Нова Lada XRay Cross з варіатором не вразила клієнтів

5 серпня 2019

В середині червня цього року почались продажі інноваційної Lada XRay Cross з варіатором від японської фірми Jatco. І автоматична трансмісія не єдина відмінність від попередніх моделей. Варто відзначити, що ця модифікація була позбавлена інтелектуальної системи вибору режимів руху Lada Ride Select и відзначилась високим цінником. Ціни на нову Lada стартують від 13 000 доларів, причому за нову коробку варіатор потрібно буде доплатити близько 800 доларів.

Пару слів про технічні характеристики: двигун HR-16 об’ємом 1,6 літри потужністю 113 кінських сил (83 кВт) і 5500 об.хв. Розганяється Lada Xray Cross з варіатором від 0 до 100 км/год за 12,8 секунд, а її максимальна швидкість - 162 км/год. Така безступінчаста трансмісія Jatco (також встановлюється на авто платформи Renault-Nissan-Mitsubishi) являє собою “суміш” механіки і автомату, забезпечує більш плавний і динамічний розгін, а також є економічною і безшумною.

Не дивлячись на велику вартість і хорошу задумку, реалізація викликає питання. Дилерські центри виявилися не готовими до старту продажів і обслуговування цієї моделі авто. Номенклатура запчастин не доведена, склади не заповнені, а унікальні деталі для автоматичної трансмісії (мастило, фільтри, ремкомплекти) відсутні. Поки що ця проблема не вирішена. Також дилерам майже відразу поступили скарги від покупців на несправну трансмісію. 

Крім цих незручностей, користувачі зіштовхнулися із черговим конфузом: на офіційному сайті ця варіація авто відсутня, тому клієнти не можуть розрахувати вартість ТО на спеціальному калькуляторі. 

 

Як виявилось, проблеми в Lada XRay Cross не тільки організаційного характеру. У мережі з’явився скандальний ролик, де власник свіжої Lada мало не потрапив у серйозну аварію через поломки проміжного рульового валу.

Увага, присутня ненормативна лексика!

На інтернет-ресурсах практично відразу почалися обговорення проблеми. Така поломка є смертельно небезпечною і тепер виробник оперативно і масово вилучає автомобілі для усунення несправності рульового керування.

Теги:
Lada
Попередня стаття Буксувати 550 000 кг? Легко! Довів електричний пікап Ford F-150 (відео)
Наступна стаття Обов'язковий ТО: кому потрібно проходити, а кому ні
Популярні новини