Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2021

15 липня 2021

Mini Cooper Clubman 2021 - малолітражний універсал. У ньому є практично все, що ви можете побажати від Mini: від стильного інтер'єру до спортивного управління і потужних двигунів. А ще ви знайдете багато місця в вантажному відсіку як для невеликої машини. 

Купити новий автомобіль Міні Купер Клабмен 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак яскравий Міні Купер Клабмен має свої темні сторони. Його інформаційно-розважальна система викликає складності у використанні, а витрата палива явно перевищує показники однокласників.

Нове в 2021 році

У 2021 році 6-ти швидкісна механічна коробка передач повернулась в стандартну комплектацію Classic і стала доступною для інших версій.

Кому варто купити? 

Якщо вам потрібен автомобіль зі жвавим управлінням і стильним просторим салоном, то так, варто купити Міні Купер Клабмен. 

Він забезпечує хороший баланс між маневреністю та практичністю. Його водіння супроводжується драйвом. Цей Міні пропонує просторий салон та місткий вантажний відсік, а також легкий доступ до багажника завдяки заднім дверям на бічних петлях. Матеріали салону преміум-класу та потужні двигуни підвищують привабливість моделі. Тільки врахуйте, що Клабмен - це дорого. 

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В 2021 році Mini повторно представила механічну коробку передач для кількох моделей Clubman, після того, як зняла її з виробництва в 2020 році. Крім того, Mid Trim Signature отримує кілька стандартних функцій, таких як сенсорний екран, Apple CarPlay і навігація. 

Новий Mini Clubman 2021 вартий вашої уваги, якщо віддаєте перевагу традиційній "механіці". Хоча цілком реально знайти б/у Міні з такою трансмісією та заощадити.

Mini Clubman або Mini Cooper

Mini Cooper поставляється в декількох варіантах кузова: двох- чи чотиридверний хардтоп та кабріолет. У автомобілів багато спільного, в тому числі зручне управління, преміальні салони та передові технічні характеристики, такі як цифровий приладовий дисплей.

У них також є кілька відмінностей. Mini Cooper коштує дешевше і витрачає менше палива. Модель також представлена з повністю електричною трансмісією в Mini Electric Hardtop. З іншого боку, з Clubman ви отримуєте об'ємніший вантажний відсік та більше місця для пасажирів. Вибір між ними - справа уподобань.

Mini Clubman або Mini Countryman

Mini Countryman - малолітражний позашляховик, і він кращий, ніж Clubman у багатьох відношеннях. Countryman має стандартний 8,8-дюймовий сенсорний екран, який можна знайти тільки в топових Clubman. Багажний простір у автомобілів однаковий, але у Countryman заднє сидіння більше. Крім того, Кантрімен можна придбати у версії плагін-гібрид. Тут вибір знову залежить від ваших уподобань.

Салон

Mini Clubman вміщує п'ять чоловік. Він пропонує досить просторий салон, як для малолітражки,та набагато більше місця для пасажирів, ніж Mini Cooper. Дорослі середнього зросту знайдуть достатньо місця над головою і під ногами в задньому ряду. Крім того, сидіння мають хорошу підтримку, тому вам буде комфортно при будь-яких маневрах.

Інтер'єр Міні Купер Clubman втілює в собі фірмовий стиль з круглими мотивами дизайну, якісними матеріалами та численними варіантами кольору.

У цьому автомобілі є 495 л простору за задніми сидіннями та 1355 л за передніми сидіннями. Це величезні цифри для класу. Крім того, на відміну від більшості хетчбеків, у Clubman є двоє задніх вантажних дверей, які відкидаються в сторони, а не вгору. Дуже зручно для завантаження багажу. 

Інформаційно-розважальна система Міні Клабмен створена за зразком BMW iDrive. На освоєння мультимедіа потрібен час. Центральна ручка управління та сусідні кнопки швидкого доступу розташовані дивно й можуть відволікати від використання під час водіння. Однак сенсорні екрани досить прості та зрозумілі. 

Відео тест-драйв Mini Clubman 2021 року

Технічні характеристики

Mini Clubman Cooper S і Cooper S All4 оснащені 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 189 кінських сил. Орієнтована на продуктивність модель John Cooper Works має ту ж турбовану четвірку, але витискує з неї 301 кінську силу. Шестиступінчаста механічна коробка передач входить в стандартну комплектацію. Семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням доступна в моделях з переднім приводом, а моделі з повним приводом мають восьмиступінчасту автоматичну коробку передач.

Трансмісії Mini Cooper S Clubman з прискоренням до сотні за 6.4 секунди більш ніж достатньо для повсякденних поїздок, в тому числі для шосе. У пошуках драйву, зверніть увагу на JCW з кращою динамікою та хрипким звуком вихлопу.

Mini Clubman Cooper S втрачає 7.8 л/100 км. Це розчарування для як маленької машини. Додавання повного приводу збільшує цифру до 8.4 л/100 км. 

Mini Clubman виправдовує репутацію бренду, який створює маневрені автомобілі. Жорстка підвіска, сильні гальма і точне рульове управління - все це робить водіння приємним. Передній привід входить у стандартну комплектацію, за доплату можна отримати повний привід.

Mini Clubman має кліренс 140 мм. 

Безпека

Ні NHTSA, ні IIHS не проводили аварійних випробувань Clubman 2021.

Розміри і вага

Mini Cooper Clubman має довжину 4.2 м. Споряджена маса коливається від 1512 до 1637 кг.

Можливі комплектації

Mini Clubman володіє широкими можливостями для індивідуалізації та пропонує технічні характеристики для різних потреб. По-перше, вам потрібно вибрати двигун і трансмісію. Mini Clubman Cooper S має передній привід та чотирициліндровий мотор. Cooper S All4 має той же 189-сильний двигун, але додає повний привід, а версія John Cooper Works збільшує потужність до 301 л.с і також має повний привід. Кожен з цих Mini Clubman доступний в трьох комплектаціях: Classic, Signature і Iconic.

Ви можете змішувати та поєднувати будь-які версії, отримуючи все від багато оснащеного Mini Clubman Cooper S Iconic, чи орієнтованого на продуктивність JCW All4 Classic. Щоб не помилитися з вибором, проведіть тест-драйв моделі Клабмен у найближчого дилера Міні.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2021
Купити новий автомобіль GMC Canyon 2021 на автобазарі
Купити новий автомобіль Форд ЕкоСпорт 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2021