Огляд тест-драйву: BMW M4 2016

17 січня 2018

У 2014 році BMW замінила 3 Series Coupe на 4 Series, що у свою чергу передвістило появу M4. Автомобіль не лише став флагманом лінійки, а склав конкуренцію Audi RS5 і Porsche Cayman. Доступний M4 у версіях купе та кабріолет. Створювався автомобіль для швидкісної, захоплюючої їзди. Незважаючи на спортивний характер, він не позбавлений практичності. Чимало авто шанувальників не сприйняли турбодвигун M4 як заміну харизматичному V8. Але завдяки 3.0-літровому шестициліндровому двигуну з подвійним турбонаддувом, автомобіль розвиває швидкість, з якою суперкари водій помічатиме лише у дзеркалі заднього виду. При цьому він є більш економічним. Двигун базової моделі пропонує 425 кінських сил. А під капотом автомобіля з пакетом «Competition» ховається 444 конячки. Топова модель GTS пропонує 493 кінських сили. Доповнюються двигуни шестиступінчастою механічною або семиступінчастою роботизованою коробкою передач з подвійним зчепленням. Як і решта BMW M автомобілів, M4 пропонує захоплюючий водійський досвід. Привід на задні колеса гарантує стабільність при несприятливих зовнішніх умовах. Спортивний M4 придатний для повсякденної їзди.  

Враження від їзди

Турбодвигун гарантує вражаючу потужність, а привід на задні колеса сприяє покращенню маневреності. Пакет «Competition» створений для тих, хто готовий пожертвувати комфортом заради захоплюючих відчуттів. Моделі M4 з роботизованою коробкою передач стандартно доповнюються управлінням запуску. Застосувавши його, втиснувши на максимум педаль газу та відпустивши гальма, водій відчує, яку швидкість приховує автомобіль. Для різноманіття запропоновані моделі з механічною коробкою передач. Відмітки у 96.5 км/год автомобіль з роботизовано коробкою досягає за 4.1 секунди, а з механічною – за 4.3. Якщо і цього виявиться замало, передбачено пакет «Competition», з яким автомобіль розженеться за 3.8 секунд. За додаткову плату запропоновані обмежувачі швидкості. Автомобіль відмінно притримується дороги. З таким явищем, як недостача повертаємості керма, водій не зіткнеться в принципі. Топова модель GTS не лише найшвидша, вона, завдяки спеціальній гумі шин, пропонує найкраще зчеплення з дорогою. Адаптивні амортизатори гарантують відмінний контроль рухів корпусу. Прихильникам балансу швидкості та комфорту варто залишатись у режимі Comfort. Завдяки йому можна просто розслабитись та отримувати задоволення від їзди.  

Дивіться також каталоги:

Детально про автомобіль BMW M4

Інтер’єр

Класичному салону 4 Series додали спортивного характеру. Спортивні сидіння, масивне рульове колесо на три спиці та чисельні M бейджі не дадуть забути де Ви знаходитесь. Роздивляючись салон, можна помітити, що прилади отримали сірий фон, а декоративні деталі виконані з вуглецевого волокна. Система iDrive контролюється за допомогою 8.8-дюймовго дисплею. Запропонований і проекційний екран лобового скла. Спортивні сидіння надійно утримують водія та пасажирів під час виконання маневрів. Прилади на панелі розміщені логічно. Елементи добре співвідносяться між собою. Завдяки значному переліку налаштувань сидіння та рульового колеса, водію легко знайти зручну позицію. Відповідно до спортивного спрямування автомобіля, сидіння понижуються. Для зберігання особистих речей передбачені відсіки, включаючи: бардачок, кишені дверей та тримачі напоїв. Між передніми сидіннями знаходиться критий відсік. Салон розрахований на чотирьох дорослих. Суцільне заднє сидіння розділяється індивідуальними підлокітниками. Навіть зважаючи на низхідну лінію даху, місця для голови задніх пасажирів достатньо. Об’єм багажного відділення складає 445 літрів. Версія купе менш практична, так як механізм складного даху обмежує простір задніх сидінь та багажного відділення. Об’єм багажника у кабріолеті становить 370 літрів з піднятим дахом та 220 літрів з опущеним.

Екстер’єр

Виділитись на фоні інших транспортних засобів M4 допомагає масивна зовнішність. Створений на основі купе 4 Series, M4 отримав: нижчу посадку, розширені колісні арки, округлий капот, чотири вихлопні труби та глибші бампери. Для підсилення ефекту, під двокомпонентною решіткою радіатора та видовженими передніми фарами розмістили три спойлери. Об’ємні 18-дюймові литі диски коліс доповнюють картину. Як і його попередник, M4 отримав спеціальні дзеркала заднього виду. Агресивності автомобілю додає пакет «Competition» з унікальними 20-дюймовими литими дисками коліс, чорними глянцевими деталями екстер’єру та спортивними вихлопними трубами. Топова модель GTS вирізняється за рахунок органічних задніх LED вогнів, сірої матової фарби та великого заднього крила.  

Базова комплектація та опційне обладнання

Як і всі автомобілі BMW, M4 стандартно постачається з системою супутникової навігації. Необхідну інформацію водій переглядає на чіткому 8.8-дюймовому екрані, який здатний відтворювати тривимірне зображення місцевості. Завдяки функції розподілу, екран здатний одночасно відображати декілька видів інформації. Крім того, всі моделі M4 отримали функцію інформування стосовно трафіку у режимі реального часу RTTI. Усі процеси автомобіля контролюються через iDrive. Аудіосистема автомобіля на шість динаміків укомплектована: DAB радіо, функцією сполучення через Bluetooth, USB-портом та накопичувачем на 20GB. Для авто меломанів пропонуються системи Loudspeaker від BMW або Harman/Kardon. Обидві системи додадуть динаміків та потужності. Як опція запропонована можливість отримувати онлайн оновлення через точку 4G. За окрему плату передбачений TV тюнер.

Під капотом

Найбільш контроверсійним аспектом автомобіля M4 вважається його турбодвигун. Шанувальникам M серії боятись нічого, адже силовий агрегат просто вражаючий. У режимі Sports Plus він шумить, але за продуктивність йому можна пробачити і це. 3.0-літровий шестициліндровий двигун запропонований у трьох версіях: на 425 конячок для базової моделі, 444 – з пакетом Competition та 493 кінських сили для GTS. Доповнюються двигуни шестиступінчастою механічною або семиступінчастою роботизованою коробкою передач з подвійним зчепленням. Розгін відбувається за 4.1 секунд. Витрата палива перебуває на рівні 8.8 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Daihatsu Grand Move
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 8 Series
Популярні новини