Nissan Qashqai I покоління: яких проблем чекати від кросовера?

2 червня 2022

Nissan Qashqai вдалося здобути популярність з моменту свого виходу на ринок у 2007 році. І навіть зараз кросовери першого покоління (2007-2013 роки) мають попит на автобазарі. Пошуковому роботу AutoMoto.ua вдалося зібрати 700+ оголошень про продаж Ніссан Кашкай першої генерації. На які комплектації кросовера варто звернути увагу і з якими проблемами можуть зіткнутися покупці Qashqai з пробігом?

Двигуни та трансмісії

На українському автобазарі бензинові та дизельні версії Ніссан Кашкай представлені неоднаково. Перші явно програють у кількості. Оголошень з бензиновими Qashqai знайшлося всього 190. 

Близько 60% усіх пропозицій – це післярестайлингові авто. У 2010 році виробник оновив зовнішній вигляд Кашкай, покращив багато параметрів та замінив 2,0-літровий дизель на 1,5-літровий турбодизель.

Отже, що по двигунах?

Біля 70% оголошень - це Кашкай на механіці. Виробник комплектував кросовер 5- та 6-швидкісними МКПП. Шестиступки заслужили на репутацію “вічних”. П'ятиступки, які йдуть у парі з "молодшими" бензиновими та дизельними двигунами, не відрізняються надійністю.

Варіатор здатний витримати до 200 тис. км без ремонту. Звичайно, якщо власник більш-менш дбайливо ставився до свого Ніссана.

Підвіска

Підвіску важко назвати сильною стороною Qashqai. Кросовери, які з'їжджали з конвеєра до 2009 року, відомі слабкими передніми амортизаторами. У процесі рестайлінгу виробник вирішив проблему. Запитання залишаються до слабких втулок задніх амортизаторів, через які доводиться змінювати всю деталь у зборі.

Салон

Стан салону видає вік та частоту використання кожного конкретного Кашкай. Хром перших кросоверів швидко втрачає блиск, рукоятка коробка передач, кермо і обшивка торпедо - облазить. Зате сидіння стійко тримають форму. 
Рестайлинг 2010 вирішив частину проблем із матеріалами салону, тому є сенс вибрати саме такі екземпляри.

Кузов

Причепитися до якості ЛКП Кашкай 2007-2013 складно. Кузов не страждає іржею, за винятком точкових “рижиків” на колісних арках і кромках дверей. Засмучують пластикові обвіси та хромований декор. Перші лопаються на морозі, а другий - дряпається, облазить і тьмяніє.

Дізнатися думку реальних власників Qashqai можна у нашому новому розділі “Відгуки”. Читайте відгуки про Ніссан Кашкай першого покоління та приймайте рішення про придбання авто!

Попередня стаття Що означає колір вихлопних газів?
Наступна стаття Перегрівся двигун: інструкція для форс-мажору в дорозі
Популярні новини