Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLA-Class 2021

29 вересня 2021

Mercedes-Benz CLA 2021 - седан в стилі купе. Модель поєднує задоволення від водіння, добре обладнаний інтер'єр з безліччю технічних функцій і бездоганний родовід. CLA є одним з найдоступніших продуктів Mercedes-Benz, але ви не здогадаєтеся про це, подивившись на стильний автомобіль. І на вулиці точно обернетесь йому вслід. 

Купити новий автомобіль Mercedes-Benz CLA 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Проте жорстка поїздка, тісні задні сидіння і малорозмірний багажник заважають седану Mercedes-Benz CLA впевнено конкурувати з лідерами класу. 

Нове в 2021 році 

Моніторинг сліпих зон тепер в стандартній комплектації Мерседес Бенц CLA клас.

Кому варто купити? 

З огляду на історію і престиж значка Mercedes, ви були б здивовані, дізнавшись, що можете купити абсолютно новий Benz приблизно за ціною "упакованого" популярного сімейного седана середнього розміру. Хоча ви, ймовірно, не виберете крихітний Mercedes-Benz CLA класу 2021 року в якості основного сімейного автомобіля, цей Benz початкового рівня володіє багатьма з тих же якостей, що й більші та дорожчі авто. Купе CLA поєднує в собі кращі атрибути цього сегменту з унікальним фірмовим стилем.

Нове або б/у авто? 

У CLA 2021 року є тільки одна зміна, і вона відносно незначна: моніторинг сліпих зон тепер є стандартною функцією. В іншому новий Mercedes-Benz CLA 2021 практично ідентичний моделі 2020 року. Перед візитом в автосалон перегляньте пропозиції б/у Мерседес класу ЦЛА. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz CLA або Mercedes-Benz A-Class

Mercedes-Benz A-класу має багато спільного з CLA. У цих двох автомобілів схожа керованість, список стандартних функцій і одна і та ж зручна інформаційно-розважальна система. Базовий двигун CLA трохи потужніший, ніж у A-Class, і CLA пропонує дві орієнтовані на продуктивність моделі AMG замість однієї A-Class. Крім того, у A-класу більше висоти стелі над заднім рядом, у CLA трохи просторіший багажник.

Mercedes-Benz CLA-Class або Mercedes-Benz C-Class Coupe

Ці два купе мають деяку схожість, враховуючи, що вони виробляються одним і тим же автовиробником. Є й кілька ключових відмінностей. C-Class - це справжнє купе з двома дверима, а CLA - частина більшої класифікації автомобілів. Це означає, що він коштує дорожче. CLA-Class також старший, тому в ньому використовуються застарілі технології та інформаційно-розважальні системи, і з цієї точки зору він далеко не такий простий у використанні. Однак є й інші основні відмінності, такі як задній привід і потужніший двигун, або той факт, що у ЦЛА місткий багажник. Правду кажучи, вони орієнтовані на різних покупців: CLA приваблює молодь, а як купе C-Class націлене на покупців середнього віку, які хочуть розкоші та не бояться компромісів.

Mercedes-Benz CLA або BMW 3 серії

BMW 3 серія є преміальнішим великим автомобілем ніж CLA. Те, що у цього Mercedes добре, у конкурента від BMW - на сходинку вище. У 3-й серії краща керованість, просторіший салон та ширший  багажник. У нього добре продуманий інтер'єр з безліччю функцій і лінійка потужних двигунів.

Салон

Mercedes стверджує, що купе Мерседес Бенц CLA 2021 вміщує п'ять чоловік. І хоча це технічно правильна фраза, але повинна супроводжуватися попередженням "не намагайтеся повторити".

Передні сидіння місткі та зручні. На задніх кріслах, однак, тісно, тому розмістити більше двох осіб - непросте завдання. Похила лінія даху також обмежує доступну висоту над головою.

У нового Мерседес Бенц CLA може бути абсолютно приголомшливий інтер'єр, але ця краса втиснута в обмежений простір. Салон Mercedes виконаний з матеріалів преміум-класу, виглядає стильно і сучасно. Це один з кращих інтер'єрів в класі.

Не зовсім розумно очікувати від купе багато місця в багажнику, і CLA - прекрасне тому підтвердження. Авто в значній мірі відстає від більшості своїх конкурентів в цьому параметрі і багажник пропонує 328 л вантажного простору. Тут достатньо місця для двох маленьких сумок або однієї великої, але не чекайте, що CLA буде корисний для тижневої відпустки.

Всередині справи йдуть краще, так як на центральній консолі є пара підсклянників, на дверях розташовані кишені, а між передніми сидіннями ви знайдете достатньо місця для зберігання телефонів, гаманців та іншого.

Технології в новому Mercedes-Benz CLA вражають. Цифрова комбінація приладів легко інтегрується з центральним інформаційно-розважальним екраном, надає інтер'єру бездоганний сучасний вигляд. Мультимедійна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) зручна у використанні та має прості меню. Серед безлічі варіантів управління системою є інтуїтивно зрозуміла система голосових команд, яка реагує, коли ви говорите «Привіт, Мерседес».

Відео тест-драйв Mercedes-Benz CLA 2021 року

Технічні характеристики 

Всі CLA поставляються з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, хоча потужність кожної моделі відрізняється. Силовий агрегат базового CLA 250 розвиває 221 к.с. Показник підскакує до 302 "конячок" в AMG CLA 35, CLA 45 може похвалитися 382 кінськими силами.

CLA 250 ніколи не здається повільним або слабким, і розганяється до першої сотні за 6.3 с. Але він не може зрівнятися з можливостями орієнтованих на продуктивність моделей AMG. Вони набагато швидше в’їжджають в потік і відчувають себе впевненішими під час маневрів на шосе.

CLA 250 і CLA 35 оснащені семиступінчастою АКПП, а CLA 45 - восьмиступінчастою АКПП з подвійним зчепленням.

Витрата передньопривідного купе CLA 250 становить 7.8 л/100 км, що є гідним показником для класу розкішних невеликих автомобілів. Повнопривідні моделі демонструють гірші показники - 8.4 л/100 км. Версії AMG традиційно "ненажерливі". 

CLA забезпечує досить приємні враження від водіння. У нього гостре рульове управління і хороша маневреність, тому він не відчуває проблем в місті. Поїздка трохи жорстка і ви обов'язково відчуєте це, коли будете проїжджати нерівності.

Безпека

NHTSA ще не надало оглядів безпеки CLA-Class.

Розміри і вага 

Довжина авто становить 4.69 м. На споряджену масу Mercedes-Benz CLA впливає комплектація і тюнінг, тому показник коливається від 1520 кг до 1632 кг.

Можливі комплектації 

Mercedes-Benz CLA 2021 року - це невеликий седан в стилі купе, доступний в трьох комплектаціях: CLA 250, AMG CLA 35 і AMG CLA 45. Версії AMG потужніші та спортивніші.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2021
Купити новий автомобіль Форд Експедишн 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Рендж Ровер Велар 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2021