують сильне і лінійне гальмівне зусилля. Однією з кращих характеристик TLX є бездоганний хід. Підвіска комфортно поглинає нерівності дороги, водночас даючи водієві хороше відчуття дорожнього покриття. Адаптивна підвіска моделі TLX Advance робить поїздку ще плавнішою.

Безпека

IIHS протестував TLX 2021 шести краш-тестах, присвоїв їй найвищу оцінку "Good" і нагородив званням "Top Safety Pick +".

Розміри і вага

TLX має довжину 4.9 м, важить від 1682 до 1827 кг.

Можливі комплектації

Acura TLX 2021 року поставляється в одній комплектації TLX 2.0T. Персоналізувати автомобіль можна трьома додатковими пакетами: Technology, A-Spec і Advance.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2021
Купити новий автомобіль Ауді А6 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ленд Ровер Ренд Ровер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover 2021