Огляд тест-драйву: Lexus LS 2021

23 жовтня 2021

Lexus LS відмінно справляється з роллю представницького седана. У нього ультравишуканий салон, виконаний з високоякісних матеріалів, безліч функцій преміум-класу та хороше співвідношення ціни і якості в цьому престижному сегменті. На жаль, складний інтерфейс мультимедіа заважає LS по-справжньому конкурувати з лідерами класу.

Купити новий автомобіль Лексус ЛС 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Лексус LS був першим автомобілем виробника в далекому 1990 році і став флагманом бренду. Чи допоможуть преміальному седану утримати позиції покращення 2021 року?

Нове в 2021 році 

  • переналаштована підвіска;
  • модернізований двигун;
  • змінений інтер'єр і екстер'єр.

Кому варто купити? 

Найвагоміший аргумент на користь Lexus LS - ціна. Ви можете купити LS приблизно на $ 10 000 дешевше, ніж будь-якого конкурента по класу, і при цьому все одно отримаєте довгий список стандартних зручностей, комфорту, безпеки і розкоші. Якщо ви хочете придбати першокласний седан за відносно вигідною ціною, не шукайте нічого іншого.

Lexus LS 2021 позбувся багатьох проблем попередньої версії та став чудовим варіантом для довгострокового володіння. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В 2021 році Lexus оновив зовнішній вигляд LS. Зміни торкнулися й інтер'єру. У салоні з'явився 12,3-дюймовий інформаційно-розважальний екран, який тепер нарешті може похвалитися сенсорним інтерфейсом. Вперше став доступний Android Auto.

Lexus також пропонує удосконалення механіки та продуктивності у вигляді переналаштованих трансмісії, підвіски та шасі, а також покращеного активного шумозаглушення. Модернізований Lexus LS 2021 - відмінний варіант, тому що нове покоління поки не очікується. 

Lexus LS або BMW 7 серії

Обидва цих флагманських седана мають вишуканий салон, але у них є деякі відмінності, які можуть вплинути на ваше рішення. У BMW 7 Series трохи спортивніша керованість і менша витрата палива, ніж у LS, і він пропонує шість силових агрегатів. У цей список входять плагін-гібридні двигуни V8 з подвійним турбонаддувом і V12 з подвійним турбонаддувом. BMW має незначну перевагу в просторі на задніх сидіннях і в розмірі багажника. Обидві машини отримують неоднозначні відгуки про свої розважальні системи.

В цілому, 7-я серія краща, ніж LS, але не набагато. Вам потрібно вирішити, чи влаштовують вас переваги BMW 7 Series, щоб витратити на нього додаткові десятки тисяч доларів.

Lexus LS або Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-клас має одну з найвищих загальних оцінок і може похвалитися одним з найелегантніших салонів серед всіх автомобілів люкс-класу. З базовою ціною більше $ 94000 ви не повинні очікувати меншого. Цей Benz доступний в кузовах купе, седан і кабріолет, а також в варіантах Mercedes-Maybach з довгою колісною базою. Також на вибір представлено кілька потужних силових агрегатів. У S-класу є другий ряд в стилі лімузина, величезний багажник, високотехнологічні функції та приємна поїздка. Варто вибрати S-Class в порівнянні з LS, але за умови, що шестизначна вартість не є проблемою.

Салон

Флагманський седан LS вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння - відмінне місце, де водій і другий пілот насолоджуються комфортом. Для ідеальної подорожі передбачені 16 стандартних регулювань, а також обігрів і вентиляція. Сидіння забезпечують комфорт і підтримку спини й боків. Для більшого задоволення замовте передні крісла з механічним регулюванням в 28 параметрах і масажем. 

У стандартній версії ви отримуєте три задніх сидіння в стандартній комплектації, але можете прибрати центральне сидіння на користь двох надзвичайно зручних крісел в рамках представницького пакета. 

LS - найрозкішніший автомобіль з усіх моделей Lexus, який виправдовує очікування в цьому дорогому класі. Якість збірки відмінна, а всі матеріали - на найвищому рівні. Салон прикрашений м'якою шкірою і вставками з натурального дерева, а дверні панелі можна модернізувати за допомогою вишитої вручну шкіри та японського скляного декору Kiriko.

У Lexus LS близько 480 л вантажного відділення, що достатньо для великого седана. Однак задні сидіння не складаються, тому ви не зможете перевозити довгі речі.

Те, що раніше було найочевиднішою слабкістю LS, виправлено до 2021 року. Автомобіль отримав сенсорний екран для своєї 12,3-дюймової інформаційно-розважальної системи, який тепер розміщений ближче до водія.

Раніше єдиним способом управління інформаційно-розважальною системою була віддалена сенсорна панель, яка функціонувала як трекпад на ноутбуці. Це ускладнювало точний вибір функцій і використання в процесі водіння. У новому Лексус LS 2021 року залишилась віддалена сенсорна панель, але з'явився сенсорний екран. 

Хоча мультимедіа простіша у використанні, основне програмне забезпечення все ще застаріле на тлі сучасних систем конкурентів. Lexus також залишив без змін складну компоновку і структуру меню інтерфейсу, тому вам може знадобитися деякий час, щоб вивчити всі тонкощі.

Відео тест-драйв Lexus LS 2021 року

Технічні характеристики 

Lexus LS 500 оснащений 416-сильним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом. Це найвища потужність для базового силового агрегату в класі. Прискорення після зупинки швидке, 4.6 секунди до першої сотні, з достатньою потужністю для маневрів на шосе. Стандартна 10-ступінчаста коробка-автомат забезпечує своєчасне перемикання передач.

LS 500h - це гібридна модель з двигуном V6 і двома електромоторами потужністю 354 кінських сили. Він працює так само добре, як і базова модель, але безступенева автоматична трансмісія часом спотикається. Гібридна версія Лексус ЛС розганяється до 100 км/год за 5.1 секунду. 

Зі стандартним заднім приводом витрата палива LS 500 2021 року становить 9.8 л/100 км. Ці цифри відповідають показникам класу супер розкішних п'ятимісних автомобілів. Повнопривідний LS 500 витрачає 10.7 л/100 км, гібридний LS 500h - 8.1 л/100 км.

Цей Lexus - комфортабельний круїзер, як і личить представницькому седану. Поїздка м'яка та приємна. Ви можете ще більше підвищити рівень розкоші, якщо виберете "Комфорт" зі списку режимів руху або замовите модель з додатковою пневматичною підвіскою.

У режимах водіння Lexus LS Sport або Sport + або в комплектації F Sport характеристики змінюються. Поїздка стає трохи жорсткішою, зате з'являється більше зворотного зв'язку від керма.

Безпека

Ні Національне управління безпеки дорожнього руху США, ні Страховий інститут дорожньої безпеки США не проводили аварійних випробувань LS 2021 року. Дуже дорогі автомобілі, такі як LS, зазвичай не проходять краш-тести.

На щастя, ЛС має довгий список активних і пасивних функцій безпеки, а виробник відрізняється довгою історією виробництва автомобілів з п'ятизірковим рейтингом безпеки. 

Розміри і вага

LS являє собою великий шикарний седан вражаючих розмірів. Загальна довжина кузова становить 5.24 м, а колісна база - 3.12 м. Загальна ширина зі складеними дзеркалами дорівнює 1.9 м. Найлегша модель - це стандартний RWD LS 500 зі спорядженою масою 2130 кг. Твін-турбо F Sport AWD з усією люксовим оздобленням важить 2315 кг.

Можливі комплектації 

В 2021 році Lexus представляє модельний ряд LS з трьох варіантів: LS 500, LS 500 F Sport і LS 500h. Всі авто в стандартній комплектації мають задній привід, повний привід можна отримати за доплату.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-30 2021
Купити нову Мазда СХ-30 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Мерседес ГЛС-класу 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2021