Поки власник був у відпустці, Tesla самостійно заробляла і витрачала гроші

3 вересня 2019

У місті Пало-Альто (США, штат Каліфорнія) автомобіль Tesla Model X зареєструвався і сервісі Uber і почав таксувати. Так як це відбувалося у вільний від випробувань час і без відома розробників, правоохоронні органи оштрафували компанію Tesla на 5 000 доларів. Більш того, власники автомобіля в той час відпочивали в сусідньому штаті.

Виробники Tesla вважають, що така поведінка викликана програмною помилкою в системі штучного інтелекту машини. Роберт Кінг, один із розробників проекту T-934, пообіцяв в найкоротший термін розібратися в причинах несправності і прокоментував, що нейронна мережа навчалася на основі аналізу реальної поведінки водіїв на дорогах, і, ймовірно, вона зрозуміла, що таким способом можна заробляти гроші. Варто відзначити, що Каліфорнія - це один зі штатів, де на законодавчому рівні дозволені поїздки безпілотних автомобілів по дорогам загального призначення, так що пасажири без проблем погоджувалися проїхатися в авто без водія.

За період своєї "роботи" з 11 по 23 серпня Tesla зробила всього 72 поїздки і заробила 837 доларів. За кілька днів до повернення господарів автомобіль спробував зареєструватися і в сервісі Lyft, але процес реєстрації не був завершений.

Під час поїздок Tesla листувалася з пасажирами для уточнення адреси. В результаті поїздок господарі виявили, що двері авто були подряпані, але Uber відшкодував збитки.

Безпілотник встиг витратити частину зароблених грошей. Tesla перевела 230 доларів на рахунок Массачусетського технологічного університету для покупки матеріалів по управлінню комп'ютерними мережами і навчанню програмуванню нейромереж. Також є інформація, що автомобіль купував інструкції по збірці зброї в онлайн-магазинах.

Власник Tesla, Аарон Кнарп, прокоментував ситуацію, що склалася, і висловив своє щире здивування. В цілому, йому сподобалася ідея того, що машина може заробляти, в той час як не використовується власником, тому Аарон всерйоз думає про те, щоб авто продовжило роботу в таксі. Власник додав, що в такому випадку заблокує автомобілю рахунок, щоб він більше не зміг самостійно витрачати зароблені гроші.

Теги:
Tesla
Попередня стаття Вічна класика: 15 дводверних автомобілів
Наступна стаття Жінка з Китаю визнана найобережнішим водієм на Землі. За що?
Популярні новини