Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2021

14 липня 2021

Новий GMC Canyon 2 021 - це особливий пікап середнього розміру. Він менше орієнтований на позашляхові пригоди, хоча здатний на багато що, і більше налаштований на буксирування та комфорт на дорозі. Цивілізований салон, потужний двигун V6, плавна восьмиступенева трансмісія й відмінні інформаційно-розважальні технології роблять його незвичайним автомобілем в своєму класі.

Однак в резюме Каньйону є кілька вад. Салон GMC Canyon, хоча і привабливий, псує свою репутацію кількома занадто дешевими на вигляд матеріалами. Американський пікап GMC також пропонує менше функцій безпеки, ніж багато конкурентів.

Нове в 2021 році

GMC Каньйон в 2021 році отримав нову комплектацію AT4 і нові назви вже існуючих версій.

Кому варто купити? 

Canyon повинен сподобатися покупцям пікапів, які шукають легкий в управлінні та надійний автомобіль. 

Нове або б/у авто? 

Дивіться також каталоги:

Великою зміною для Canyon 2021 року є введення абсолютно нової комплектації AT4. Вона входить в модельний ряд як максимально позашляховий авто GMC Каньйон. 

Вибирайте машину цього року, якщо збираєтеся підкорювати бездоріжжя. Якщо ви рідко виїжджаєте за межі цивілізованих доріг, можете купити GMC Canyon минулого року. 

GMC Canyon або Chevrolet Colorado

Chevrolet Colorado - ще один компактний пікап, який належить до сімейства General Motors. Як неважко здогадатися, він і Каньйон неймовірно схожі. У них однакова лінійка двигунів, відмінні характеристики буксирування і тяги, а також практично ідентичний перелік стандартних та додаткових функцій. Обидва пікапа отримали невисокі оцінки безпеки для свого класу.

Але у моделей є і кілька відмінностей. Каньйон пропонує трохи приємніший інтер'єр, а Колорадо коштує трохи дешевше. Кожна з цих моделей має спеціальну версію, якої немає у інших. Canyon Denali елегантніший, ніж будь-яка комплектація Colorado, водночас як Colorado ZR2 Bison безкомпромісно грізний на бездоріжжі на тлі будь-яких конфігурацій Canyon.

GMC Canyon або Toyota Tacoma

Toyota Tacoma більше схожа на позашляховик, ніж Canyon, і має широкий вибір функцій допомоги водієві. Проте пікап GMC може буксирувати більше, а також витрачає менше палива, ніж авто Toyota.

Салон

GMC представлений в декількох комплектаціях. У моделях Extended Cab Canyon можуть розміститися чотири людини, а у версії Crew Cab - п'ятеро. Сидіння забезпечують хороший комфорт під час тривалих поїздках, не дивлячись на тверді спинки та невелику бічну підтримку. Однак задні крісла досить плоскі і вертикальні. У другому ряду моделей Crew Cab достатньо місця для дорослих та пристойний комфорт. Задні сидіння в кабіні Extended Cab дуже маленькі, тому найкраще підходять для дітей або для дуже коротких поїздок.

В інтер'єрі GMC Canyon нема на що скаржитися. Салон гарний і функціональний, з багатьма якісними матеріалами. Тим не менш, є також деякі дешеві елементи, навіть в топовій версії Denali. Це робить GMC не такою висококласною машиною, як деякі конкуренти в 2021 році.

Каньйон пропонує вантажні платформи довжиною 1.6 м і 1.9 м. Однак ширина між колісними арками становить всього 112 см, тому вам не вдасться завантажити між ними листи фанери. Боки платформи та вантажна підлога високі і це явно ускладнить розвантаження. Крім того, деякі конкуренти пропонують більше вбудованих функцій, ніж Canyon. У списку його опцій ви знайдете тільки EZ-Lift і нижні задні двері, а також сходинки по кутках заднього бампера.

Автомобілі Джі Ем Сі, як правило, мають зрозумілу та зручну систему мультимедіа. Інформаційно-розважальні функції Canyon не виняток. Всі елементи логічні та прості, з чіткими значками на сенсорному екрані і зручними елементами управління. Є також великі фізичні ручки для інших функцій. 

Пікап має стандартну інтеграцію смартфонів Android Auto і Apple CarPlay. Додаткова система Bose - гарне оновлення, але гучність не така висока, як хотілося б. Для зарядки пристрою передбачені два порти USB спереду і два ззаду. Встановлення точки доступу Wi-Fi GMC також є однією з найбільш простих у використанні систем, оскільки вона пропонує з'єднання 4G LTE і дозволяє підключати до семи пристроїв.

Відео тест-драйв GMC Canyon 2021 року

Технічні характеристики

Двигуни GMC Canyon представлені трьома варіантами: 200-сильний чотирициліндровий (базовий), 308-сильний V6 і 181-сильний чотирициліндровий турбодизель. Два чотирициліндрових мотора працюють в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, а V6 - з восьмиступінчастою АКПП GMC.

Базовий двигун виконує свою роботу, але він не такий потужний, як опціональні. Дизель відкриває найвищу буксирну здатність Canyon. Моделі з дизельним двигуном також найекономніші в плані витрати палива.

Однак V6 - оптимальний варіант з трьох. Він пропонує майже таку ж тягову здатність, що й дизельний, але забезпечує краще прискорення (6.7 с до 100 км/ч) і більшу потужність, ніж інші двигуни.

Витрата палива Canyon мало чим відрізняється від конкурентів. Базовому пікапу потрібно 10.7 л/100 км, з V6 під капотом - 11.0 л/100 км. Для економії на паливі вам знадобиться дизельна трансмісія. З нею Canyon використовує близько 9.8 л/100 км. 

GMC - зручна для водіння машина. Завдяки точному рульовому управлінню він більше схожий на позашляховик, ніж на традиційну вантажівку. Поїздка плавна, навіть по нерівному асфальту, але, як і у більшості пікапів, вона здається м'якшою, якщо багажник завантажений.

Вам не потрібно боятися брати цей GMC для бездоріжжя. Повний привід доступний з кожною моделлю, що робить Canyon здатним подолати пересічену місцевість. Нова комплектація AT4 пропонує такий собі тюнінг GMC для бездоріжжя. Вона додає захисні пластини і більш міцну підвіску, які перетворюють пікап в кращий позашляховик в лінійці бренду. Тим не менш, він не може зрівнятися з вражаючими представниками класу: Jeep Gladiator Rubicon, Toyota Tacoma TRD Pro і Chevrolet Colorado ZR2 Bison.

З умови правильного оснащення Canyon може буксирувати до 3493 кг, що є одним з найвищих показників в класі. Максимальне корисне навантаження цієї вантажівки становить 728 кг. Це не кращий результат в класі, але для невеликого пікапа достатньо.

Безпека

NHTSA присвоїла GMC Canyon 2021 року загальну оцінку безпеки чотири з п'яти зірок. Пікап отримав п'ять в бічному краш-тесті, чотири в лобовому краш-тесті та три в тесті на перекидання.

Розміри і вага

Можливі комплектації

Як і у випадку з будь-яким пікапом, для початку вирішіть, яка кабіна і вантажна платформа вам підходить. Потім виберіть технічні характеристики GMC та один з чотирьох рівнів комплектації салону: Elevation Standard, Elevation, AT4 або Denali.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2021
Популярні новини