Як влітку заощадити на бензині: 5 порад

27 травня 2020

Ціни на бензин і автомобільний газ значно знизилися, але за прогнозами експертів вже до літа пальне подорожчає. Багатьох водіїв турбує це питання, тому вони шукають найрізноманітніші способи, як заощадити на заправці і не нашкодити машині. Ми знайшли 5 робочих способів, як зменшити витрати на бензин.

Відразу варто відзначити, що в місті заощадити ніяк не вдасться - постійні пробки і трафік руху значно впливає на витрату. Але це цілком здійсненно під час тривалої поїздки на трасі.

1. Перше на що слід звернути увагу - засмічений повітряний фільтр. Якщо не змінювати його тривалий час, електронний блок управління мотором через нестачу повітря буде збагачувати паливно-повітряну суміш, тим самим збільшуючи витрату приблизно на 5%.

2. Накачайте шини безпосередньо перед тривалою поїздкою - причому підійміть тиск у них трохи вище базового значення. Таким чином ви заощадите ще 1-2% пального.

3. Не розганяйте двигун до максимальних оборотів, якщо хочете заощадити на заправці. Висока швидкість їзди може збільшити витрату палива до двох разів.

4. Під час їзди по трасі закривайте всі вікна і вмикайте кондиціонер, щоб не порушувати аеродинаміку, і навпаки, коли пересуваєтеся по місту. Вся справа в тому, що на низькій швидкості кондиціонер споживає багато бензину.

5. Не встановлюйте багажник на дах вашого авто. Звичайно, це зручно, але погіршує аеродинаміку кузова і збільшує витрату до 10%.

Врахуйте, що ці методи не допоможуть відразу і помітно зменшити витрату, але регулярне дотримання цих порад посприяє економії вашого бюджету.

Попередня стаття Наскільки вигідно купувати сільгосптехніку на аукціонах США?
Наступна стаття Як впізнати камеру автофіксації порушень: фото
Популярні новини