Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2016

25 листопада 2017

Компанія Volkswagen пропонує широку гаму моделей Jetta, включаючи автомобілі з стандартними параметрами економії палива, високо продуктивні седани, економічні дизельні та гібридні версії. В комплектацію Jetta можуть бути включені такі допоміжні функції як адаптивний круїз-контроль та автоматичне екстрене гальмування. На відміну від своїх найближчих конкурентів, Jetta пропонує більш висококласний інтер'єр, кращу керованість, плюс одні з кращих показників економії палива серед седанів середнього розміру. Однак, існування даного автомобіля не можливо назвати повністю безхмарним, особливо це стосується дизельного двигуна TDI.

Вам сподобається

Що стосується позитивних сторін даного автомобіля, то він здатний запропонувати щось своє для кожного водія. Шукаєте доступний і економічний автомобіль, який забезпечить вас задоволенням від водіння? Базова модель Jetta S пропонує саме таку комбінацію. Крім того, цей автомобіль здатний втиснутись у скромний бюджет.

Вам може не сподобатись

Дивіться також каталоги:

Але, вам точно не сподобається цей автомобіль в плані надміру консервативної стилізації та оснащення. Інші, дешевші автомобілі пропонують більше можливостей, як це не парадоксально звучить.

Нове у 2016 році   

У 2016 році Volkswagen оснастив версії S і SE новим 1.4-літровим турбодвигуном. А версія GLI отримала повне перетворення екстер’єру. З’явилась інформаційно-розважальна система «VW Car Net», яка може конкурувати з Apple CarPlay, Android Auto і MirrorLink. SE комплектація оснащена камерою заднього виду.

Враження від їзди

Їзда цього автомобіля сильно залежить від комплектації. Новий 1.4-літровий турбодвигун комплектацій S і SE, забезпечує хороше прискорення та економію палива, в той час як 1.8-літровий турбодвигун поглинає нерівності дороги гірше, а параметри економії знаходяться приблизно на тому ж рівні. Дизельний двигун TDI виявився, на диво швидким, завдяки хорошому крутильному моменту. А 2.0-літровий турбодвигун з 210 кінськими силами у комплектації GLI надає навіть спортивних відчуттів. Шукаючи золоту середину, вам варто звернути увагу на 1.4-літровий турбодвигун, поєднаний з електромотором, у Jetta гібрид. Спільними позитивними рисами всіх автомобілів Jetta є відмінні ходові характеристики, рульове управління з хорошим зворотнім зв’язком, параметри гальмування та хороше входження в повороти. Комплектація GLI може володіти найкращими параметрами управління, але її їзда може бути жорсткою. Загалом, продуктивність дизельного двигуна TDI можна вважати хорошою, але бажаючи отримати максимально збалансовані показники, все ж варто зупинити свій вибір на версії гібрид 1.8T.

Найкращі характеристики  

Jetta GLI є мабуть найкращим спортивним седаном, який можна придбати за відносно невеликі гроші. Він швидкий, ефективний та здатний приносити задоволення від кермування.  

Новітній турбодвигун замінив свого млявого попередника, що призвело до покращення параметрів розгону і, при механічній коробці передач, допомагає автомобілю демонструвати 5.88 л/100км.  

Детально про автомобіль

Інтер’єр

Як для компактного автомобіля, призначеного для п’ятьох пасажирів, він достатньо місткий, хоча місця для ніг могло б бути і більше. Особливої похвали заслуговує багажне відділення місткістю 0.44 м3. Традиційно, для збільшення багажного простору, вам доведеться скласти задні сидіння. Загалом, салон даного автомобіля можна охарактеризувати як мінімалістський шик. Передові технології та високоякісні елементи прості у використанні і відображаються на простих екранах.

Екстер’єр  

Останню, оновлену версію автомобіля Jetta можна вважати консервативною у порівнянні з її найближчими конкурентами. Дійсно, якщо поглянути на велику кількість розважальних елементів, які пропонують сучасні автомобілі, Jetta походить на завзятого консерватора. Хоча, якщо ви прагнете одержати саме засіб для пересування, прямолінійний та стриманий Jetta підійде вам ідеально. Версія GLI має спортивну природу та може забезпечити свого власника задоволенням від управління.

Базова комплектація

Придбавши Jetta S 2016 року, ви отримаєте кондиціонування повітря, вікна/двері/дзеркала з електроприводом, функцію відмикання дверей без ключа, 15-дюймові колеса, Bluetooth, AM/FM/CD з 5-дюймовим сенсорним екраном. Придбавши, трохи дорожчу версію SE, вам дістанеться не лише відмінний двигун, але і круїз-контроль, салон оздоблений шкірозамінником, підігрів передніх сидінь, кнопка запалювання, форсунки склоочисників з підігрівом та аудіо систему на 6 динаміків з IPod адаптером. Комплектація SEL оснащена системою навігації, водійським сидінням з електроприводом, радіо Fender, системою автоматичного клімат-контролю, функцію відмикання дверей та запалювання без ключа. Безкоштовне обслуговування пропонується протягом двох років/38.624 км.

Опційне обладнання  

Більшість додаткових функцій доступні у комплектаціях вищого рівня. Серед них слід відмітити: люк, навігаційну систему, сервіс Car-Net, кнопковий запуск, сенсорний екран радіо, сидіння водія з електроприводом та камеру заднього виду. Моделі GLI і гібрид оснащені біксеноновими фарами, системою автоматичного клімат-контролю та аудіо систему Fender. Запропоновані наступні системи безпеки: моніторинг сліпих зон, попередження перехресного руху, попередження про можливе зіткнення, контролю дистанції при паркуванні, адаптивний круїз-контроль та автоматичне аварійне гальмування.

Під капотом  

Для седану Jetta запропоновано п’ять варіантів двигунів. 1.4-літровий турбодвигун з прямим впорскуванням палива у поєднанні з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач або шестиступінчастою автоматичною, доступний лише у базових версіях S і SE. Ви можете перейти на комплектації вищого рівня і автоматично отримати 1.8-літровий чотирициліндровий турбодвигун у поєднанні з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач або шестиступінчастою автоматичною. Моделі GLI використовують найбільш потужний турбодвигун на 2.0 літри та чотири циліндри з 210 кінськими силами. У комплекті до цього двигуна йде шестиступінчаста механічна або автоматична коробка передач. У моделі гібрид поєднуються 1.4-літровий чотирициліндровий турбодвигун, електромотор та семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Так само як і  GLI, версія гібрид вимагає пального преміум якості. Моделі TDI використовують 2.0-літровий чотирициліндровий турбодизельний двигун з шестиступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2016
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2016
Популярні новини