Огляд тест-драйву: Honda Civic 2021

16 березня 2021

Honda Civic 2021 - хороший компактний автомобіль. Він пропонує приємну динаміку водіння без шкоди для комфорту поїздки. Крім того, авто забезпечує швидке прискорення і значну економію палива незалежно від того, який двигун ви виберете. Модель Civic доступна в 2021 році в кузовах седан і хетчбек, обидва типи кузова гарантують багато пасажирського і вантажного простору. 

Нова Хонда Цівік 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • дебют комплектації Civic Type R Limited Edition;
  • кузов купе і комплектація Civic SI зняті з виробництва.

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто подумати про покупку Honda Civic, якщо ви хочете спортивний компактний автомобіль. Протестуйте Хонда Цівік і самі оцініть переваги моделі.

Нове або б/у авто? 

Для моделі 2021 року Honda додає стиль Type R Limited Edition в лінійку Civic і відмовляється від кузова купе і версії Si. В іншому моделі 2020 і 2021 практично ідентичні. 

Якщо вам сподобалася нова комплектація Honda Civic, вибирайте авто 2021 року. Якщо хочете купити універсал Хонда Цівік, доведеться пошукати серед минулорічних машин. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Honda Civic або Toyota Corolla

Хоча багато хто вважає Civic зразком в класі, у Corolla теж є туз в рукаві. Toyota має відмінний прогнозований рейтинг надійності і безліч функцій безпеки і технологій в стандартній комплектації, включаючи сучаснішу та інтуїтивно зрозумілішу інформаційно-розважальну систему з 7-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay. Однак в більшості інших аспектів Honda краща, адже пропонує більше вантажного простору, спортивну керованість і потужні варіанти трансмісії.

Honda Civic або Mazda 3

Mazda 3 і Civic - прямі конкуренти. Обидва автомобілі доступні в варіантах кузова седан і хетчбек, і кожен відрізняється маневреністю і спортивним управлінням. Однак є деякі помітні відмінності. Хоча обидві моделі пропонують потужні двигуни, вам потрібно звернути увагу на Civic Type R, якщо бажаєте справжній високопродуктивний автомобіль. У Civic також більший вантажний відсік і просторіші задні сидіння, ніж у Mazda 3. З іншого боку, у Mazda є розкішний на вигляд салон і зручна інформаційно-розважальна система з великим сенсорним екраном в стандартній комплектації. Це складний вибір. 

Салон

Нова Honda Civic вміщує до п'яти чоловік, за винятком чотиримісної Civic Type R. Великі дверні прорізи Civic дозволяють водію та пасажирам легко сісти в автомобіль. В салоні ви знайдете просторі сидіння в обох рядах, хоча похила лінія даху трохи "краде" простір над головою. Крісла плоскі, але з хорошою амортизацією.

В інтер'єрі нової Хонда Цивік використані високоякісні матеріали, де навіть пластик приємний на дотик. Тим не менш, деякі критики відзначають, що якість матеріалів і загальний дизайн Civic не так актуальні, як у конкурентів.

Завдяки широкому діапазону регулювань рульового колеса і сидіння водію легко знайти зручну посадку. Цивик також забезпечує хорошу оглядовість попереду і з боків. Приладова панель Honda Civic легко читається.

У салоні Civic є кілька ретельно продуманих відсіків для зберігання речей, а багажник седана - один з найбільших в своєму класі. Його об’єм становить 428 літрів. Потрібна ще більша вантажопідйомність? Тоді ознайомтеся з параметрами хетчбека. Вантажний простір за задніми сидіннями становить 725 літрів, а після складання заднього ряду - 1300 літрів. 

Всі Civic, крім базового LX, мають два порти USB і інтеграцію з Apple CarPlay і Android Auto. Інформація виводиться на 7-дюймовий сенсорний екран. 

Інтерфейс дисплея значно поліпшений завдяки додаванню довгоочікуваної ручки регулювання гучності і кнопок для вибору функцій. Однак опціональна інформаційно-розважальна система вже не така зручна і пропонує сенсорне управління для більшості функцій. Це ускладнює використання під час водіння.

Відео тест-драйв Honda Civic 2021 року

Технічні характеристики 

Honda Civic 2021 має широкий спектр комплектацій силовими установками. Базовим двигуном седана Civic LX і версії Sport є 2,0-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 158 к.с. У нього багато "конячок", але є кілька більш вражаючих варіантів. 1,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом і потужністю 174 к.с. входить в стандартну комплектацію седана Civic EX, EX-L і Touring. Цей мотор також входить в базове оснащення хетчбеків Civic LX і EX. Той самий двигун розвиває потужність в 180 к.с. в комплектаціях хетчбека Civic Sport і Sport Touring. Орієнтований на продуктивність хетчбек Civic Type R оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим турбованим мотором потужністю 306 к.с.

Плавна автоматична коробка передач (CVT) входить в стандартну комплектацію більшості моделей. Для тих, хто віддає перевагу "механіці", є традиційна шестиступка.

Показники економії палива Civic прекрасні. Седан з 1,5-літровим двигуном використовує приблизно 6,4 л/100 км бензину в комбінованому циклі. Хетчбек Honda Civic 2021 року з тим же двигуном має витрату палива до 6.7 л/100 км в змішаному циклі. 

Якість поїздки Civic знаходиться на межі спортивної і комфортної. У невеликої Хонда Цивік відмінна керованість, а її хід залишається плавним практично на будь-якому дорожньому покритті. Передній привід входить у стандартну комплектацію.

Безпека

У поєднанні з солідними результатами краш-тестів Civic - прекрасний варіант для тих, хто шукає максимум безпеки. Кожен Civic також має безліч функцій допомоги водієві, включаючи автоматичне дальнє світло і попередження про лобове зіткнення. Honda збирає ці функції в пакет по назвою Honda Sensing. 

Розміри і вага 

Залежно від типу кузова Civic має довжину від 4.5 м до 4.6 м. Споряджена маса залежить від типу кузова і трансмісії і становить 1252-1415 кг.

Можливі комплектації 

Honda Civic 2021 року випускається в двох варіантах кузова: седан і хетчбек. Седан Хонда Цивік можна купити в одній з п'яти комплектацій: LX, Sport, EX, EX-L і Touring. Хетчбек Civic випускається в чотирьох основних комплектаціях: LX, Sport, EX і Sport Touring. Базові моделі седана поставляються з 158-сильним двигуном, а стандартні моделі хетчбеків оснащені 174-сильним з турбонаддувом (стандартно для седанів EX і вище). Безступінчатий "автомат" стандартний для більшості моделей. Шестишвидкісна "механіка" входить в базове оснащення моделей хетчбека Sport і Sport Touring, а варіатор - опція.

Орієнтований на продуктивність хетчбек Type R випускається в двох комплектаціях: Type R і Type R Limited Edition. Він оснащений 306-сильним турбованим мотором і механічною коробкою передач.

Є з чого вибирати. Ви не помилитеся, незалежно від того, вирішите купити Хонда Цивік 2021 базової версії або нову модель Type R Limited Edition.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2021
Нова Audi A5 2021  знайдено на автобазарі AutoMoto.ua
Новий Land Rover Range Rover Sport 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2021