Огляд тест-драйву: Mazda 6 2021

12 березня 2021

Нова Mazda 6 2021 - хороший сімейний середньорозмірний седан. Модель демонструє якість, близьку до розкоші, завдяки вражаючому комфорту поїздки і продуманності деталей. Але найголовніша фішка Мазда 6 в тому, що бути за кермом цієї моделі - чисте задоволення. Седани зазвичай не наділені харизмою, але у новій Mazda 6 2021 її з надлишком. 

Знайти седан Мазда 6 2021 року

Проте красивий і динамічний автомобіль має свої недоліки в порівнянні з конкурентами: обмежений простір, не дуже зручна система мультимедіа, шум у салоні на високій швидкості. 

Нове в 2021 році 

  • Android Auto і Apple CarPlay входять в стандартну комплектацію;
  • додана версія Carbon Edition. Комплектація пропонує спеціальну сіру фарбу Polymetal Grey для кузова, пофарбовані в чорний колір колеса і елементи зовнішньої обробки, сидіння, обшиті червоною шкірою, контрастний шов на кріслах і обшивці салону. 

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте автомобіль середнього розміру, яким приємно керувати, варто протестувати і купити нову Mazda 6 2021. Чому модель особлива? Mazda взяла седан середнього розміру і додала в нього стиль, індивідуальність, динамічні двигуни і довгий список технічних засобів безпеки. І ще. Ця Mazda - дійсно красива, тому виділить вас в міському потоці і точно підкреслить відмінний смак. 

Нове або б/у авто? 

В 2021 модельному році Mazda 6 отримала стандартні Android Auto і Apple CarPlay. Крім того, Mazda представила нову комплектацію Carbon Edition. Цей автомобіль - частина третього покоління, яке побачило світ у 2016 році. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Мазда 6 2021, особливо, нова модель Carbon Edition, безперечно варта уваги і та своєї ціни. 

Mazda 6 або Toyota Camry

Базовий чотирициліндровий двигун Toyota Camry забезпечує достатньо кінських сил, а доступний V6 потужніший будь-якого з запропонованих Мазда. Крім того, Camry оснащена інформаційно-розважальною системою, яка набагато простіша у використанні. У седана Тойота більше простору для пасажирів другого ряду і вище прогнозований рейтинг надійності. Нова Mazda 6 2021 - хороший вибір. Однак Camry перемагає в цьому порівнянні. 

Mazda 6 або Honda Accord

Honda Accord і Mazda 6 - дуже схожі седани і вибір між ними зводиться до особистих уподобань. З Mazda ви отримаєте більше спортивності в поїздці, але Honda пропонує свої переваги, з якими важко сперечатися. Це пара чотирициліндрових турбованних силових агрегатів, більше простору в салоні і набагато ширший багажник. Врешті-решт, це відмінні седани і ви не помилитеся, вибравши будь-який з них.

Салон

Mazda 6 - п'ятимісний автомобіль. Сидіння комфортні, проте пасажири заднього ряду відзначають, що хотіли б більше простору.

У Mazda 6 2021 один з найкрасивіших салонів в класі середньорозмірні авто. Інтер'єр седана виглядає набагато дорожчим, ніж є насправді. Продуманий дизайн і якість вражають - матеріали нагадують ті, які використовують люксові бренди. Салон Mazda 6 2021 легко прийняти за Lexus або Acura в базовій комплектації. 

У седана від Mazda є багажник об'ємом 415 літрів. Цього достатньо для перевезення більше десятка пакетів з покупками, але об’єму все одно мало для авто цього класу. 

Позитивним моментом є те, що в стандартній комплектації модель оснащується задніми сидіннями, які складаються в пропорції 60/40. Але і тут є недолік. Задні сидіння можна скласти з середини машини. Для цього доведеться потягнути за ручки розблокування, доступ до яких є тільки з багажника.

Інформаційно-розважальна система Mazda Connect входить в стандартну комплектацію Mazda 6. Ця система має сенсорний екран з функцією блокування під час водіння. Коли машина знаходиться в русі, водієві доведеться налаштовувати музику і температуру за допомогою центральної ручки. 

Відео тест-драйв Mazda 6 2021 року

Технічні характеристики 

В базову комплектацію Mazda 6 входить 187-сильний 2,5-літровий чотирициліндровий двигун. Силовий агрегат з турбонаддувом потужністю 227 або 250 к.с. (залежить від марки використовуваного палива) входить в оснащення версії Grand Touring і вище. Обидва двигуни Mazda 6 працюють в парі з шестиступінчастим “автоматом”. 

Базовий мотор досить потужний. З ним автомобіль розганяється до сотні за 6.5 с. Модернізований двигун помітно покращує технічні характеристики Мазда 6. На нього варто звернути увагу при виборі комплектації. 

Мазда 6 в своїй стандартній комплектації демонструє нормальну витрату палива для свого класу - 9.0 л/100 км в комбінованому циклі. Моделі з модернізованим двигуном витрачають 8.4 л/100 км в змішаному циклі.

Чітке рульове управління і спортивний характер Mazda 6 роблять водіння захоплюючим без шкоди для комфорту. Всі Мазда 6 передньопривідні, повнопривідні седани недоступні. 

Безпека

Mazda 6 2021 року одержала п'ятизірковий рейтинг безпеки від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Седан також має довгий список стандартних технологій допомоги водієві і може бути оснащений i-Activsense, набором засобів активної безпеки Mazda. 

Адаптивний круїз-контроль працює добре і за необхідності може зупинити Mazda 6. Дані таких помічників, як адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд з смуги руху відображаються на додатковому проекційному дисплеї, що дає водієві додаткову обізнаність про ситуацію. 

Доступна навігаційна система Mazda добре працює в поєднанні з голосовим управлінням і ручкою управління, але деякі функції не інтуїтивно зрозумілі.

Розміри і вага 

Кузов Mazda 6 має довжину 4.87 м. У спорядженні седан важить від 1558 до 1624 кг.

Можливі комплектації 

Mazda6 2021 року випускається в шести комплектаціях: Sport, Touring, Grand Touring, Grand Touring Reserve, Carbon Edition і Signature. Базова версія Sport багато оснащена функціями інформаційно-розважальної системи, безпеки і комфорту, що робить її відмінним вибором для більшості покупців. Варіанти комплектації Sport і Touring поставляються з базовим чотирициліндровим двигуном, в той час як всі інші отримують модернізований силовий агрегат з турбонаддувом.

Незалежно від того, яку модель ви виберете - Sport, Touring, Grand Touring, Grand Touring Reserve або Signature - Mazda 6 2021 року стане одним з найкрасивіших седанів на дорозі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2021
Де купити новий Volkswagen Tiguan 2021
Нова Audi A5 2021  знайдено на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2021