Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2016

9 червня 2016

Своєю появою повністю оновлений до 2016 року Шевроле Круз ознаменовує початок нового покоління. Після кількох років накопичення досвіду суперництва з іншими бестселерами серед компактних седанів, такими як Honda Civic, Toyota Corolla, Ford Focus та Hyundai Elantra, останній Cruze помітно зміцнив свої позиції на ринку. Шевроле Круз 2016 року вирізняється своєю комфортною та  безшумною їздою, внутрішнім обладнанням, включно із точкою доступу Wi-Fi, та своїм консервативним і, в той же час, привабливим дизайном. Всі версії автомобіля Cruze 2016 року обладнані бензиновим турбодвигуном 1,4 л, який витрачає паливо у розрахунку 5,88 л на 100 км по автомагістралі. Наступного року, модельний ряд поповнить ультра-ефективна дизельна версія та елегантний 5-дверний хетчбек. Також, варто зазначити, що Chevrolet Cruze 2016 р. має дуже привабливу стартову ціну.      

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте комфортабельний седан, який економно витрачає паливо та має такі технічні можливості як автомобільний Wi-Fi, Apple CarPlay та Android Auto сумісність – Cruze безсумнівну заслуговує уваги. Разом з тим, автомобіль обладнаний передовими функціями безпеки, серед яких система моніторингу сліпих зон та попередження зіткнення.

Вам може не сподобатись

Дивіться також каталоги:

Якщо вам подобається маленький седан, в якому зроблено акцент на спортивному управління та захоплюючі якості їзді – спробуйте Mazda3 або Honda Civic. У випадку необхідності повного приводу для кращої сили зчеплення при складних погодних умовах – зупиніть свій вибір на Subaru Impreza.

Нове у 2016 році

Оновлений до 2016 року седан Шевроле Круз трохи більший, та разом з тим, легший і більш ефективний, експлуатуючи новий 4-циліндровий турбодвигун, плюс прекрасні технології та функції безпеки. Новий Cruze не можливо сплутати із зникаючою версією Cruze Limited 2016 року.

Враження від їзди

Останній Круз продовжує робити те, що в нього виходить найкраще: забезпечувати комфортне, безшумне та стабільне пересування. Потужність від стандартного 1,4-літрового бензинового двигуна з турбонаддувом – середня для цього сегменту. Вас не вразить інтенсивність прискорення, але його точно не назвеш повільним. Більше того, цей маленький двигун добре працює у поєднанні з 6-ступеневою автоматичною трансмісією, яку обирають більшість покупців. Шевроле рекламує Cruze як «атлетичний», але ми вважаємо, що ця характеристика більше стосується для Mazda3. В свою чергу, Круз краще називати «комфортним». Та в сегменті із жвавою конкуренцією він намагається вразити своєю динамікою, яка до речі була покращена. Не зважаючи на це, він є лише достатньо хорошим автомобілем для автомагістралей.

Те, що нам сподобалось

Висока економія палива

Пам’ятаєте часи, коли витрата палива 5,88 л/100 км була притаманна лише гібридним автомобілям? Завдяки сучасним маленьким але ефективним двигунам, ця цифра стала реальною для компактних седанів, як наприклад Chevy Cruze 2016 року. Всі версії цього авто демонструють витрату палива як мінімум 5,88 л/100 км, та максимум – 5,6 л/100 км. Скоро, новий дизельний Круз замінить поточний, який споживає 5,11 л/100 км.

Детальніше про автомобіль Chevrolet Cruze

Інтер’єр

Інтер’єр Круз, так само як і екстер’єр виглядає досить добре, хоча його і не можна назвати ефектним. Його добре продумана кабіна, достатньо простора та з логічним розташуванням елементів управління. Головні особливості салону втілені у центральному сенсорному екрані та хороших якісних відкритих кнопках для налаштування клімату та аудіо. Ми виявили, що передні сидіння обшиті тканиною та опційною шкірою однаково зручні, але нам не вистачало підтримки попереку, з можливістю регулювання. Місця для ніг на задньому сидінні стало більше, порівняно з попередньою моделлю, хоча об’єм багажного відділення трохи зменшився. Задні сидіння можна скласти для перевезення громіздких речей, але для цього вам потрібно буде придбати версію LT,в якій передбачена можливість складання спинок задніх сидінь у співвідношенні 60/40.

Екстер’єр

Новий Cruze виріс на кілька сантиметрів від вихідного автомобіля, але досі має маленькі розміри, які дозволяють легко паркуватись. Більш помітний новий дизайн кузова автомобіля. Остання модель має більш обтічну та стильну форму, з кардинально новим профілем, широкими фарами головного світла, та добре виконаною кормою з менш масивними задніми фарами. Дах оригінально звужується ближче до корми, і навіть крила авто виглядають більш цікаво завдяки виштамповці. Ми досі рахуємо, що Круз виглядає досить консервативно, та насправді, в цьому не має нічого поганого. Більше того, ми припускаємо, що його форми будуть актуальними ще багато років.  

Базова комплектація

У 2016 році Cruze випущено у 4-х основних версіях: L, LS, LT та Premier. Найдешевша L застосовує лише механічну трансмісію, досить типового для базової комплектації, разом з тим, тут у вашому розпорядженні будуть інформаційно-розважальна система MyLink з 7-дюймовим екраном, з Android Auto та Apple CarPlay сумісністю, камера заднього огляду, можливість ручного регулювання водійського сидіння у 6-ти позиціях, вмонтований 4G LTE зв’язок разом з Wi-Fi (за попереднім замовленням) та аудіосистема  з 4-ма динаміками, AM/FM/USB та додатковими роз’ємами. У версії LS передбачено більше таких зручних дрібниць, як більш приємне на дотик кермо, мати, підлокітники, та можливість агрегатувати автоматичну трансмісію. Всі версії Cruze обладнані 10-ма повітряними подушками безпеки.  

Додаткове обладнання

Ми рекомендуємо Cruze LT. В додаток до можливості вибору між механічною та автоматичною трансмісією, вона укомплектована великим набором обладнання та має доступну ціну. Ця версія експлуатує аудіо систему з 6-ма динаміками, круїз-контроль, 16-дюймові алюмінієві диски, та має кнопки для управління аудіо та телефоном на кермі. Для моделей із механічною трансмісією, навіть доступна опція виконання кузова у модифікації RS. Топова комплектація Premier включає шкіряні сидіння, козирки із підсвічуванням маленьких дзеркал, 17-дюймові диски, та покращена задня підвіска, яка базується на стандартній торсійній балці. Серед опцій: аудіосистема Bose, панорамний люк, навігація, бездротова зарядка телефону, та функції безпеки, такі як моніторинг сліпих зон, система дотримання смуги руху та попередження зіткнення. Хоча цей маленький двигун з турбонаддувом, та він радо споживає звичайний не етильований бензин.    

Під капотом

Всі моделі Круз 2016 року експлуатують новий бензиновий 4-циліндровий турбодвигун. Маючи 153 к.с. та 234 Н-м обертального моменту, він набагато потужніший ніж попередній турбо 1,4 л, та більш ефективний. Наступного року Chevy планує оголосити про випуск дизельного седана Cruze, який має бути навіть більш ефективнішим.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2016
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2016
Популярні новини