Renault Megane III: що не так із бестселером авторинку?

23 травня 2022

Третя генерація Megane – хіт автобазару. У каталозі AutoMoto.ua знайшлося 1 800+ оголошень про продаж Рено Меган 2008-2015 року випуску. Чим не доказ популярності? Однак репутацію Рено Меган іноді псують "фірмові болячки". Є нюанси, до яких варто бути готовим покупцям Megane III. 

Двигун з характером

Мотори третього покоління Меган представлені бензиновими та дизельними агрегатами. Бензиновий має такі типові несправності:

Незалежно від об'єму силові агрегати засмучують власників роботою електроніки - часто “глючать” датчики. Але є й хороша новина. Комплектацій із бензиновим мотором на українському автобазарі не більше 15%.

Дизельний Рено Меган більше сподобався автомобілістам. Його зазвичай може мати проблеми з сажевим фільтром. Але це залежить від якості палива. При виборі б/у Меган дизель слідкуйте, щоб оберти не "плавали" на холостому ходу, а труба вихлопна "не диміла".

Надійна "механіка" та проблемний "автомат"

МКПП популярного Renault радує безперебійною роботою. Звичайно, у перших екземплярів можуть бути дрібні проблеми, пов'язані з віком. Але загалом, “хронічних болячок” немає. І знову хороша новина. Оголошення з Рено Меган “на механіці” складають близько 90% усіх пропозицій у каталозі АвтоМото. Українці точно знаються на машинах!

А ось комплектацій з 4-швидкісною АКПП – явна меншість на автобазарі. Одна з причин, швидше за все, це "капризна" коробка.

ЛКП вимагає уваги

Лакофарбове покриття Megane III видає всю історію конкретного авто. Так як фарба не надто якісна, на кузові швидко з'являються подряпини та сколи. І якщо ви бачите дрібні дефекти на машині, то з огляду на її вік - це норма. А ось відсутність будь-яких пошкоджень лакофарбового покриття разом із заявами продавця "не бита і не фарбована" - привід насторожитися.

Загалом, третє покоління Рено Меган – чудовий варіант на автобазарі за свої гроші. Тільки зважайте на всі “слабкості”. Зрештою, недоліки є у всіх авто.

Попередня стаття Про наболіле: 4 питання-відповіді про автомобільний акумулятор
Наступна стаття Як довго прослужить батарея електромобіля?
Популярні новини