ГАЗ НЕКСТ Мусоровоз АС-G C41R13-МБЗ-2, 2018 р.в.
34 692 $
Продано

ГАЗ НЕКСТ Мусоровоз АС-G C41R13-МБЗ-2, 2018 р.в.

АС-G C41R13-МБЗ-2
Можливо, шахрай
Продано
Знайдено 14.02.2018
ID: 19090992

Інформація від власника

Оголошення від Автосалон
Коробка передач Ручна / Механіка
Тип палива Дизель
Двигун 4.43 л
Привід Передній
Тип кузова Фургон
Колір Інший
Кількість дверей 2
Дата публікації 14.02.2018
Продано

Коментар продавця

Функціональність

Вантажопідйомність автомобіля 5 тонн, стандартна вантажна платформа вміщує 12 європалет, а подовжена вже до 16 палет, обсяг вантажного відсіку від 12 до 40 кубометрів. Вантажна висота від +1165 до 1300 мм. Автомобіль може оснащуватися 2 варіантами кабін на 3 або 7 місць.

Конструкція шасі дозволяють запропонувати клієнтам більш 300-х модифікацій спецтехніки.

Збільшений дорожній просвіт і поздовжній радіус прохідності, кращі показники по кутах в'їзду і з'їзду дозволяють експлуатувати автомобіль практично в будь-яких дорожніх умовах.


Вигода

Ціна газон NEXT нижче найближчих аналогів на 20% -50%.

Збільшена гарантія (3 роки або 150 000 км) і великий міжсервісний інтервал (20 000 км) - це низькі витрати на ремонт і технічне обслуговування. Сумарна трудомісткість робіт по ТО на пробігу 180 тис. Км знижена в 3 рази. Вартість нормогодини сервісних робіт на 20-50% дешевше конкурентів. Традиційно низька вартість запасних частин. Все це дозволило отримати загальні витрати на ТО майже в 3 рази нижче, ніж у європейських аналогів.

Сумарні витрати на 1 км пробігу автомобіля ГАЗон NEXT становить всього близько 3 грн. А термін окупності нового NEXT в залежності від пробігу складає всього від двох років.


Надійність

Гарантія на новий автомобіль становить 3 роки або 150 тисяч кілометрів пробігу, а міжсервісний інтервал 20 тисяч. Гарантія від наскрізної корозії - 8 років без обмеження пробігу. Ресурс дизельного двигуна автомобіля збільшений до 700 000 км.

Надійність всіх агрегатів і систем автомобіля доведена проведеними випробуваннями з сумарним наведеним пробігом більше 2 000 000 км. Перш, ніж запустити автомобіль в серійне виробництво, було створено 18 прототипів. Випробування окремих вузлів і агрегатів проводилося спільно з іноземними постачальниками.

В автомобілях сімейства Next використані новітні технічні рішення і досягнення. Постачальниками вузлів і компонентів для автомобілів сімейства Next стали провідні виробники зі світовим ім'ям: зчеплення ZF з гідравлічним приводом LUK, підшипники SKF, синхронізатори Oerlikon Graziano, манжети Rubena, Simrit, карданна передача Spicer, рульовий механізм ZF, рульова колонка CSA, амортизатори Tenneco, високоефективна гальмівна система з пневматичним приводом Wabco, розрахована на автомобіль повною масою до 12 т.


Комфорт

Комфорт керуванням автомобілем забезпечують модернізована трансмісія, нове рульове управління з гідропідсилювачем, нова ергономічна кабіна, підресорене водійське сидіння.

Зменшено зусилля ходу на педалі зчеплення і гальма, підвищена їх інформативність. Досягнуто висока чіткість включення передач КПП, знижені шуми і вібрації приводу КПП. Не має потреби перегазовки і подвійного вижиму зчеплення.

Рульове колесо меншого діаметру з кнопками управління аудіосистеми на кермі. Підвищено інформативність рульового управління.

Посилена і модернізована підвіска забезпечує високу плавність ходу, покращує стійкість і керованість автомобіля при гальмуванні і на дорожніх покриттях будь-якого типу. Сучасні амортизатори забезпечують ефективне гасіння коливань. Низький рівень шуму в кабіні. Наявність салонного фільтра, а також витяжки та вентиляції.


Безпека

Високий рівень безпеки досягнуто за рахунок капотной компонування, запрограмованим зонам деформації, підвищеної оглядовості, дискової гальмівної системи з пневмоприводом та системами ABS / ASR / EBD. Ресурс гальмівних колодок збільшений до 200 тис. Км. Підвищено жорсткість відсіку кабіни водія і пасажира.

Дзеркало заднього виду збільшеного розміру з розширеним кутом огляду. Електропідігрів дзеркал вже в базовій версії.

Ефективність склоомивачів підвищена за рахунок збільшення довжини щітки, плавності руху і більш високої потужності редуктора.