Огляд тест-драйву: BMW X5 2017

29 вересня 2017

Хоча на ринку BMW X5 зазвичай називають автомобілем для активного відпочинку або «SAV", не розпізнати розкішний транспортний засіб в ньому неможливо. Йдучи ніс до носа з Porsche Cayenne і Mercedes-Benz GLE, X5 робить ставку на спортивність. У результаті, в лінійці вже присутні бензинові, дизельні і навіть гібридні силові установки. Все для того, щоб водій отримував задоволення від їзди. Кросовер виглядає переконливо, проте, він має збалансовану архітектуру, що дозволяє йому досить легко пересуватися по місту з його рухом і забутими паркувальними майданчиками. У той же час, автомобіль разюче просторий і комфортний всередині. На жаль, цей відомий представник сімейства BMW не такий вмілий при їзді по бездоріжжю, як, скажімо, Land Rover або навіть Jeep Grand Cherokee.

Вам сподобається

Якщо Вам раптом знадобився розкішний, спортивний седан, але з місткістю повноцінного кросовера, BMW X5 точно повинен потрапити до списку. При значному силовому переліку і відмінному управлінні, відповідний X5 знайдеться для кожного.

Вам може не сподобатися

Дивіться також каталоги:

Усі пропоновані блага від X5 не так мало коштують, а якщо Ви потребуєте більш вишуканої їзди, чи то пак більш м'якої, зверніть увагу на Lexus RX 350, Acura MDX або Audi Q7. Тим, кому потрібно більше простору, підійде Mercedes-Benz GL або Infiniti QX80.

Нове в 2017 році

У 2017 BMW зосередилася на деталях. Більшість змін пов'язана з тюнінгом BMW X5 в якості різних додаткових пакетів. Всі моделі тепер стандартно оснащені сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи «iDrive», а навігація була оновлена ​​до версії 5.0. Доступні бездротова зарядка і Wi-Fi.

Враження від їзди

Завдяки лінійці продуманих двигунів, навіть повільно їдучий BMW X5 демонструє чудову динаміку. Силові агрегати з легкістю забезпечують продуктивність масивного кросоверу. Модель початкового рівня sDrive35i стала єдиною з приводом на передні колеса, але це не заважає їй розганятися до сотні менш ніж за сім секунд. Не відстають і дизельні варіанти. Це означає, що Вам не доведеться вибирати між ощадливістю і потужністю. Хоча, якщо турбує тільки остання, є можливість вибрати необхідний варіант. Наприклад, любителів швидкості порадує V8 двигун на 450 кінських сил моделі xDrive50i. Окремо представлена ​​модель X5 M. Система повного приводу робить X5 більш динамічним і продуктивним при на диво гарному рульовому управлінні. Хоча, в даному випадку це означає, що їзда не така вишукана, як у деяких суперників.

Найкращі характеристики

Відмінною рисою BMW є точність управління. Якщо Ви належите до числа тих, хто любить виписати пару віражів і при цьому відчувати абсолютний зв'язок з автомобілем, X5 Вас потішить.

Водії, які встигли оцінити нову інформаційно-розважальну систему з 10.2-дюймовим екраном, залишилися задоволені. Вона проста і приємна у використанні. Новий екран зробив свою справу, він дозволяє використовувати як сенсор, так і циферблат. До того ж, екран з високою роздільною здатністю дуже чіткий.

Детально про автомобіль BMW X5 2017 року

Інтер'єр

Завдяки доступному третього ряду сидінь, теоретично у салоні BMW X5 розмістяться семеро. Тим часом, два останніх сидіння настільки маленькі, що їх краще взагалі не розкладати, збільшуючи таким чином вантажний простір. Перший і другий ряди просторі і зручні, гарантуючи місце навіть для дуже високих пасажирів. Другий ряд складається у співвідношенні 40/20/40, це дозволяє перевозити довгі предмети. Інформаційно-розважальна система проста у використанні. Елементи управління легко знайти і зрозуміти.

Екстер'єр

На відстані X5 можна переплутати з меншим братом X3. Це означає, що габарити автомобіля добре приховані, і він виглядає пропорційно. Двокомпонентна решітка радіатора переходить у розкосі фари. Для поліпшення аеродинаміки передбачені «Aero Blades» - елементи з боків скла, що переходять у спойлер даху. В цілому, дизайн вийшов збалансованим. З практичною боку хотілося б відзначити рестайлінг даху і багажник на два відділення в новому BMW X5.

Базова комплектація

Модель початкового рівня добре оснащена і поставляється з передніми сидіннями з 10 режимами налаштування і підігрівом, панорамним люком, навігацією, 10.2-дюймовим сенсорним екраном з високою роздільною здатністю системи iDrive, електроприводом дверей багажного відділення, камерою заднього виду, рульовою колонкою з електроприводом, аудіосистемою на 9 динаміків з HD радіо і ксеноновими адаптивними фарами. Всі моделі отримали шкіряне оздоблення сидінь. Перейшовши до моделі xDrive50i, покупець отримує 19-дюймові колеса і передні сидіння з 20 режимами налаштування.

Опційне обладнання

Якщо виражатися фігурально, то у BMW є свій бог достатку, який щедро обдаровує моделі опціями. Так, доступні: функція підігріву керма, вентиляція сидінь, система допомоги водінню в темний час доби й аудіосистема «Bang & Olufsen» на 1.200 ват. У 2017 році компанія перетворила «Luxury» і «M Sport» в пакети. Залишається тільки «xLine» з облицюванням днища з нержавіючої сталі, сріблястим обрамленням решітки радіатора і вугільно-чорною стелею. Пакет «M Sport» додасть відповідних бейджів і спортивну харизму, у той час, як «Luxury» подбає про хромовані акценти.

Технічні характеристики нового BMW X5 2017 року

Покупцеві буде з чого вибрати. Модель початкового рівня отримала 3.0-літровий шестициліндровий бензиновий двигун на 306 кінських сил і 400 Нм. Завдяки йому та автоматичній коробці передач на вісім ступенів, розгін відбувається за 6.5 секунд. Витрата палива знаходиться на рівні 8.5 л/100км у змішаному циклі. Бажаючим отримати більше потужності запропонували модель з бензиновим 4.4-літровим V8 двигуном на 450 кінських сил і 650 Нм. Розгін у цьому випадку відбувається за 5.0 секунд. Витрата палива складає 10.5 л/100км у змішаному циклі. Коробка автоматична, привід на всі колеса. Найскромнішими серед дизельних став 2.0-літровий чотирициліндровий силовий агрегат на 218 кінських сил і 450 Нм. До сотні автомобіль розганяється за 8.2 секунд, витрата палива дорівнює 5.6 л/100км у змішаному циклі. Привід на передні колеса, коробка «8-Steptronic». Більше потужності, а саме 258 конячок і 560 Нм, пропонує 3.0-літровий шестициліндровий двигун. З ним кросовер розганяється за 6.9 секунд, витрачаючи 6.2 л/100км у змішаному циклі. Ще один 3.0-літровий двигун, але у версії на 313 кінських сил і 630 Нм, гарантує розгін за 6.1 секунд. Витрата палива не перевищує 6.4 л/100км у змішаному циклі. Коробка передач автоматична, привід повний. Верхню позицію займає 3.0-літровий шестициліндровий силовий агрегат на 381 кінську силу і 740 Нм. Розганяється X5 з ним за 5.3 секунд, споживаючи 6.7 л/100км у змішаному циклі. Привід традиційно повний, коробка як завжди автомат. Як альтернативу і в підтримку сучасних, «зелених» напрямків BMW представила гібрид з 2.0-літровим чотирициліндровим двигуном й електричним мотором.

 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X4 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2017
Популярні новини