Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2021

19 лютого 2021

Новий Infiniti Q50 2021 - розкішний компактний седан. З найочевидніших плюсів можна виділити два відмінних варіанти двигуна з подвійним турбонаддувом і просторі зручні сидіння. Однак седан відстає від більшості інших люксових компактних авто в якості салону, зручності у використанні, маневреності та економії пального.

Купити нову Інфініті Ку 50 2021 року

Нове в 2021 році 

  • до 2021 року Infiniti додає нову висококласну комплектацію Q50 під назвою Sensory. Вона оснащена 19-дюймовими колесами і має більш спортивні передній і задній бампери. У салоні з'являється шкіряне оздоблення, аудіосистема Bose з 16 динаміками, декор з дерева і зовнішні дзеркала з електроприводом і функцією автоматичного затемнення; 
  • комплектація Luxe тепер стандартно поставляється з безліччю допоміжних засобів для водія, таких як система камер з оглядом на 360 градусів, адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло, моніторинг сліпих зон і попередження про виїзд з смуги руху; 
  • в лінійці також представлені два нових кольори кузова: сірий шифер і синій гранд.

Кому варто купити? 

Вам варто купити Infiniti Q50, якщо шукаєте комфортабельний седан з достатньою потужністю. Високопродуктивні двигуни і просторий салон - вагомі аргументи, щоб протестувати і детальніше розглянути авто. 

Нове або б/у авто? 

Infiniti Q50 - частина покоління, представленого в 2014 році. У 2021 році модель отримала оновлення, але, якщо вони неактуальні для вас, вибирайте авто минулих років. Швидше за все, седан отримає повний редизайн найближчим часом. Можете почекати, поки з'явиться Infiniti Q50 нового покоління. 

Infiniti Q50 або BMW 3 серії

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW 3 серії є одним із найспортивніших і приємних у водінні авто в своєму класі. Він відрізняється бездоганним управлінням і двома потужними двигунами, а також відмінною економією пального. Є також варіант плагін-гібрида для тих, хто піклується про екологію. 3-тя серія пропонує більше високотехнологічних опцій, об’ємніший багажник і трохи вищу якість інтер'єру, ніж Q50. BMW в цілому кращий автомобіль, і хоча він дорожчий, це мудрий вибір.

Infiniti Q50 або Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class є еталоном розкоші в цьому класі. Його елегантний салон нагадує дорожчі автомобілі Benz і допомагає виправдати рекомендовану виробником роздрібну ціну вище середньої для C-класу. Незважаючи на те, що цей Mercedes не особливо атлетичний, він балує вас розкішною поїздкою і люксовим салоном. Це також один з лідерів класу в області технологій з солідним списком стандартних і доступних варіантів інформаційно-розважальної системи і допомоги водієві. Mercedes пропонує C-Class в версіях купе, седан і кабріолет на додаток до високопродуктивних моделей AMG. У цьому порівнянні Mercedes краще Infiniti. 

Салон

Седан Q50 вміщує п'ять чоловік. Комфорт для пасажирів, можливо, є найкращим аспектом інтер'єру Infiniti Q50. Ті, хто сидить спереду можуть насолоджуються м'якими сидіннями з безліччю регулювань. У другому ряду седана досить місця для людей будь-якого зросту. 

Infiniti наповнює салон Q50 м'якими поверхнями і якісними матеріалами, які ви очікуєте від розкішного автомобіля. Але в стандартній версії інтер'єр виглядає просто адекватно. У конкурентів по сегменту салон більш висококласний і сучасний. Ви також помітите, що всередині Q50 занадто шумно на високих швидкостях.

Багажник Infiniti Q50 становить 380 літрів, що є середнім об'ємом для класу. Всі комплектації вище базової, додають заднє сидіння, що складається в пропорції 60/40. 

На центральній консолі нового Infiniti Q50 2021 розташована двоекранна інформаційно-розважальна система, яка більше вражає зовнішнім виглядом, ніж функціональністю. Мультимедіа не надто інтуїтивно зрозуміла і відволікає від водіння. 

Верхній дисплей розміром 8 дюймів є центром навігації та інтеграції смартфонів Android Auto або CarPlay. Нижній 7-дюймовий сенсорний екран управляє більшістю інших медіа, а також налаштуваннями клімату. З боків дисплея розташовані фізичні кнопки для полегшення доступу.

У Infiniti Q50 є точка доступу Wi-Fi Q50, до якої можна підключити до семи пристроїв.

Відео тест-драйв Infiniti Q50 2021 року

Технічні характеристики 

Infiniti Q50 стандартно оснащується 300-сильним мотором V6 з подвійним турбонаддувом. Це найпотужніший базовий двигун в класі, який допомагає автомобілю розганятися до 100 км/год за 5 секунд. Силовий агрегат Infiniti Q50 працює в парі з семиступінчастою АКПП, яка забезпечує точне перемикання.

Якщо ви відчуваєте потребу в більшій швидкості, зверніть увагу на версію Red Sport 400. Ця Infiniti Q50 оснащена переналаштованою версією базового двигуна, який видає 400 кінських сил і забезпечує розгін до 100 км/год всього за 4.5 секунд. 

Зворотною стороною приголомшливого двигуна Q50 є висока витрата пального. Базова модель із заднім приводом витрачає 9.4 л/100 км, Red Sport з заднім приводом - 10.2 л/100 км. Більшість інших розкішних невеликих автомобілів стандартно поставляються з меншим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і економніші, ніж Q50.

У Infiniti хороше зчеплення з дорогою і врівноважене керування, що дає впевненість на поворотах. Однак у седана не надто чітке рульове управління. Опціональна адаптивна система рульового управління Red Sport з електроприводом також розчаровує. Деякі критики відзначають, що для спортивного седана вона може здатися занадто м'якою. 

Безпека

Нова Infiniti Q50 2021 отримала найвищі бали від Страхового інституту дорожньої безпеки США у всіх чотирьох проведених краш-тестах і найвищий рейтинг Superior від американського IIHS за стандартну систему запобігання зіткнень між транспортними засобами

Хоча Infiniti дійсно пропонує безліч технологій допомоги водієві, велика частина цього обладнання недоступна в базовій моделі. 

Розміри і вага 

Кузов Q50 має довжину 4.8 м, а споряджена маса седана коливається від 1670 до 1813 кг.

Можливі комплектації 

Інфініті Ку 50 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: Pure, Luxe, Sensory і Red Sport 400. У всіх по капотом 3,0-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддувом. Однак Infiniti Q50 мають різні технічні характеристики: в перших трьох комплектаціях двигун виробляє 300 кінських сил, а в Red Sport 400 кінських сил. Семиступінчаста автоматична коробка передач і задній привід входять в стандартне оснащення, повний привід доступний для будь-якої версії.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2021
НовийPorsche Cayenne 2021 року на AutoMoto.ua
Оголошення про продаж нового Nissan Rogue 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2021