Огляд Tesla Model S 2022: король електрокарів

25 лютого 2022

Tesla Model S 2022 почала революцію електромобілів, яку ми зараз переживаємо. Спочатку Тесла не мала справжніх суперників, але зараз з'явилися конкуренти. Porsche Taycan, Mercedes EQS та Lucid Air хочуть отримати частину ринку, яким Model S володіла наприкінці десятиліття. І вони вже на впевненому шляху до того, щоб наздогнати колись безперечного короля світу електромобілів. Чи утримує свої позиції Тесла Модель S у 2022 році?

Купити новий автомобіль Тесла Модель С 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове у 2022 році

Електрокар не отримав помітних оновлень.

Кому варто купити?

Model S – варіант для покупців, які шукають захоплюючий електромобіль. Моментальне прискорення (1,9-3 секунди), запас ходу в 650 км, потужність від 670 до 1020 коней і маса технологій аж до автономного водіння - це не фантастика. Це все реальні характеристики Tesla Model S.

Звичайно, модний електромобіль ідеально підходить для мешканців великих міст, де відсутні проблеми із зарядними станціями. Перегляньте пропозиції Тесла Модель S у Києві.

Нове чи б/у авто? 

Минулого року Model S отримав оновлення зовнішнього вигляду та інтер'єру, що призвело до додавання унікального кермового колеса у формі хомута та приголомшливої ​​моделі Plaid потужністю 1020 к.с. У 2022 році змін не очікується, окрім значного зростання прайсу. Нова базова версія коштує від 94 990$. Ціна Тесла Модель S Plaid складає 129 990$. Це одна з найдорожчих пропозицій у класі преміальних гібридів та електрокарів. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В Україні ціна на Tesla Model S починається з 22 700$. Стільки просять за модель 2013 випуску. 

Tesla Model S або Tesla Model X

Tesla Model X - це позашляхова версія Model S. Обидва електрокари оснащені однаковим акумуляторним блоком на 100 кВтг, електричною системою повного приводу та багатьма ідентичними технологіями зручності та безпеки. Їх стиль схожий всередині та зовні. Модель X пропонує третій ряд сидінь та більше вантажного простору, а Модель S – більший запас ходу та меншу стартову ціну. Вибір залежить від особистих пріоритетів та гаманця.

Tesla Model S або Porsche Taycan

Porsche Taycan вважається одним із головних суперників Model S у класі люксових гібридів та електромобілів. Model S виграє в параметрах запасу ходу, пасажирського та вантажного простору, зате Taycan пропонує набагато висококласніший інтер'єр за меншою ціною. Тайкан дешевший за Модель С приблизно на 12 000$. Porsche також почувається жвавішим в управлінні, хоча він не може зрівнятися з прискоренням Model S.

Салон

Модель S вміщує п'ять осіб. Передні сидіння зручні. Задні крісла не такі просторі, але вистачить дорослим місця для комфортних коротких поїздок.

Враховуючи, що ціни на Модель S починаються від 90 000$, покупці можуть розраховувати на певну розкіш всередині автомобіля. Атмосфера в салоні досить приємна, але не така шикарна, як у конкурентів. Можна сміливо сказати, що салон – головна слабкість Tesla Model S.

Шанувальникам сучасного мінімалізму сподобається інтер'єр цього електромобіля. Вже в стандартну комплектацію входить гігантський мультимедійний екран для керування майже всіма функціями автомобіля. Ті, хто не надто засліплений технологічністю, помітять недоліки. Розташування екрана на панелі приладів вимагає від деяких водіїв нахилитися вперед, щоб дістати певні значки та меню у правому верхньому кутку планшета. На відміну від дешевшої Model 3, Model S оснащена додатковим дисплеєм для комбінації приладів та невеликою сенсорною панеллю на задньому сидінні.

Хоча інтеграція смартфонів Apple CarPlay та Android Auto стала широко поширеною в галузі, Tesla все ще не пропонує жодної з цих систем. Система Bluetooth дозволяє одночасно підключати лише один телефон, у той час як на інших автомобілях можливе підключення додаткових пристроїв. 

Похила лінія даху Тесла спритно приховує задні двері багажника, які ховають величезний багажник об'ємом 736 л.

Технічні характеристики

Базова модель S поставляється з літій-іонним акумулятором потужністю 100 кВтг і двома електродвигунами: один рухає передні колеса, а інший - задні. Комплектація Plaid має додатковий електродвигун на задній осі. Всі версії поставляються зі стандартним повним приводом.

У цій лінійці немає тугодумів. Базова Tesla Model S набирає розгін з нуля до 100 км/год за 3,1 секунди. Автомобіль завжди почувається бадьорим у місті та забезпечує достатню потужність на шосе завдяки миттєвому крутному моменту електродвигунів. За словами виробника, версія Plaid розганяється до першої сотні за карколомні 1,99 секунди.

Максимальний запас ходу Model S залежить від комплектації, але у будь-якій конфігурації нема на що скаржитися:

  • стандартна модель S може проїхати до 650 км, 
  • Plaid – до 637 км. 

У будь-якій моделі установка 21-дюймових коліс знижує максимальний запас ходу на кілька десятків кілометрів.
Потужність Тесла Модель S теж визначається обраною конфігурацією:

  • 670 к.с. у стандартній версії,
  • 1020 к.с. у версії Plaid. 

Зарядка Tesla Model S додає 55 км до запасу ходу за 1 годину. Фірмових станцій Supercharger, на жаль,  поки що немає в Україні. Підключення до них додає до 320 км до запасу ходу лише за 15 хвилин.

Безпека

Незалежних краш-тестів Model S 2022 поки не було.

Розміри та вага 

Модель S має довжину 4,9 м. Споряджена маса електрокара коливається від 2068 до 2161 кг.

Можливі комплектації 

Tesla Model S 2022 доступна в двох комплектаціях: Model S і Plaid. Головна різниця між версіями Тесла Модель S – це двигун. У базовому варіанті він видає 670 л.с., у топовому – 1020 л.с. Набір інших опцій практично ідентичний. 
Майте на увазі, що Tesla оновлює Model S на постійній основі, а не за роками випуску, тому протягом 2022 можуть відбутися додаткові зміни.

Попередній огляд Volkswagen Jetta 2022: надійний седан
Купити новий автомобіль Фольксваген Джетта 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Вибрати електромобіль Кіа Ніро ЕВ 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Kia Niro EV 2022: огляд авто