Огляд BMW 4 series 2023: спорт та стиль

20 березня 2023

BMW 4 Series 2023 має яскравий дизайн, потужні двигуни та вражаючу динаміку руху, що робить його серйозним гравцем у сегменті спортивних купе класу люкс. Модель доступна в версіях купе, кабріолет і седан Gran Coupe. 4 серія виділяється на фоні конкурентів спортивними налаштуваннями та кращою динамікою руху. Але чи достатньо цього, щоб привернути увагу шанувальників спортивних автомобілів?

Нове в 2023 році

Кому варто купити?

Автомобіль BMW 4 series 2023 пропонує правильний баланс потужності, розміру та динамічності, тому гарантує захоплюючі враження від водіння. Модель демонструє високу якість виконання та деталізації інтер'єру в комплекті з з інноваційними технологіями та функціями безпеки. Чотиридверна версія в стилі фастбек стане  зручною для повсякденного використання, а от купе і кабріолет традиційно мають менше практичності.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

БМВ 4 серії отримала багато оновлень в минулому році, тому цьогорічний автомобіль залишається практично без змін. Це означає, що варто розглянути пропозиції автобазару.

Вартість БМВ 4 серії 2023 року починається з $48 300.

BMW 4 Series або Lexus RC

RC - конкурент 4 Series. Купе BMW 4 виглядає досить  агресивно і спортивно завдяки великій радіаторній решітці, тоді як Lexus RC має “спокійнішу”, хоча не менш стильну зовнішність. Те саме стосується інтер'єру. 4 Series отримала технологічний салон з великим екраном і навігаційною системою. RC має більш традиційний і елегантний інтер'єр. Lexus обійдеться дешевше, ніж BMW, але в 4 Series доступна більша кількість додаткових опцій та лінійка потужніших двигунів.

BMW 4 Series або Porsche 718 Cayman

Обидва купе можна назвати взірцями в сегменті спортивних купе. І Порше, і БМВ пропонують схожу потужність двигунів, задні ведучі колеса (опційний повний привод) та дуже точне та гостре кермування, що дозволяє водію відчувати автомобіль на дорозі. Однак, Porsche 718 Cayman коштує значно дорожче, ніж BMW 4 Series. Його вартість починається з $60 000

BMW 4 Series або Audi A5 

Audi A5 - прямий конкурент BMW 4 Series 2023. Обидва автомобілі виглядають спортивно та мають під капотами потужні двигуни. Однак, BMW пропонує вищі характеристики, більше “конячок” в деяких комплектаціях, кращу динаміку руху, жорсткішу підвіску та агресивний зовнішній вигляд. Audi A5 виглядає більш консервативно та коштує трохи дешевше. Обидва авто варті уваги, а вибір залежить від особистих уподобань. 

Салон

4 Series доступна в версії дводверних купе і кабріолета, а також чотиридверного фастбека (Гранд Купе). Місце водія та переднього пасажира надзвичайно зручні, незалежно від специфікації. А от на задньому ряду високим дорослим бракуватиме висоти стелі. Посадка та висадка з купе та кабріолета передбачувано не надто комфортні. Ситуація з чотиридверною моделлю значно краща.

Інтер'єр BMW 4 Series 2023 є досить спортивним та сучасним. Мінімалістичний дизайн салону вдало виглядає в різних доступних кольорах та матеріалах: від якісного шкірзамінника до натуральної шкіри з декоративними вставками з металу.

 

4 серія Gran Coupe оснащена інформаційно-розважальною системою BMW iDrive 7. Управління здійснюється за допомогою ручки, розташованої на центральній консолі, голосових команд або головного сенсорного екрана. В цілому, система інтуїтивно зрозуміла, але знадобиться деякий час, щоб ознайомитися з багатьма меню.

12,3-дюймовий цифровий прилад Live Cockpit Professional поєднується з 10,25-дюймовим центральним сенсорним екраном та фізичним контролером iDrive. У стандартній комплектації система отримує навігацію з бездротовим оновленням карт, Bluetooth, два порти USB, Apple CarPlay і Android Auto. 

Об'єм багажника BMW 4 Series залежить від варіанта кузова:

Відео тест-драйв BMW 4 Series 2023 року

Технічні характеристики

BMW 4 Series 2023 доступний в трьох модифікаціях:

Витрата пального для моделей 4 Series 2023 в кузові Гранд Купе залежить від типу двигуна та трансмісії:

Середні показники для дводверного купе виглядають так:

Витрата пального BMW 4 Series 2023 в кузові кабріолет з двигуном 430i становить 7,1 л/100 км в змішаному циклі, з 440i - 7,7 л/100 км, а з M4 - 9,3 л/100 км. 

Однак, фактична витрата може відрізнятися в залежності від умов дорожнього руху та стилю водіння.
 

 Характеристики BMW 4 Series 2023 
 Потужність   255 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,8 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата палива   6,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   59 л 

 

Безпека

Кожна нова BMW 4 Series 2023 року оснащена системою Active Driving Assistant, яка передбачає систему утримання в смузі руху, інформацію про обмеження швидкості, а також моніторинг сліпих зон і поперечного руху ззаду. У стандартну комплектацію входить система Active Guard від BMW, яка додає автоматичне екстрене гальмування. Усі BMW 4 Series додатково оснащені датчиками дощу та автоматичними фарами з автоматичним дальнім світлом, адаптивним круїз-контролем і датчиками паркування. Пакет Driving Assistant Professional додає адаптивний круїз-контроль і систему підтримки смуги руху.

Розміри та вага

Базова купе-версія(модель 430i) має наступні параметри:

Вага складає близько 1 600 кг.

Можливі комплектації

Купити БМВ 4 серії 2023 року можна в кузовах купе, гранд купе (чотиридверне купе або фастбек) та кабріолет. В залежності від трансмісії моделі доступні в комплектаціях 430i, 440i, M4 та M4 Competition xDrive Gran Coupe. Традиційно можлива персоналізація за допомогою пакетів опцій.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Highlander 2023: сімейна класика
Наступний огляд Огляд Infiniti Q50 2023
Популярні новини