Чи справді круїз-контроль допомагає заощаджувати паливо?

17 червня 2022

Круїз-контроль дозволяє автомобілю рухатися із заданою швидкістю з мінімальною участю водія. Це дуже виручає в довгих поїздках трасою. Однак зручність і популярність не завадили такій опції обрости міфами. Існує думка, що круїз-контроль сильно впливає на витрату палива. Але чи це дійсно так?

Американські дослідження показали, що автомобіль може споживати на 20% менше пального, якщо увімкнути круїз-контроль. Деякі інші експерименти продемонстрували, що використання такої функції зменшує споживання бензину не більше, ніж на 10%. Найефективніше круїз-контроль допомагає економити паливо на рівній поверхні та на довгих ділянках спуску або підйому.

Система виключає занадто швидке гальмування та прискорення автомобіля, які у довгостроковій перспективі призводять до збільшення витрати пального. Крім того, круїз-контроль допомагає водіям підтримувати правильну швидкість. Це виключає штрафи та дозволяє уникнути аварійних ситуацій. 

Що у результаті? Функція круїз-контролю справді здатна заощадити трохи палива. Опцій давно перестала бути новинкою на ринку. Подивіться, пошуковий робот Automoto.ua зібрав каталог автомобілів з круїз-контролем із 45 000+ оголошень. 

Попередня стаття 6 найчастіших причин, чому загоряється Check Engine
Наступна стаття Де, які та за скільки продають авто онлайн? Аналітика українських маркетплейсів
Популярні новини