Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2019

2 серпня 2019

Сучасні універсал і седан Jaguar XF це інтригуюча альтернатива у класі, в якому за увагу покупця змагаються Audi A6, BMW 5 Series і Mercedes-Benz E-Class. Вибір складний, адже конкуренти максимально наблизилися до поняття автомобільної досконалості. Чимало представників кожного з цих брендів зустрічаються на дорогах. Але кожен, хто шукає менш розповсюджений варіант люксового автомобіля з хорошими характеристиками і переліком сучасних технологій, має розглянути альтернативу Jaguar XF 2019.

Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте виразний, сучасний автомобіль, але з натяком на класику, британська харизма Jaguar XF варта уваги. Комфорт і простір салону є додатковими перевагами. Універсал стане хорошою альтернативою E-Class або Volvo V90 Cross Country. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, Jaguar не самий сучасний представник класу, так, E-Class пропонує більше бажаних технологій. Німці мають кращу дилерську мережу.

Нове у 2019 році 

З лінійки зникли XF і R-Sport моделі, натомість з’явилася обмежена кількість моделей 300 Sport. Універсал нині доступний у комплектації Prestige з чотирьохциліндровим двигуном. Салон Jaguar XF 2019 року виграв від появи хромованих перемикачів сидінь, металевих педалей і металевих накладок на сходинки з підсвічуванням. Пакет «Smartphone» нині пропонує Apple CarPlay і Android Auto. Після перегляду інформаційно-розважальна система гарантує 10.2-дюймовий сенсорний екран і функцію голосових команд.

Враження від їзди 

Можливо провести щасливі години за кермом багатьох хороших автомобілів, але зовсім не пам’ятати, чим вони відрізнялися один від одного через місяць. Не багато транспортних засобів залишають по собі яскраві спогади, але Jaguar XF не такий. У спортивній комплектації Jaguar XF S з V6 турбодвигуном на 380 кінських сил автомобіль вражає запасом потужності. Восьмиступінчаста автоматична коробка миттєво реагує на зміну передачі завдяки перемикачам, розташованим на рульовій колонці. Не проблема для неї знайти підходящу передачу навіть якщо її залишити у «D» режимі. Рульове управління Jaguar це приклад вдалого поєднання плавності і легкості, притаманних люксовим автомобілям, з точністю. Адаптивна підвіска легко справляється з нерівностями дороги, зводячи до мінімуму крен корпусу при входженні в круті повороти. На розсуд водія представлені «Normal», «Eco», «Dynamic» і «Winter» режими. Налаштування у режимі «Dynamic» вражають, хоча і призводять до певної різкості.

Найкращі характеристики 

Так само як комп’ютерні компанії оновлюють операційні системи, автомобільні компанії освіжають свої інформаційно-розважальні системи. Система InControl Touch Pro від Jaguar продовжує вдосконалюватися. Нині вона включає додаток для управління функціями і сприймає перейнятий у смартфонів контроль жестами. 

Для тих, хто ще не переконався у якості збірки і надійності творінь Jaguar, седан і універсал XF пропонують повну гарантію на 5 років або 37.282 км. Пакет навіть включає плановий технічний огляд з допомогою на дорогах та гарантію на 5 років і необмежену кількість кілометрів на функцію «InControl Remote and Protect». 

Детально про автомобіль Jaguar XF

Інтер’єр 

Немає навіть найменшого натяку на салон у стилі «джентльменського клубу», як це було у колишніх представників Jaguar. Замість цього, інтер’єр XF 2019 виконаний у зрозумілому, стриманому і елегантному стилі. Домінуючу позицію займає 10.2-дюймовий центральний екран, на якому відображаються великі іконки, що сприяє простоті використання. Водійська позиція дещо занижена, а це додає класовості. Усі сидіння дуже зручні і гарантують відмінну підтримку, особливо на звивистих дорогах. Особистого простору вдосталь, вистачає і вантажного об’єму. Універсал пропонує 1953 літри зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Jaguar XF 2019 року

Екстер’єр 

Обійшовши Jaguar XF з усіх сторін, стає очевидною дизайнерська робота. Це можна вважати досягненням. З правильними пропорціями, видовженим капотом, вкороченою задньою частиною і плавною лінією даху автомобіль явно заслуговує позитивних відгуків. Світлодіодні акценти передніх фар виглядають сучасно, а загальний посил автомобіля не можливо визначити ніяк інакше як преміальний. Покупці, які хочуть отримати все і зразу, будуть задоволені привабливим виглядом універсалу, розуміючи його рівень практичності.

Базова комплектація 

Щойно представлена модель початкового рівня Premium отримала щедрий перелік стандартного оснащення, до якого увійшли 18-дюймові колеса з легкого сплаву, люк даху з електроприводом, двозонний клімат-контроль, обшивка зі штучної шкіри, електропривод передніх сидінь, функція пам’яті водійського сидіння, електропривод рульової колонки, підігрів бічних дзеркал, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду, режими управління, 10.2-дюймовий сенсорний екран і аудіосистема на 12 динаміків від Meridian. Модель Prestige, яка йде наступною, гарантує справжню шкіру обшивки, 19-дюймові колеса, підігрів передніх сидінь і керма та передні/задні сенсори паркування. 

Опційне обладнання 

Чимало елементів, які є стандартними для моделей вищого рівня, стали опціями для моделей нижчого рівня. Як правило, Jaguar пропонують бажані системи допомоги водієві і безпеки у дорожчих моделях, але нині моніторинг сліпих зон і попередження про виїзд за межі смуги руху доступні всім XF. Окрім цього опціями стали система повного приводу, дизельний двигун, Apple CarPlay і Android Auto, вентиляція передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, клімат-контроль чотирьох зон, проекційна приладова панель на вітровому склі, Wi-Fi, функція м’якого зачинення дверей, електропривод кришки багажника, система камер на 360о, адаптивний круїз-контроль і аудіосистема від Meridian на 17 динаміків.

Під капотом 

Розпочинає силову лінійку 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 320 Нм. Компонується він, як і решта двигунів, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального становить 8.4 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському і 6.8 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 2.0-літровий турбодвигун на 250 кінських сил і 365  Нм. З приводом на задні колеса, автомобіль розганяється за 6.6 секунд, витрачаючи 6.8 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом розгін Jaguar XF відбувається за той самий час, витрата пального теж залишається незмінною. Ще один 2.0-літровий турбодвигун пропонує 300 кінських сил і 400 Нм. Сотні з ним XF досягає за 5.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 7.2 л/100км у змішаному циклах. Найпотужнішим серед бензинових став 3.0-літровий V6 турбодвигун з 380 кінськими силами і 450 Нм. Як з заднім, так і з повним приводом він дозволяє дістатися сотні за 5.3 секунд. Витрата пального Jaguar XF з заднім приводом сягає 11.7 л/100км у місті, 6.3 л/100км за його межами і 8.3 л/100км у середньому. З повним приводом показники змінюються на 11.9, 6.7 і 8.6 л/100км відповідно. В якості альтернативи пропонується ряд дизельних двигунів. Найпотужнішим представником ряду став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 300 кінських сил і 700 Нм. Відмітки у 100 км/год седан з ним досягає за 6.2 секунд, витрачаючи 6.6 л/100км у міському, 4.8 л/100км у заміському і 5.5 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2019
Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2019