7 корисних функцій в авто, про які ви не знаєте

20 березня 2020

Кожен автомобіліст впевнений, що знає свій транспортний засіб від і до. Але насправді, доступний функціонал практично кожного авто значно ширший, ніж здається на перший погляд. Розробники і автомеханіки обладнують сучасні машини безліччю найрізноманітніших систем, функцій та інших фішок, щоб максимально полегшити життя водіїв і пасажирів. Ми розповімо, що ще вміє ваш автомобіль.

1. Автомобілісти знають, що на приладовій панелі є знак у вигляді заправної колонки зі стрілкою. Це ні що інше, як позначення бака. Стрілочка вказує на сторону розміщення лючка бензобака. Дуже корисна функція для тих, хто нещодавно поміняв машину і не може згадати на заправці, з якого боку знаходиться бак!

2. Для водіїв із дітьми існує спеціальна система блокування дверей. Після активації цього режиму, задні двері можна буде відкрити тільки з центрального замка. Щоб активувати систему, потрібно знайти спеціальний важіль і виставити блокування для кожних дверей.

3. Мало хто знає, але в авто можна легко відключити центральний замок. Для цього затисніть і кілька секунд потримайте кнопку відкриття/блокування дверей на пульті сигналізації. Щоб повернути все як було, повторіть цю процедуру.

4. Якщо ви забуваєте вимкнути поворотники на дорозі, для вас придумали функцію "ввічливих поворотників"! Після активації цього режиму, сигнал буде блимати 3 рази і вимикатися після легкого дотику до перемикача.

5. Ремінь безпеки в машині можна налаштовувати також по висоті. Зверніть увагу, що на тримачі є спеціальна кнопка, натиснувши на яку, ви зможете рухати фіксатор. Шалено корисна функція для людей, чий зріст відрізняється від середньостатистичного.

6. Якщо в вашому авто є кондиціонер, отже ви можете перетворити бардачок у міні-бар. Відкрутіть заглушку на дні бардачка, щоб туди потрапляло холодне повітря від випарника - і готово! Тепер у вас є вбудований холодильник у машині.

7. На деяких дзеркалах із подвійним відбиваючим покриттям є загадкова кнопка, яка може виручити вас у темну пору доби. Вона відповідає за перемикання режимів на дзеркалі і допомагає від світла фар інших автомобілів.

Попередня стаття 5 автомобілів, які виглядають не гірше "Геліка"
Наступна стаття Кріплення для телефону в авто: є небезпека
Популярні новини