5 автомобільних запахів, що свідчать про несправності

10 травня 2022

Іноді автомобіліста зустрічає неприємний запах в салоні. У ряді випадків достатньо пропилососити сидіння, вимити килимки, змінити ароматизатор. Але є запахи, що свідчать про несправності машини. Їх не вдасться усунути звичайним прибиранням. Ось п'ять найпоширеніших причин нетипових запахів.

1. Горіле

У салоні вашого автомобіля пахне горілою тканиною або паленою гумою? Цей запах може означати, що машина має проблеми з гальмами або двигуном. А якщо ви відчули "аромат" горілого металу, варто перевірити зчеплення. Жодну причину появи запаху горілого в салоні не можна ігнорувати. Найкраще провести діагностику транспортного засобу.

2. Палена олія

Якщо у вашому автомобілі пахне горілою олією, можливо, з автомобіля витікає і насправді горить мастило. Алгоритм дій починається із зупинки машини та вимикання двигуна. Далі перевірте рівень мастила за допомогою щупа та огляньте днище автомобіля на наявність витоків. Можливо, через старі ущільнювачі підтікає мастило з колінчастого валу або клапанної кришки.

3. Бензин

Якщо в салоні автомобіля з'явився аромат бензину, десь є витік. Потрібно перевірити паливні магістралі, шланг для випуску та навіть кришку бензобака. Якщо у вас завжди є запас бензину в каністрі, огляньте її. Можливо, паливо підтікає із ємності у багажнику.

4. Солодощі

У машині відчувається нудотний солодкий запах, якщо стався витік охолоджувальної рідини. Або ви везете з собою щось із кондитерської. Щоб спростувати чи підтвердити свої підозри, перевірте шланги радіатора та моторний відсік на наявність витоків антифризу. В особливо важких випадках кольорові калюжі охолоджуючої рідини можуть з'являтися навіть на підлозі в салоні.

5. Тухлі яйця

Якщо в машині пахне тухлими яйцями, то, ймовірно, справа в каталізаторі. Вкрай неприємний запах з'являється через занадто велику кількість палива, що надходить у вихлопну систему. Якщо причина справді у каталітичному нейтралізаторі, доведеться його замінити.

Насамкінець - хороша новина. Будь-якого запаху в салоні машини можна позбутися. Навіть якщо в авто пахне цигарками. В одних ситуаціях достатньо усунути механічну несправність, наприклад, витік бензину, в інших – зробити хімчистку. Головне – вчасно помітити проблему. Адже нетипові запахи, як і дивні звуки в авто, попереджають водія про можливі поломки. 

Попередня стаття 5 порад для тих, хто вибирає електромобіль на автобазарі
Наступна стаття Гібридні авто до 15 000$: шукаємо на AutoMoto.ua
Популярні новини