Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2018

16 червня 2018

Вишуканий Infiniti QX30 можливо і носить японський бейдж, але він інтернаціональне творіння, оскільки створювався у співпраці з німецьким автомобільним гігантом «Daimler», а складався у Великобританії. Розділивши двигун і коробку передач з Mercedes-Benz GLA 250, сучасний QX30 пропонує меншу стартову ціну і, як не дивно, розкішніший салон. Спеціалісти компанії Infiniti почаклували над підвіскою і налаштуванням двигуна, що додало кросоверу динаміки, помітної у Audi Q3, BMW X1 і Lexus NX 200t. Звісно, можна знайти більші і вишуканіші кросовери, але вдале поєднання сучасної стилізації, бажаних функцій і приваблива ціна, приваблять молодих і завзятих міських мешканців.

Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте компактний кросовер з повним пакетом елементів класу люкс, Infiniti qx30 2018 до ваших послуг. Турбодвигун тішить потужністю й економічністю, а неймовірна увага до деталей не залишить байдужим самого прискіпливого покупця.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібні скромні зовнішні габарити, але чималий внутрішній простір, розгляньте варіанти BMW X1 або Lincoln MKC. Молоде покоління буде розчароване відсутністю Android Auto і Apple CarPlay.

Нове у 2018 році

У поточному році не відбулося жодних змін. На нове покоління infiniti qx30 доведеться зачекати.

Враження від їзди

З унікальним налаштуванням шасі, кращим передаточним числом рульового управління і нижчим дорожнім просвітом, QX30 Sport припаде до смаку тим, хто цінує точність управління більше, ніж вражаючий старт. Моделі Luxury і Premium їздять трохи м’якше і демонструють менше агресивності при входженні у повороти, але навіть із додатковими сантиметрами дорожнього просвіту моделей з повним приводом навряд чи хтось назве позашляховик млявим або некерованим. Технічні характеристики infiniti qx30 дарують відчуття впевненості і задоволення. За потужність відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, відомий хорошим запасом крутного моменту і лінійним прискоренням. Автоматична коробка може бути жорсткою час від часу, але вона завжди своєчасно переходить на необхідну передачу і надійно її утримує. Єдине, у чому можна звинуватити кросовер, це жорсткість ходу, спричинена безпечними шинами.

Найкращі характеристики

Підгледівши дизайн «Zero Gravity» від Nissan, передні ковшеподіні сидіння QX30 добре розподіляють вагу по поверхні, що дозволяє зменшити тиск на стегна і позбавити втоми під час тривалих подорожей.

З доступним пакетом «Technology» покупці можуть доповнити комплектацію QX30: монітором кругового огляду, інтелектуальною системою допомоги при паркуванні, екстреним гальмуванням, розумним круїз-контролем, моніторингом сліпих зон, системою попередження про виїзд за межі смуги руху й автоматичним дальнім світлом.

Детально про автомобіль Infiniti QX30  

Інтер’єр

Не ставши найбільшим у сегменті, салон infiniti qx30 виглядає сучасно і вишукано, пропонуючи шкіру Nappa і тикове дерево. Декілька перемикачів запозичені у Mercedes, між тим, всередині вистачає унікальних елементів Infiniti, включно з асиметричним дизайном приладової панелі, інформаційно-розважальною системою з інтегрованим центральним дисплеєм, контролером на консолі та спеціальними сидіннями «Spinal Support» для додаткової фіксації корпусу. Позаду розмістяться двоє дорослих, а склавши спинки заднього сидіння, можна більше ніж вдвічі збільшити об’єм багажного відділення, який стандартно становить 0.5 м3.

Екстер’єр

Основними елементами сучасного дизайну QX30 стали: смілива решітка радіатора, скульптурні лінії і вигини, С-подібні стійки даху, які нагадують півмісяць, та світлодіодні акценти освітлення, які переходять у повністю світлодіодні фари у моделях вищої комплектації. Компактні розміри infiniti qx30 роблять картину цілісною. Кожна з трьох моделей підкреслює свої особливості завдяки унікальним переднім і заднім елементам декору, налаштуванням висоти дорожнього просвіту і розміру коліс. Моделі з повним приводом виглядають трохи масивніше і більше нагадують позашляховики.

Базова комплектація

Навіть базова модель потішить хорошим переліком, до якого увійшли: двозонний клімат-контроль, базова версія інформаційно-розважальної системи InTouch з 7.0-дюймовим сенсорним екраном і монітор заднього виду. Моделі Sport отримали: унікальне налаштування підвіски, покращені сидіння, навігаційну систему, аудіосистему «Bose», монітор кругового огляду і люк даху з електроприводом. Моделі з повним приводом вирізняються особливими налаштуваннями шасі.

Опційне обладнання

Більшість додатків це особливі пропозиції моделей. Моделі Base і Luxury не можуть похвалитися можливими опціями, натомість Premium можна урізноманітнити за рахунок: люку даху, навігації, світлодіодного освітлення, елементів з дерева у салоні, рейлінгів даху, 19-дюймових коліс і пакету «Technology» з повним набором систем допомоги. Доступний для цієї моделі і пакет «Gallery White Theme» з білою шкіряною обшивкою та елементами на замовлення. Опціями для Sport стали: шкіряна обшивка, пакет світлодіодного освітлення і пакет «Technology».

Під капотом

Основним для QX30 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий бензиновий турбодвигун на 211 кінських сил і 350 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Розгін відбувається за 7.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 2.2-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун на 170 кінських сил і 350 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Сотні кросовер досягає за 8.5 секунди. Витрата пального становить 6.0 л/100км у місті, 4.3 л/100км за його межами і 4.9 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2018
Огляд тест-драйву: Volvo V90 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2018