Електросамокати стають “розумними”: які нові технології варто очікувати?

24 березня 2023

Наближення тепла змушує згадати про електросамокати. Для когось це розвага, а для когось - альтернатива душному міському транспорту або ж швидкий спосіб дістатись до потрібної локації. Якою б не була мотивація користуватись електричним самокатом, наступна інформація буде для вас цікавою. Адже розкажемо про нові технології на ринку легкого персонального електротранспорту.

1. “Розумні” самокати

З кожним днем “розумнішими” стають не лише наші звичні гаджети. Вже сьогодні можна купити електросамокат з круїз-контролем чи дистанційним керуванням. Однак виробники не зупиняються. На ринку з'являються моделі, з опціями, які не поступаються асистентам водія авто:

2. Швидка та бездротова зарядка

Час стає все ціннішим ресурсом, тому розробники шукають способи пришвидшити зарядку усіх пристроїв. Електросамокати - не виключення. Компанії в різних країнах світу працюють над технологіями, які скоротять час зарядки. Деякі моделі можуть заряджатися до 80% за менше ніж годину. Шкода, поки не це масові варіанти.

Паралельно з швидкою зарядкою розробляються бездротові рішення. Така технологія дозволяє заряджати батарею електросамоката безпосередньо через поверхню, на якій він стоїть, без підключення кабелю. Гарна новина в тому, що немає необхідності замінювати батареї. Бездротові зарядні майданчики можуть обслуговувати транспорт популярних брендів без модернізації.

3. Екоматеріали та композити

Прагнення зробити електросамокат легшим, маневренішим та продуктивнішим змушує виробників шукати нові матеріали для їх виготовлення. Фахівці експериментують з композитами, які поєднують в собі карбонові волокна, алюмінієві та магнієві сплави, пластик. Також працюють над нанообробкою поверхні, яка дозволить знизити опір повітря і підвищити швидкість та дальність поїздки.

Актуальним буде питання біорозкладних та виготовлених з вторинної сировини матеріалів, адже зменшення впливу на довкілля стає в світі ще гострішим.

Що в підсумку? Цілком ймовірно, що через кілька років ви їздитемете електросамокатом з легкого карбону, який “вміє” виявляти та розпізнавати дорожні знаки та самостійно регулює швидкість. А заряджати будете транспорт без дротів на парковці біля офісу чи дому. Таке майбутнє цілком реальне, адже десяток років тому на вулицях міста ще не було жодного електросамоката!

Попередня стаття Кермо з кори та хутро з бамбука: що ви не знали про інтер'єри сучасних авто
Наступна стаття Чому пригін з Канади став популярним? Розглянемо 5 причин
Популярні новини