Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2020

6 травня 2020

Mini Cooper Countryman 2020 року - це малолітражний позашляховик, який пропонує спортивну керованість, м'яку їзду і стильний салон. Базовий двигун цієї моделі недостатньо потужний для експлуатації за межами міста, але доступні силові агрегати з більшою віддачею.

Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2020

Нове в 2020 році

  • Припинили випуск моделей з механічною коробкою передач
  • Додали систему попередження при лобовому зіткненні в стандартну комплектацію
  • Вдосконалили високопродуктивну варіацію John Cooper Works

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mini Cooper Countryman одночасно спортивний і маневрений кросовер, тому відмінно підійде як для експлуатації в місті, так і на швидкісних трасах. Countryman забезпечує максимальний комфорт під час поїздок завдяки м'якій підвісці і зручним сидінням, тому його можна назвати ідеальним сімейним автомобілем.

Нове або б/в авто?

У 2020 році Mini припинили випуск моделей з шестиступінчастою механічною коробкою передач і розширили список стандартних функцій безпеки. Крім того, варіацію John Cooper Works оснастили мотором потужністю 301 к.с.

Якщо ви віддаєте перевагу автомобілям на "механіці", варто придивитися до Countryman минулих років випуску. Ви також можете заощадити і купити John Cooper Works 2019 р.в. з 228-сильним двигуном.

Mini Countryman або BMW X1?

BMW X1 і Mini Countryman дуже схожі між собою. Ці два автомобілі побудовані на одній платформі і обладнані подібним набором технічних систем і функцій. Але BMW пропонує просторий багажник і більш спортивну керованість, завдяки чому перевершує Mini Cooper.

Mini Countryman або Mini Clubman?

Універсал Mini Clubman і позашляховик Countryman можна назвати братами-близнюками, адже вони мають аналогічне технічне оснащення, однакові мотори і схожий інтер'єр. Єдина відмінність цих двох авто полягає у розмірах - Mini Countryman більший, вищий і важчий. Тому вибір між моделями зводиться до особистих уподобань.

Салон

Новий Mini Countryman вміщує до п'яти пасажирів. Салон виконаний зі штучної шкіри, але ви можете замінити матеріал на натуральну шкіру за додаткову плату. Інші опції включають восьмипозиційні передні сидіння і кермо з функцією підігріву.

Багажник Mini Cooper Countryman один з найменших у класі - його об’єм становить 480 л (1330 л зі складеними сидіннями). Гібридна модель пропонує ще менше простору через наявність літій-іонного акумулятора.

Базовий Countryman поставляється з 6,5-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, двома портами USB і Bluetooth.

Доступні функції включають 8,8-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, навігацію, стереосистему преміум-класу з 12 динаміками, підтримку сервісу Apple CarPlay, супутникове радіо і бездротову зарядку пристроїв.

Відео тест-драйв Mini Cooper Countryman 2020 року

Технічні характеристики

Базовий Countryman обладнаний 1,5-літровим трициліндровим турбомотором TwinPower потужністю 134 к.с. Гібридна версія Cooper Countryman S E оснащена бензиновим двигуном і електромотором, які в сумі видають 221 кінську силу. Варіація John Cooper Works представлена ​​з 2,0-літровим чотирициліндровим турбодвигуном потужністю 301 к.с. Всі моделі обладнані автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і сім'ю швидкостями.

Продуктивності базового мотора досить для експлуатації в місті, але для їзди на шосе або по бездоріжжю його потужності недостатньо.

Mini Countryman зі стандартним двигуном витрачає 9 л на 100 км у міському режимі і 7.1 л на трасі. Витрата палива моделі John Cooper Works менш економічна - 10.2 л і 7.8 л на 100 км в місті і на шосе відповідно.

Запас ходу гібридної версії Countryman становить близько 30 км, а витрата палива при роботі ДВС дорівнює 8.1 л на 100 км в комбінованому циклі.

Новий Mini Countryman досить маневрений як для позашляховика. Модель у базовій комплектації поставляється з переднім приводом. За додаткову плату авто можна оснастити приводом на 4 колеса.

Безпека

У стандартну комплектацію Mini Cooper Countryman входить камера заднього виду, задні парктроніки, попередження при лобовому зіткненні і автоматичне екстрене гальмування.

У список додаткових функцій безпеки входить проекція дисплея на лобовому склі, адаптивні фари, передні парктроніки, система допомоги при паралельній парковці і адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага

Довжина Mini Countryman становить близько 4.26 м. Його споряджена маса коливається від 1552 до 1719 м.

Можливі комплектації

Mini Cooper Countryman поставляється в трьох комплектаціях: Cooper, Cooper S і John Cooper Works. Також доступна плагін-гібридна модель Countryman S E. Базовий двигун не забезпечує достатньо потужності, тому зверніть увагу на інші варіації.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2020
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2020
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover 2020