Про наболіле: 4 питання-відповіді про автомобільний акумулятор

23 травня 2022

Акумулятор є в кожній машині. І здається, про АКБ уже все розповіли та написали. Але все одно у автомобілістів часто виникають питання про акумулятор. Є питання – треба відповідати. Ось що найчастіше цікавить автомобілістів:

Чи може автомобільний акумулятор прослужити 10 років?

Скільки років живе автомобільний акумулятор

Теоретично це можливо. Підтримувати акумулятор “здоровим” і зарядженим допомагають часті тривалі поїздки та правильний догляд. Проте середній термін служби АКБ становить від 3 до 7 років. Щоб батарея працювала якнайдовше, радимо переглянути, які фактори псують акумулятор і намагатися уникати їх.

Як довго автомобільний акумулятор тримає заряд, якщо транспорт стоїть без руху?

Що робити, якщо акумулятор розрядився

Якщо батарея знаходиться в хорошому стані, вона повинна зберігати заряд достатній для запуску автомобіля протягом 6 місяців бездіяльності. Автомобілі високого класу, такі як Mercedes S-класу, з великою кількістю бортової електроніки та гаджетів, часто страждають від більшої втрати заряду з часом. Найшвидше "помирають" акумулятори в морозну погоду, а також пристрої "у віці". На випадок повної розрядки АКБ існує щонайменше 5 способів завести машину

Як часто заводити машину, щоб акумулятор не розряджався?

Скільки часу акумулятор авто тримає заряд

Слід заводити машину приблизно раз на тиждень і здійснювати поїздки довжиною хоча б 5 км на швидкості близько 50-70 км/год. Важко назвати точні цифри, адже всі автомобілі, акумулятори та зовнішні умови різні. Майстри радять для зарядки АКБ їздити на підвищених оборотах близько 1 години влітку та від 1,5 до 3 годин узимку. Просто завести машину, щоб перевірити, чи акумулятор працює, не варто. Це лише погіршить заряд.

Як зняти автомобільний акумулятор?

Як зняти акумулятор з автомобіля

Зняти автомобільний акумулятор не складно. Просто переконайтеся, що автомобіль вимкнено, потім ослабте гайку на мінусовому з'єднанні та зніміть клему. Зробіть те ж саме для позитивної клеми. Якщо ви плануєте залишити акумулятор вимкненим на якийсь час, обов'язково зберігайте його при кімнатній температурі. Екстремальна спека чи холод лише зашкодять АКБ. 

Попередня стаття Проблеми з трансмісією: перші сигнали несправностей
Проблеми з трансмісією: перші сигнали несправностей
Renault Megane III: що не так із бестселером авторинку?
Наступна стаття Renault Megane III: що не так із бестселером авторинку?

Популярні новини