5 речей, які небезпечно залишати в авто взимку

1 лютого 2022

Автомобіль для багатьох людей - практично другий дім. У ньому знайдеться все: від аптечки до печива в “бардачку”, від пледу до улюблених гаджетів. Але серед багатьох необхідних речей є предмети, які краще не залишати в машині взимку. Вони або зіпсуються самі, або зіпсують автомобіль, а ви - засмутитеся. 

1. Газована вода, алкоголь та інші напої

Слідкуйте за тим, щоб не залишати в машині ємності з водою, газованою водою або іншими напоями, коли температура опускається нижче нуля. Так, навіть вино перетворюється на кригу при температурі від -4°С і нижче. Рідина замерзає і з високою ймовірністю розколює пляшку або банку. Коли ви прогрієте авто, напій розтане і протече на килимки, сидіння або обшивку багажника. Доведеться думати, як вивести плями від солодкої води чи вина.

2. Аерозольні балончики

Виробники не рекомендують зберігати аерозольну фарбу, лак для волосся, антиперспірант та інші речовини у флаконах під тиском за мінусової температури. Якщо ви залишите балончик в автомобілі на ніч, є ризик того, що він трісне або навіть вибухне. У результаті вміст проллється на сидіння та підлогу. 

3. Ліки

Ліки чутливі до перепадів температур. Вони можуть втратити ефективність після переохолодження або замерзання. Рідкі препарати (сироп від кашлю, очні краплі тощо) найкраще забирати з собою додому в кишені чи сумці. 

4. Окуляри та сонцезахисні окуляри

Зручно зберігати в машині звичайні або сонцезахисні окуляри. Але морозні ночі можуть зробити неприємний сюрприз: при мінусових температурах оправа здатна деформуватися, а лінзи тріснути. Особливо буде прикро, якщо ви залишите в авто дорогі окуляри. 

5. Ноутбук, смартфон та інші гаджети

Зберігати на морозі мобільні телефони, ноутбуки та планшети – погана ідея. Звичайно, якщо йдеться не про спеціалізовані пристрої для екстремальних умов. У більшості сучасної техніки знаходяться літій-іонні батареї, які не призначені для зберігання при низьких температурах. Якщо на внутрішніх елементах гаджетів накопичуватеметься конденсат, пристрій вийде з ладу швидше. Зрозуміло, що за одну ніч у холодному салоні ноутбук не зламається, але розряджатися почне швидше. 

Виробіть корисну звичку оглядати салон і багажник перед тим, як замкнути машину на ночівлю. Так і речі залишаться цілими, і в авто не доведеться робити генеральне прибирання. 

Попередня стаття 5 японських позашляховиків для тих, хто цінує надійність
Наступна стаття 5 кращих альтернатив Тойота Камрі в Україні
Популярні новини