Огляд тест-драйву: Acura MDX 2018

31 січня 2018

Приємний в управлінні, вишуканий та дуже популярний Acura MDX пропонує сім сидінь і найвищий рейтинг безпеки. Ціни на найбільший і найдорожчий кросовер від Acura приємно здивують збалансованістю, моделі з переднім приводом. Повнопривідні версії коштують трохи дорожче. Новенький MDX конкурує з BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Infiniti QX60, Lexus RX, Volvo XC90 і Audi A7. На розсуд покупця представлена економна модель Hybrid, суперниками якої стали Lexus RX і BMW X5 гібрид. Доступні п’ять моделей та декілька пакетів.

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте сімейний кросовер на три ряди з достатнім запасом потужності, високим рейтингом надійності, вишуканим салоном і набором сучасних технологій, зверніть увагу на Acura MDX. Модель MDX Sport Hybrid оснащена третім рядом, у той час, як Lexus RX 400h ні.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

На відміну від BMW і Land Rover, Acura не має дизельного двигуна. Якщо ви шукаєте найпотужнішого представника сегменту, BMW гарантує набагато більше кінських сил, так само як лінійка Mercedes GLE. Крім того, третій ряд MDX багатьом видасться затісним.

Нове у 2018 році

Минулого року MDX було неабияк переглянуто. Цього року кросовер отримав покращену інформаційно-розважальну систему з більш інтуїтивним меню і зміненим інтерфейсом подвійного екрану. Нова система підтримує «Apple CarPlay» і «Android Auto». До палітри кольорів було додано два відтінки червоного.

Враження від їзди

Потужний і спритний Acura MDX один із найбільш атлетичних кросоверів на три ряди. Більшості покупців 290 кінських сил великого V6 двигуна вистачить з головою. Дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач потішить швидкою відповіддю і точністю. Завдяки хорошому прискоренню, водій відчує бажане задоволення від автомобіля. Творіння Acura вражає розміром, але незграбним його назвати неможна. Управління просто чудове. Талант входити в повороти змусить людину за кермом посміхнутися, особливо у моделях з повним приводом. Новий MDX - це вишуканий і комфортний автомобіль. Його підвіска справляється з більшістю дорожніх нерівностей. Видимість відмінна, управління легке, а паркуватися з MDX одне задоволення. Як не дивно, але версія MDX Sport Hybrid навіть переганяє свого більш традиційного родича.

Найкращі характеристики

Однією з причин, чому MDX має настільки високий рейтинг надійності, це наявність набору безпеки AcuraWatch. Стандартний для усіх MDX, він включає в себе: автоматичне аварійне гальмування, адаптивний круїз-контроль, утримання смуги руху і попередження виїзду за межі дороги.

Повний привід Super Handling від Acura - це продумана система, яка покращує управління у суху погоду і посилює безпеку під час туману. Система безперебійно розподіляє потужність двигуна під час керування, поставляючи її то на передні, то на задні колеса.

Детально про автомобіль Acura MDX

Інтер’єр

Хоча і не найбільший кросовер, Acura MDX пропонує комфортний простір та містке багажне відділення. Позаду третього ряду передбачено 0.4 м3, що співпадає з Volvo XC90. Склавши останній ряд, водій отримує 1.2 м3. Відмовившись від другого ряду, водій може розраховувати на 2.5 м3. Модель MDX Sport Hybrid має такі самі параметри. Якість співвідношення деталей дуже висока, але останній ряд краще залишити для дітей. Як опція доступні капітанські крісла другого ряду, але це зменшує кількість місць до шести. В плані ергономічності MDX це той автомобіль, до якого треба звикнути, особливо з урахуванням подвійного екрану і кнопкових перемикачів.

Екстер’єр

Будучи колись незграбним грейдером на 182.9 см, MDX перетворився у привабливий транспортний засіб. Оновлення минулого року додали: виразну, п'ятикутну решітку радіатора, новий капот, передні крила і головні фари, які складаються. Хоча новий екстер’єр менш сміливий, він відповідає сучасним тенденціям і додає MDX бажаної харизми. Спортивні, подвійні патрубки вихлопної системи тепер виділяються у задній частині. Моделі вищої комплектації отримали 20-дюймові колеса, у той час, як базова модель вдовольнилася 18-дюймовими.

Базова комплектація

Сучасний Acura MDX дуже добре укомплектований. Базова модель постачається з набором AcuraWatch, шкіряною обшивкою, передніми сидіннями з електроприводом і підігрівом, тризонним клімат-контролем, електроприводом дверей багажника і люку даху та функцією відкривання дверей гаража HomeLink. За дозвілля людей у салоні відповідає AM/FM/CD система на 8 динаміків з USB-портами і Bluetooth. Сучасні MDX оснащені системою Siri Eyes Free та додатками «Apple CarPlay» або «Android Auto». Про безпеку подбають: камера заднього виду, система допомоги руху по смузі, попередження виїзду за межі дороги, автоматичне, екстрене гальмування, контроль стабільності та протибуксувальна система.  

Опційне обладнання

Окрім системи повного приводу, більшість опцій розподілена по пакетам. Моделі Sport Hybrid доповнюються пакетом «Technology» з навігацією, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду автомобіля, системою Siri Eyes Free, 20-дюймовими колесами і функцією дистанційного запуску двигуна. Пакет «Advance» додасть: капітанські крісла 2-го ряду, кращу шкіру, функцію вентиляції передніх сидінь, камеру кругового огляду та передні/задні сенсори паркування. Розважальний пакет для задніх сидінь відповідає за наявність екрану, бездротових навушників, завіси задніх дверей, підігріву 2-го ряду, але він не доступний для Sport Hybrid.

Під капотом

Кросовер Acura MDX використовує 3.5-літровий V6 двигун на 290 кінських сил і 362 Нм. Стандартно привід на передні колеса, як опція запропонована система повного приводу. Пару двигуну складає автоматична коробка на дев’ять ступенів. З приводом на передні колеса кросовер витрачає 12.4 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському і 10.7 л/100км у змішаному циклах. У разі доповнення системою повного приводу, MDX поглине 11.8 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами і 10.2 л/100км в середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2018
Популярні новини