3 авто, перед придбанням яких варто подумати двічі

26 листопада 2021

Ви вибираєте машину. І тут - приваблива пропозиція! Модель мрії з фантастично маленькою цифрою на ціннику. Ось 3 ситуації, коли ви можете пошкодувати про свою ощадливість. Це не означає, що машина зламається відразу після оформлення покупки, але ризик стати власником проблемного авто високий.

1. Авто для тест-драйвів

Машину з салону, яку використовували для проведення тест-драйвів, можна знайти за дуже приємною ціною. Та ще й у топовій версії. І які тут можуть бути проблеми чи ризики, якщо авто майже без пробігу? 

Заковика у цьому “майже”. Навряд чи тестова модель була правильно обкатана і пройшла нульове ТО, а той, хто сидів за кермом, прогрівав двигун або стежив за перегріванням АКПП. У результаті авто з невеликим реальним пробігом може спричинити великі реальні проблеми. 

Ще один важливий момент - за документами ви купуєте авто і стаєте другим власником. Першим власником був автосалон. Цей факт може зіграти серйозну роль у майбутньому перепродажі.

Якщо ви налаштовані на презентаційний автомобіль, не нехтуйте діагностикою на СТО та перевіркою товщиноміром (раптом якийсь тест-драйв закінчився ДТП). 

2. Авто непопулярної марки і моделі

Ідея стати власником рідкісної машини, та ще й за невеликі гроші, приваблює. І все-таки, треба подумати без емоцій. Непопулярна модель, а тим більше, марка - це складнощі з запчастинами, сервісом та наступним перепродажем. Не в кожному місті знайдуться спеціалісти, які готові обслуговувати рідкісне авто.

Якщо ж володіння ексклюзивною машиною – ваша мрія чи хобі, тут зовсім інша розмова. 

3. Авто з одним власником

"А тут що не так?" - запитайте ви. Адже всі радять брати машину в одного власника! Тільки єдиний власник за документами зовсім не означає, що на авто їздив тільки він і дуже акуратно. Якщо машиною користувалися кілька людей і далеко не дбайливо, це мало чим відрізняється від машини, яка змінила 3-4 власників. 

Звісно, ​​ризик придбати проблемний транспорт у єдиного господаря менший. Але не виключений.   

Чи можна купити авто після тест-драйвів без технічних проблем або залишитись задоволеним рідкісною моделлю? Життя сповнене приємних сюрпризів, але втрачати пильність не варто за жодних обставин.

Попередня стаття БМВ змінює логотип: "заряджені" моделі отримають новий значок
Наступна стаття Топ-4 бюджетних преміумседана (без Мерседес та Ауді)
Популярні новини